TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Yderligere udsættelse for Tom Cruise

Endnu en gang udsættes biografpremieren for to blockbuster-film med Mr. Cruise.

forfatter
Publiceret 02/09/2021 - 14:33

Det varer stadig længe, før vi kan se Tom Cruise lette i sit toptrimmede jagerfly i Top Gun: Maverick.

Selv om en stadig større del af befolkningen kan erklære sig fuldt coronavaccinerede, skyller den fjerde smittebølgen nu hen over USA – med deraf følgende restriktioner fra delstat til delstat.

Ud over rejsebranchen er kultur- og underholdningsindustrien blandt de hårdest ramte brancher som følge af nedlukkede samfund.

Det sidste halvandet år har film efter film enten fået udsat deres biografpremiere gang på gang eller er simpelthen blevet solgt til en af streaming-giganterne (som det f.eks. skete med Coming 2 America).

Læs også Corona: Biografernes nådestød? Lockdown i USA giver os et fattigt biograftilbud.

Den 25. James Bond-film, med Daniel Craig i hovedrollen som den verdensberømte agent, var oprindelig sat til premiere den 2. april 2020. Men No Time to Die blev det første “offer” for coronavirus og blev udskudt til 12. november sidste år. Nu er den flyttet til 1. oktober; det er tredje gang premieredatoen er blevet udskudt.

No Time to Die. (Foto: MGM/Universal)

Allerede sidste efteråret år begyndte der at gå rygter om, at Disney ville lancere deres storfilm Black Widow direkte på Disney+, og den 24. marts kom den endelige bekræftelse så: Black Widow blev (endnu en gang) udsat, denne gang til 9. juli, hvor den blev udsendt direkte på Disney+ (som betalingsfilm) samt i udvalgte biografer, der stadig er åbne.

Læs også Sommer-blockbusteren er tilbage! Scarlett Johansson står sikkert på egne ben i actionmættet, herligt letbenet sommerunderholdning.

Med dette træk sætter The Walt Disney Company alvorligt spørgsmålstegn ved sin fremtidige distributionsmodel for film.

Paramount har indtil videre holdt stædigt fast i, at Top Gun: Maverick skal have premiere i biograferne. Efter utallige udsættelser blev premieredatoen sat til den 2. juli, og i april i år blev så premieren flyttet til den 19. november. Men nu meddeler filmselskabet, at de udsætter premieren igen-igen.

Tom Cruise i Top Gun: Maverick. (Foto: Paramount)

Den foreløbige biografpremiere for Tom Cruise i rollen som det balstyrige flyver-es er nu sat til den 27. maj 2022!

Samtidig meddeler Paramount, at de også flytter premieren på den syvende Mission: Impossible-film. Filmen, hvor store dele af indspilningerne foregik Norge, får vi ikke se på det store lærred før (tidligst) den 30. september 2022.

PS: Du kan nu streame masser af Tom Cruise-klassikere på den nye streaming-tjeneste Paramount+.

 

Biografindustrien er så hårdt ramt, at nogle nu sætter spørgsmålstegn ved, om Covid-19 vil tage livet af eller i hvert fald radikalt ændre biografbranchen for evigt. Én ting er sikkert: Pandemien med efterfølgende lockdown og hjemmearbejde har været en guldgrube for streaming-tjenester som Netflix og Disney+.

Læs også Corona-boost for Netflix Hjemmekontorer og corona-karantæne giver voldsom seervækst for streaming-giganten.

Under en investorkonference i marts udtalte Disney-CEO Bob Chapek følgende:

The consumer is probably more impatient than they’ve ever been before, particularly since now they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home pretty much when they want them. So, I’m not sure there’s going back. (…) Consumers are impatient for releases, because they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home.

Vi tror, biograferne kæmper med ryggen mod muren og nægter at indse, hvad der ubønhørligt vil komme – det bliver utvivlsomt en meget vanskelig øvelse at “putte tandpastaen tilbage i tuben igen” …

PS: Hvis du vil hygge dig med en amerikansk blockbuster i weekenden, hvorfor så ikke se f.eks. Mission: Impossible 6 – Fallout eller Black Widow, som begge er delvis indspillet i Norge?

Her hænger Tom Cruise på kanten af Prædikestolen i Mission: Impossible 6 – Fallout. (Foto: Paramount)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Mon de film kommer ud som SH film for de må være en del falmede når de kommer om en 3-5år

Svensk storfilm! Tom Wlaschiha (fra ”Game of Thrones”) vil kunne opleves i den nye Hallström-film på Viaplay.
Ufuldendt alien-fjolleri Der var en tid, hvor Netflix åbnede tegnebogen – og deres enorme abonnentbase – for enhver håbefuld filmnørd. Den tid er nok forbi.
Mere skøn forvirring fra Westworld Efter en langvarig coronapause er Westworld tilbage på sporet – og i højere grad tilbage til sine rødder.
Nyt Netflix-abonnement med reklamer lige om hjørnet Netflix-topchef begrunder det nye tiltag med, at streaming-giganten taber for mange potentielle brugere på gulvet.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har netop udsendt en ny trailer til det afsluttende kapitel af 4. sæson af Stranger Things.
“You know nothing, Jon Snow!” HBO Max annoncerer endnu en spinoff-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend