annonce

Googles gadgetoverflod

Gadgets

Ud over Pixel lanceres også VR-hovedsæt, router, medieafspillere og en central til smart-homes.

Foto: Google
annonce

Ud over at fremvise sine nye Pixel-mobiler, benyttede Google i aftes lejligheden til at vise, hvordan man agter at overtage vores hjem med smarte gadgets. Den første går hånd i hånd med mobiltelefoner og deres egne virtual reality headset, Daydream View. Pixel er nemlig den første mobil med support for platformen VR Daydream.

En VR headset, der ser lidt anderledes ud. Foto: Google
En VR headset, der ser lidt anderledes ud. Foto: Google

Det første, der blev understregedet, var, at man har valgt anderledes materialer, da man mener, at plast og metal hverken er pænt eller komfortabelt. I stedet har Google ladet sig inspirere af tøj- og sportsindustrien. Daydream View er derfor dækket af tekstil og andre behagelige materialer.

Nu bliver fjernbetjeningen aldrig mere væk! Foto: Google
Nu bliver fjernbetjeningen aldrig mere væk! Foto: Google

Hovedsættet er brillevenligt, og indeholder også opbevaring til fjernbetjeningen, så du ikke mister den. Fjernbetjeningen har en touchpad, to knapper, og der er indbygget gyro, så man kan styre sin færden i den kunstige verden. For at bruge hovedsættet, indsætter man blot en kompatibel mobiltelefon, der forbindes trådløst og kalibreres automatisk.

Udforsk stjernehimlen i Virtual Reality. Foto: Google
Udforsk stjernehimlen i Virtual Reality. Foto: Google

Men hvad er hardware værd uden indhold? Googles egne tjenester, Google Play Film, Photos, Street View og Youtube har alle support for VR. Men du vil også være i stand til at se film fra Netflix og Hulu, spille spil og se VR-historier fra New York Times, samt de andre 50 partnere, der lover at levere indhold i år.

VR-brillerne vil blive frigivet i tre sofistikerede farver. Foto: Google
VR-brillerne vil blive frigivet i tre sofistikerede farver. Foto: Google

Daydream View kommer på markedet i november til en pris på USD 79.

Foto: Google
Foto: Google

På hjemmefronten kommer der også en opdateret medieafspiller, Chromecast Ultra. Som navnet antyder, er der tale om en opdateret Chromecast med 4K-opløsning, HDR for bedre farverum, samt Dolby Vision. Medieafspilleren har en Ethernet-port til afspilning uden udfald. Google har planer om at frigive 4K-film på Google Play i november.

Chromecast Ultra kommer i november til USD 69.

annonce
Foto: Google
Foto: Google

På pressekonferencen blev også afsløret en stemmeaktiveret højttaler, kaldet Google Home. Vi skrev om den i maj, men nu er den klar. Ideen er, at du ikke skal have brug for fjernbetjeninger og smartphone-apps, men i stedet tale med din højttale. Højttaleren har derfor en indbygget mikrofon, der løbende lytter efter trylleordet “OK Google” (medmindre du har trykket på Mute-knappen), hvorefter den fortolker dit spørgsmål eller din kommando. Lysdioder på toppen viser, om assistenten lytter med, og kan desuden vise lydstyrken, hvis du swiper på toppen.

annonce
Svøbet skjuler kraftige højttalerenheder. Foto: Google
Svøbet skjuler kraftige højttalerenheder. Foto: Google

Naturligvis kan højttaleren afspille musik fra Youtube Music, Spotify, Pandora, Google Play Musik, TuneIn og iHeart Radio. Det understøtter multirum, så du kan sammenkoble flere Google Home eller Chromecast Audio.

Slut med fjernbetjeninger til højttaleren. Foto: Google
Slut med fjernbetjeninger til højttaleren. Foto: Google

Det kan også kommunikere med Chromecast så du kan bede højttaleren om at afspille videoer på dit tv. Man kan sætte flere videoer i kø på afspilningslisten, og styre det hele med stemmen. Support for Netflix skulle endvidere være på vej. Naturligvis håndterer den ikke kun levende billeder. Du kan også bede Home vise dine fotos på den store skærm.

Google Home fås i 7 forskellige farver. Foto: Google
Google Home fås i 7 forskellige farver. Foto: Google

Google Home er ikke kun en smart højttaler, men også en central for styring af intelligente hjem, takket være den indbyggede Google Assistant. Man samarbejder i øjeblikket med partnere som Nest, Philips Hue, Samsung SmartThings og automatiseringtjeneste IFTTT. Højttaleren kan ikke blot tjekke vejret, berette om dine aftaler og tjekke morgentrafikken før afgang. Den skal også kunne styre belysning, elektriske apparater og termostater. Alt sammen med stemmekommandoer.

Google Home kommer i de amerikanske butikker i november for USD 129.

annonce
Foto: Google
Foto: Google

Alle de nye gadgets kan muligvis blive en udfordring for dit trådløse netværk. Også det har Google et gadget, der kan løse – i form af routeren  Google Wifi. Det smarte er, at den også kan forbindes med andre Google WiFi-enheder i dit hjem, så du kan få ekstra rækkevidde på det trådløse netværk. Når du bevæger dig gennem hjemmet, vil du blive overført problemfrit til den enhed, der har det stærkeste signal, og kanalen med den bedste kapacitet.

Ideen er, at den skal være nem at bruge og indstille via en app, frem for komplicerede menuer. Hvis du har børn, kan du bestemme, hvornår de skal have adgang til netværket, og fra hvilke enheder. Routeren opdaterer og optimerer sig selv, og kommer med forslag til, hvordan man får den bedste hastighed.

Google Wifi frigives i december, og kan købes for USD 129 – eller USD 299 for tre styk.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Klipsch lytter til kritik og forbedrer højttaler

Bliv fit med Philips

Er der forskel på højttalerkabler – og hvorfor?

Ny telezoom til Pentax-fotografer

Denne netværksafspiller er alt, hvad du behøver. Måske nogensinde.

En Grammy til Norge

Det bedste begynderkamera er blevet endnu bedre

Fujifilm har forbedret alt det, vi kritiserede ved X-T100.

Få bedre video-optagelser med en gimbal

JBL udfordrer Klipsch Reference

Microsofts halvhjertede iPad Pro-dræber fortsætter tradition og fejler

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos-chef: Undskyld!

Alle produkter vil fortsat fungere efter maj, lover Sonos' CEO, Patrick Spence.