Google Fotos er ikke længere en uendelig billedbank

Google advarer brugere af Gmail, Drev og Fotos: Dit indhold kan blive slettet.
Annonce
Annonce
forfatter

Hvis man bruger Googles tjenester såsom Gmail, Google Drev og Google Fotos, indgår 15 gigabyte gratis lagerplads, som fordeles imellem dem.

På Google Fotos kan man dog gemme billeder gratis, hvis man uploader dem i “høj kvalitet”, hvilket er Google-sprog for, at de bliver komprimeret til 16 megapixel, hvis de er større end det. Vil man uploade dem i original kvalitet, og er de større end 16 gigabyte, så trækkes det fra ens lagerplads.

Upload mobilbilleder til Googles skylager. (Foto: Google)

Men nu er det slut med det. Fra og med 1. juni 2021 vil nye fotos, der uploades i høj kvalitet, også modregnes i ens lagerplads. Bemærk, at der ikke sker noget med billeder, man har uploadet før den dato, og det begynder ikke pludselig at koste penge at have dem liggende.

Derimod advarer Google om, at de fra den 1. juni 2021 vil begynde at rense ud blandt inaktive brugere. Hvis man ikke har brugt Gmail, Drev eller Foto i to år (24 måneder), kan indholdet blive slettet. Hvis man har overskredet sin lagerkvote i to år, har Google nu også ret til at slette indhold.

På deadline-dagen vil Google lancere et værktøj, der giver mulighed for at rydde op i sine billeder på Google Fotos. Det skal hjælpe brugerne med at finde mørke, slørede og uønskede billeder, som man kan slette for at få mere ledig plads.

Hold styr på lagerpladsen med Google One-app’en. (Foto: Google)

Hvis man vil have mere lagerplads, advokerer Google for, at man benytter deres Google One-abonnement. Det koster fra 17 kroner om måneden (170 kroner om året) for 100 gigabyte til 79 kroner om måneden (799 kroner om året) for 2 terabyte. Så kan man også invitere op til fem familiemedlemmer med, der får deres egen lagerplads inden for planen.

Man kan så også bruge Google One-app’en til at administrere sin lagerplads samt få værktøjer til at rydde op i f.eks. store mails i Gmail – noget, der ellers ikke er helt let.

 

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

CAT har begrænset antallet af spøjse funktioner i sin bedste toughphone – men har til gengæld forbedret kvaliteten.
Med en meget mere attraktiv pris end sidst er Xiaomi tilbage som det prissmarte alternativ.
Fitbit Sense er knaldgodt til det meste, men svigter på et par grundlæggende ting.
Den mest kompakte smartphone i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini lidt af en genistreg.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sony a1 får ikke alene 8K-video og 50 megapixel, det er også lynende hurtigt.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.