Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Fokus på AI – og storskærmsgaming – hos MSI

Når der skal games, skal billedet helst være stort. Og det gælder både på laptops og separate skærme.

Skrevet af / 09/01/2024 - 23:30
CES 2024: Fokus på AI – og storskærmsgaming – hos MSI

Gamerne vil tydeligvis have større skærme. MSI MPG 491CQP QD-OLED er MSI’s første 49-tommer skærm med QD-OLED panel og et 32:9-billedformat. Opløsningen er dobbelt QHD (5.120 x 1.440 pixel), og skærmen har 1800R-krumning. Det vil sige ret krumt.

Skærmen kombinerer et OLED-panel med Quantum Dot-teknologi, der lover levende farver. Opdateringshastigheden er 144 Hz. Skærmen, som vi fik at se på MSI’s stand på CES-messen i Las Vegas, blev hædret på CES Awards i kategorierne Gaming & eSport og Computer Peripherals & Accessories.

MPG 491CQP QD-OLED. (Foto: MSI)

MSI satser i det hele taget på QD-OLED-teknologien til gaming. Alle modellerne vil være tilgængelige i både buede og flade modeller. Skærmens subpixels er arrangementet til at levere skarpere billeder og klart defineret tekst. MSI OLED Care 2.0 skulle mindste risikoen for indbrændingsskader på OLED-panelet ved længere tids brug.

Titan og Raider i 18-tommers udgave

MSI Tiitan har vi hen over årene testet i flere udgaver, der alle har været ekstreme. Det er den nye Titan 18 HX også. Herunder muligheden for at rumme op til 192 GB RAM, fordelt på fire hukommelsespladser! Dertil tre SSD-lagermoduler.

PXL_20240109_005243097 PXL_20240109_005234312
<
>
MSI Raider 18 HX. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Som navnet antyder, har maskinen 18″ skærm, hvilket i følge MSI’s Jonathan Wu, der viste os rundt på standen, er den nye store skærmstørrelse hos MSI. Det gælder også Raider 18, der er mindre ekstrem. Begge fås dog med i9-processor fra øverste hylde og 120 Hz 4K-skærm.

AI til gaming

MSI har på messen afsløret tre AI gaming desktops: MPG Trident AS 14th, MAG Infinite S3 14th og MAG Codex 6 14th. Alle er drevet af 14. generations Intel Core-processorer og Nvidia GeForce RTX 4070-grafikkort. , blander disse maskiner problemfrit AI med rå kraft. Den fremragende hardware er drevet af Frozr AI Cooling-funktionen, et teknologisk vidunder, der anvender avancerede algoritmer. Dynamisk temperaturovervågning sikrer hurtige reaktioner på ændringer, undertrykker spidser og garanterer optimal ydeevne.

Stealth AI Studio – både til spil og AI-arbejde. Ligeledes med 18″ skærm i 4K-opløsning. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

På standen så vi desuden programmet MSI Artist, der er et program til at AI-generere billeder fra tekst. Altså ligesom for eksempel Midjourney, men uden abonnement og en massiv serverpark i clouden.

Læs også MSI lægger en klo på håndholdt gaming Med Claw vil MSI have del i håndholdt gaming. Nøglen til det er de nye, grafikstærke Ultra-processorer fra Intel.
Executive vice president Michelle Johnston Holthaus fra Intel ved MSI Titan 18.standen. (Foto: MSI)
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

Scroll to Top