Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Dell satser på AMD i topmodeller

AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.

Skrevet af / 10/04/2021 - 10:30
Dell satser på AMD i topmodeller

Valget af processorer til PC’er i den bedre ende af skalaen har i årevis været et spørgsmål om, hvilken af Intels processorer man skulle vælge. Men på det seneste har konkurrenten AMD fået vind i sejlene, takket være nogle meget vellykkede processorer til behagelige priser.

Derfor har Dell for første gang i 10 år valgt at satse på processorer fra AMD i nogle af sine kraftigstge gaming-computere.

Det gælder den nydesignede Alienware m15 Ryzen Edition R5 og Dell G15 Ryzen Edition, begge udstyret med laptop-udgaver af Nvidia GeForce RTX 30-serie grafikkort.

Alienware m15 fås med mekanisk(!) tastatur. (Foto: Dell)

Alienware m15 Ryzen Edition R5
Den nye m15 fås med op til AMD Ryzen 5000 H-serie processor. Skærmen på 15 tommer er enten Full HD med 360 Hz opdateringshastighed eller QHD @ 240 Hz. Grafikkortet er som nævnt fra Nvidias GeForce RTX 30-serie. Som prikken over i’et fås maskinen i en konfiguration med ægte mekanisk tastatur med kontakter fra Cherry MX. Vi har enkelte gange set bærbare med mekaniske taster – men aldrig i en 15″ laptop!

Forventet ankomst og pris i Danmark er ukendt, men med en amerikansk pris på USD 1794 er et forsigtigt gæt omkring 15.000 kroner – for de billigste modeller.

Dell G15 Ryzen Edition. (Foto: Dell)

Dell G15 Ryzen Edition
Skal det være lidt billigere, har Dell en gaming-serie i eget navn. Her er finder man den nye 15-tommer Dell G15 Ryzen Edition. Også her får man op til AMD Ryzen 5000-serie processorer og Nvidia GeForce RTX 30xx-grafik. Skærmen er lidt mere ydmyg, med 120 Hz eller 165 Hz-panel. Og da der ikke er oplyst andet, må vi regne med, at opløsningen er begrænset til Full HD. En 360 Hz-skærm skulle komme senere på foråret. Her begynder priserne ved USD 900, så vi har grund til at håbe på en dansk pris fra ca. 8000 kroner.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Epic Games må hoste op

Samsungs 3D-skærm uden 3D-briller

Razer giver dig et los bagi

Skærmene skal være store - og PC'erne kloge

MSI lægger en klo på håndholdt gaming

HP og OMEN løfter sløret for fremtidens computere og gaming-udstyr

Flere OLED-gamingskærme fra Samsung

De bedst sælgende Steam-spil i 2023

5 gaveidéer til gameren

Nyt high-end gaming-headset

GTA 6: Se den første officielle trailer!

Spil på Youtube

0
Scroll to Top