TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Google Fotos er ikke længere en uendelig billedbank

Google advarer brugere af Gmail, Drev og Fotos: Dit indhold kan blive slettet.

Hvis man bruger Googles tjenester såsom Gmail, Google Drev og Google Fotos, indgår 15 gigabyte gratis lagerplads, som fordeles imellem dem.

På Google Fotos kan man dog gemme billeder gratis, hvis man uploader dem i “høj kvalitet”, hvilket er Google-sprog for, at de bliver komprimeret til 16 megapixel, hvis de er større end det. Vil man uploade dem i original kvalitet, og er de større end 16 gigabyte, så trækkes det fra ens lagerplads.

Upload mobilbilleder til Googles skylager. (Foto: Google)

Men nu er det slut med det. Fra og med 1. juni 2021 vil nye fotos, der uploades i høj kvalitet, også modregnes i ens lagerplads. Bemærk, at der ikke sker noget med billeder, man har uploadet før den dato, og det begynder ikke pludselig at koste penge at have dem liggende.

Derimod advarer Google om, at de fra den 1. juni 2021 vil begynde at rense ud blandt inaktive brugere. Hvis man ikke har brugt Gmail, Drev eller Foto i to år (24 måneder), kan indholdet blive slettet. Hvis man har overskredet sin lagerkvote i to år, har Google nu også ret til at slette indhold.

På deadline-dagen vil Google lancere et værktøj, der giver mulighed for at rydde op i sine billeder på Google Fotos. Det skal hjælpe brugerne med at finde mørke, slørede og uønskede billeder, som man kan slette for at få mere ledig plads.

Hold styr på lagerpladsen med Google One-app’en. (Foto: Google)

Hvis man vil have mere lagerplads, advokerer Google for, at man benytter deres Google One-abonnement. Det koster fra 17 kroner om måneden (170 kroner om året) for 100 gigabyte til 79 kroner om måneden (799 kroner om året) for 2 terabyte. Så kan man også invitere op til fem familiemedlemmer med, der får deres egen lagerplads inden for planen.

Man kan så også bruge Google One-app’en til at administrere sin lagerplads samt få værktøjer til at rydde op i f.eks. store mails i Gmail – noget, der ellers ikke er helt let.

 

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.