Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Yderligere udsættelse for Tom Cruise

Endnu en gang udsættes biografpremieren for to blockbuster-film med Mr. Cruise.

Skrevet af / 02/09/2021 - 14:33
Yderligere udsættelse for Tom Cruise

Det varer stadig længe, før vi kan se Tom Cruise lette i sit toptrimmede jagerfly i Top Gun: Maverick.

Selv om en stadig større del af befolkningen kan erklære sig fuldt coronavaccinerede, skyller den fjerde smittebølgen nu hen over USA – med deraf følgende restriktioner fra delstat til delstat.

Ud over rejsebranchen er kultur- og underholdningsindustrien blandt de hårdest ramte brancher som følge af nedlukkede samfund.

Det sidste halvandet år har film efter film enten fået udsat deres biografpremiere gang på gang eller er simpelthen blevet solgt til en af streaming-giganterne (som det f.eks. skete med Coming 2 America).

Læs også Corona: Biografernes nådestød? Lockdown i USA giver os et fattigt biograftilbud.

Den 25. James Bond-film, med Daniel Craig i hovedrollen som den verdensberømte agent, var oprindelig sat til premiere den 2. april 2020. Men No Time to Die blev det første “offer” for coronavirus og blev udskudt til 12. november sidste år. Nu er den flyttet til 1. oktober; det er tredje gang premieredatoen er blevet udskudt.

No Time to Die. (Foto: MGM/Universal)

Allerede sidste efteråret år begyndte der at gå rygter om, at Disney ville lancere deres storfilm Black Widow direkte på Disney+, og den 24. marts kom den endelige bekræftelse så: Black Widow blev (endnu en gang) udsat, denne gang til 9. juli, hvor den blev udsendt direkte på Disney+ (som betalingsfilm) samt i udvalgte biografer, der stadig er åbne.

Læs også Sommer-blockbusteren er tilbage! Scarlett Johansson står sikkert på egne ben i actionmættet, herligt letbenet sommerunderholdning.

Med dette træk sætter The Walt Disney Company alvorligt spørgsmålstegn ved sin fremtidige distributionsmodel for film.

Paramount har indtil videre holdt stædigt fast i, at Top Gun: Maverick skal have premiere i biograferne. Efter utallige udsættelser blev premieredatoen sat til den 2. juli, og i april i år blev så premieren flyttet til den 19. november. Men nu meddeler filmselskabet, at de udsætter premieren igen-igen.

Tom Cruise i Top Gun: Maverick. (Foto: Paramount)

Den foreløbige biografpremiere for Tom Cruise i rollen som det balstyrige flyver-es er nu sat til den 27. maj 2022!

Samtidig meddeler Paramount, at de også flytter premieren på den syvende Mission: Impossible-film. Filmen, hvor store dele af indspilningerne foregik Norge, får vi ikke se på det store lærred før (tidligst) den 30. september 2022.

PS: Du kan nu streame masser af Tom Cruise-klassikere på den nye streaming-tjeneste Paramount+.

 

Biografindustrien er så hårdt ramt, at nogle nu sætter spørgsmålstegn ved, om Covid-19 vil tage livet af eller i hvert fald radikalt ændre biografbranchen for evigt. Én ting er sikkert: Pandemien med efterfølgende lockdown og hjemmearbejde har været en guldgrube for streaming-tjenester som Netflix og Disney+.

Læs også Corona-boost for Netflix Hjemmekontorer og corona-karantæne giver voldsom seervækst for streaming-giganten.

Under en investorkonference i marts udtalte Disney-CEO Bob Chapek følgende:

The consumer is probably more impatient than they’ve ever been before, particularly since now they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home pretty much when they want them. So, I’m not sure there’s going back. (…) Consumers are impatient for releases, because they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home.

Vi tror, biograferne kæmper med ryggen mod muren og nægter at indse, hvad der ubønhørligt vil komme – det bliver utvivlsomt en meget vanskelig øvelse at “putte tandpastaen tilbage i tuben igen” …

PS: Hvis du vil hygge dig med en amerikansk blockbuster i weekenden, hvorfor så ikke se f.eks. Mission: Impossible 6 – Fallout eller Black Widow, som begge er delvis indspillet i Norge?

Her hænger Tom Cruise på kanten af Prædikestolen i Mission: Impossible 6 – Fallout. (Foto: Paramount)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

1 kommentar til “Yderligere udsættelse for Tom Cruise”

  1. Kurt Andersen

    Mon de film kommer ud som SH film for de må være en del falmede når de kommer om en 3-5år

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top