TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Samsungs nye Odyssey gaming-skærme har ramt Norden

De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!

forfatter
Publiceret 03/08/2022 - 10:00

Samsung er kendt for sine potente gaming-skærme – vi har tidligere testet den superbrede Odyssey Neo G9 med godt resultat, og nu slippes der flere søskende løs i Neo-familien. De nye modeller Odyssey Neo G7 og Odyssey Neo G8 blev vist frem for første gang ved CES-messen i januar, og de er nu i butikkerne.

I modsætning til G9 med sit 32:9-format og 49 tommer er de små søskende i traditionelt 16:9-format og 32 tommer. Til gengæld er de fortsat buede, og mange af ydelserne på billedsiden er de samme – eller bedre!

Læs også Ultrabred og helt vild gaming-skærm Vi har næppe set en federe skærm til spil.

Odyssey Neo G8 (G85NB)

Samsung hævder, at den nye Neo G8-model er verdens hurtigste 4K gaming-monitor med en opdateringsfrekvens på op til 240 Hz og en responstid på bare 1 millisekund mod G9-modellens 2 millisekunder. Kombineret med understøttelse af AMD FreeSync Premium Pro skulle dette give en fuldstændig jævn og lynhurtig gaming-oplevelse.

Skærmteknologien i Samsung Neo G8 er af LCD-typen og med Quantum MiniLED-baggrundsbelysning for bedre kontrast. Lysstyrken når op på 2000 nits, og farvegengivelsen skulle være god nok til at dække hele 95% af DCI P3-farveskalaen. Skærmen er desuden forsynet med antirefleksbelægning (Matte Display) for at minimere genspejlinger fra omgivelserne.

Designet er futuristisk og tydeligvis inspireret af Neo G9, og den levere med justerbar fod med højde- rotations- og vippefunktion samt VESA-kompatibel montering.

OdysseyPR main1 G8
Samsung Odyssey Neo G8 (G85NB). (Foto: Samsung)

Odyssey Neo G7 (G75NB)

Samsung udvider også sortimentet med den buede 32″ 4K-skærm Odyssey Neo G7. Den har mange af de samme funktioner som G8-modellen, deriblandt 1 millisekund responstid, AMD FreeSync Premium Pro og Quantum Mini LED-teknologi. Den må dog nøjes med en noget lavere opdateringsfrekvens på 165 Hz.

OdysseyPR main2 G7
Samsung Odyssey Neo G7. (Foto: Samsung)

Odyssey G4 (G40B)

Leder man efter et mere overkommeligt alternativ, kan den nye Odyssey G4-skærm være interessant. Den kombinerer de vigtigste spilfunktioner med et futuristisk design. Odyssey G4 fås i 25 og 27 tommer med LCD-paneler af typen IPS. Disse fladskærme må nøjes med Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixel). De har dog en opdateringsfrekvens på op til 240 Hz og en responstid på 1 millisekund, IPS-panel med bred betragtningsvinkel og HDR10-understøttelse for spil på højt niveau. G4 har desuden justerbar fod med højde-, rotations- og vippefunktion.

OdysseyPR main3 G4
Samsung Odyssey G4. (Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

Samsungs nye gaming-monitorer er på markedet nu til følgende vejledende priser:

  • Odyssey Neo G8 32″– 11.199 kr.
  • Odyssey Neo G7 32″ – 9.799 kr.
  • Odyssey G4 27”– 2.999 kr.
  • Odyssey G4 25”– 2.599 kr.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Musemåtte med knivskarp stil Få Tron-stil på skrivebordet med Razers kæmpestore musemåtter med indbygget RGB-lys.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Razers lysdrevne taster er krøbet Razer DeathStalker V2 er opdateret med lavere, lettere taster, der holder længere.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Vildt god til prisen! Shark Gaming 7G15-70TI vinder ingen skønhedskonkurrencer, men den er proppet med god hardware, der er til at betale.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend