Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Guide

RELEASELISTE: Disney+, Netflix, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, SkyShowtime – november 2022

Disse serier/film kan du streame i november - og nu kommer Dutton-klanen tilbage!

Skrevet af / 10/11/2022 - 12:30
RELEASELISTE: Disney+, Netflix, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, SkyShowtime – november 2022

Efteråret har ramt os for fuld styrke, regnen pøser ned, vandmagasinerne fyldes op – og der er ikke længe til jul.

Derfor er nogle af streamingtjenesterne så småt begyndt at slippe julefilm og -serier løs.

Disney+

Nu hvor Disney-konglomeratet har overhalet Netflix, fortsætter Mickey Mouse & Co. med nyudgivelser i imponerende tempo.

Læs også Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.

Mest spændte forventninger er der nok til opfølgerserien til Willow.

Med Val Kilmer på steroider, fyrige Joanne Whalley Kilmer (hans ekskone) og sjove Warwick Davis i hovedrollerne, omgivet af et eventyrligt univers, betog fantasy-filmen børn og teenagere i 1980’erne og 90’erne.

Den 30. november kan du se, hvad Disney+ har fået ud af serien, hvor vi får et gensyn med både Joanne Whalley og Warwick Davis. PS! Vi har set første sæson og kan afsløre, at der ikke er nogen grund til at skrue forventningerne alt for højt op…

Læs også Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøger at puste nyt liv i klassikeren fra 1980'erne.

 

Allerede fra 9. november kunne du streame den nye dokumentarserie med David Beckham:

Save our Squad with David Beckham.

 

Fans af Steve Carell bør kaste sig over thriller-miniserien The Patient.

En psykologisk thriller om psykologen Alan Strauss (Carell), som holdes fanget af en patient, Sam Fortner (Domhnall Gleeson), som viser sig at være en seriemorder. Sam har et usædvanligt krav til Alan: At han skal stoppe Sams trang til at dræbe. For at overleve må Alan dykke ned i Sams forstyrrede sind og hindre ham i at dræbe igen. Men Sam nægter at tale om onde følelser. Mens han er i fangenskab, må Alan konfrontere sin egen fortid og minder, fra da han selv gik i terapi, og kæmpe med bølger af sine egne undertrykte problemer.

Kan streames fra 30. november.

 

Fyrige Amy Adams spiller hovedrollen i eventyrkomedien Disenchanted (Eventyret i Monroeville).

Det er femten år siden, Giselle (Adams) og Robert blev gift, men Giselle er blevet desillusioneret over livet i byen. De beslutter sig for at flytte deres voksende familie til det søvnige forstadssamfund Monroeville på jagt efter et mere eventyrligt liv. Desværre bliver det ikke helt den løsning, hun havde håbet på. Forstaden har et helt nyt sæt regler og en lokal ‘bidronning’, Malvina Monroe, som får Giselle til at føle sig mere malplaceret end nogensinde.

Filmen har premiere den 18. november.

 

PS! Fra 11. november vil Jens Lapidus’ Snabba Cash, Snabba Cash 2 og Snabba Cash 3 være tilgængelige på Disney+ i Norden.

 

Netflix

Månedens største godbid på Netflix er utvivlsomt sæson 5 af Peter Morgans episke dramaserie, The Crown, om den nyligt afdøde dronning Elizabeth II, briternes længst siddende monark, og hendes liv og levned.

På plakaten for 5. sæson ser vi passende nok Diana og Charles i forgrunden, mens dronning Elisabeth er forvist til en mere tilbagetrukken rolle. Valget af billedkomposition er bestemt ikke tilfældigt fra Peter Morgans side, for i denne omgang må chefen i Huset Windsor finde sig i at spille andenviolin. 

Den nye sæson tager fat på Windsor-familiens turbulente liv i 1990’erne; med stort fokus på de meget veldokumenterede og særdeles offentligt eksponerede ægteskabelige problemer mellem prins Charles og Lady Diana Spencer. Nye skuespillere træder ind i samtlige roller.

Læs også Skandalernes tiår! Femte sæson af Netflix’ flagskibsserie, The Crown, dykker dybt ned i kongefamiliens ægteskabelige skandaler.

Sæson 5 havde global premiere 9. november.

 

Sæson 2 af ungdoms-dramaserien Young Royals om den plagede svenske kronprins Wilhelm har været tilgængelige allerede fra 1. november.

Anmeldelsen af sæson 1 kan du læse her.

 

Det varer længe, før vi genser den herlige flok i Stranger Things igen, men den mest talentfulde skuespillerinde af dem alle, Millie Bobby Brown, kan ses i den skønne Sherlock Holmes-spin-off Enola Holmes 2.

Den havde premiere den 4. november. Vi faldt for den charmerende legesyge i originalfilmen.

 

Føler du dig klar til lidt julehygge, tilbyder Netflix Christmas with You (17/11) og Lindsay Lohans Falling for Christmas den 10. november.

Ho! Ho! Ho!

 

NB! Se mere om Netflix’ november-premierer her:

 

HBO Max

Vi føler fortsat et stort tomrum, efter at sidste episode af episke House of the Dragon blev sendt for nogle uger siden; det er ikke helt af samme kaliber, men nu kommer HBO Max med sin første finske (!) originalserie.

True Story Finland handler om at bringe de morsomste og mest relaterbare sande historier fra Finland frem i rampelyset. Programledere for den nye humoristiske serie er de prisbelønnede radiopersonligheder Viki og Köpi.

Premieren var 2. november.

True Story Finland (Foto: HBO Max)

 

Sæson 2 af The Sex Lives of College Girls bliver tilgængelig fra den 17. november.

Serien handler om fire studenter ved New Englands prestigetunge Essex College. I sæson 2 kommer studentene tilbage fra efterårsferie og må tackle alle de udfordringerne, som blev kastet i hovedet på dem i slutningen af sæson 1.

https://youtu.be/pvmpxxEleQs

 

Prime Video

For et par uger siden kunne vi nyde det spektakulære sidste afsnit af Ringenes Herre: Magtringene på Prime Video. En serie, der uden tvivl har sikret Jeff Bezos & Co. en hær af nye abonnenter. Men én svale gør som bekendt ingen sommer.

Nu kommer streaming-giganten med en sikker fuldtræffer! The English, med Emily Blunt i hovedrollen, har premiere fredag den 11. november.

The English 1 7 1
The English (Foto: Prime Video)

I det Herrens år 1890 er vi hensat til det golde, øde, endeløse prærielandskab i Oklahoma, Nebraska og Wyoming; ‘The American Heartland’. Nybyggerland, frarøvet indianerne, som fyldes op af europæiske immigranter på jagt efter et nyt og bedre liv. 

Til en nyanlagt ‘by’, bestående af ét skummelt hotel, ankommer aristokraten Lady Cornelia Locke (Blunt), med hendes smukkeste kjoler, blondehandsker og hat med matchende slør. Hun er på jagt efter manden, der slog hendes søn ihjel, men møder kun et koldt, lovløst, mandsdomineret/chauvinistisk og brutalt samfund. 

Seriens skaber er Hugo Blick (The Shadow Line), der også fungerer som miniseriens producer, instruktør og manuskriptforfatter. Og forfatteren har skrevet et komplekst, særdeles ambitiøst og skræmmende intelligent manuskript.

 

I realityserien The Bridge følger vi tolv fremmede, som mødes for første gang i smuk natur, med kun et mål: At vinde præmien på 1 million kroner. Det er bare en hage – pengene er begravet på en ø, 300 meter borte. Jakob Oftebro fører an.

Premieren var 4. november.

 

Multikunstneren Harry Styles kan ses i det romantiske drama My Policeman (4/11).

Filmen giver os historien om forbudt kærlighed og skiftende sociale konventioner. My Policeman følger tre unge mennesker – politibetjenten Tom (Harry Styles), læreren Marion (Emma Corrin) og museumsinspektøren Patrick (David Dawson) – på deres følelsesladede rejse i 1950’ernes Storbritannien.

 

Viaplay

Vores nordiske streamingtjeneste havde en meget stærk oktober, ikke mindst med premieren på sidste sæson af Lars von Triers Riget – og bremser lidt op i november.

Månedens vigtigste lancering finder sted 13. november.

Elvira er en varmhjertet og anderledes krimidramaserie om 35-årige Elvira Gregersen, der foretrækker at leve sit liv skjult for resten af ​​verden. Hendes monotone tilværelse afbrydes, da en sexarbejder fra bordellet, hvor Elvira arbejder, forsvinder. Nu bliver Elvira draget ind i et drama, der snart involverer alle omkring hende og vender op og ned på hele hendes verden.

 

En anden seværdig serie er allerede ude (7/11), nemlig den nye, belgiske originalserie Pandore.

 

 

 

Apple TV+

Hovedattraktionen fra Apple i november havde premiere allerede den 4. november; da gik starten på sæson 2 af The Mosquito Coast.

Vi var ikke overvældende imponerede over første sæson, men er villige til at give en chance til den fascinerende historie om den farlige rejsen for Allie Fox (Justin Theroux), en brillant opfinder og stædig idealist, som tager sin familie med på en farlig søgen efter at finde tilflugt fra den amerikanske regering, karteller og lejemordere.

Serien er løselig baseret på Paul Theroux’ roman, som blev filmatiseret (med Harrison Ford i hovedrollen) allerede i 1986.

 

Gå for alt i verden ikke glip af Jennifer Lawrence i dramafilmen Causeway.

Et intimt portræt af en soldat, som kæmper med at tilpasse sig livet, efter at han er kommet hjem til New Orleans.

Premiere var den 4. november.

 

Også Apple TV+ insisterer på julehygge allerede i november. Fra den 18. november kan du streame Spirited.

Julekomedien byder på Will Ferrell og Ryan Reynolds i hovedrollerne, og er (meget) løseligt baseret på Dickens klassiker A Christmas Carol.

Kan blive (litt?) morsomt …

 

Måneden rundes (ikke helt så julet) af med sæson 1 af actionserien Echo 3, med Luke Evans i hovedrollen.

Serien er baseret på den prisbelønnede serie When Heros Fly, skabt af Omri Givon og inspireret af Amir Gutfreunds roman. Hensat til Sydamerika følger vi Amber Chesborough, en strålende ung forsker, som er det følelsesmæssige hjerte i en lille amerikansk familie. Da Amber forsvinder langs grænsen mellem Colombia og Venezuela, kæmper hendes mand og hendes bror, Bambi (Evans) for at finde hende. Et komplekst personligt drama, sat mod det eksplosive bagtæppe af en hemmelig krig.

Premiere den 23. november.

 

SkyShowtime

Debutanten (som i september erstattede Paramount+) har indtil videre haft et relativt slunkent udvalg af nye titler, men nu forsøger streamingtjenesten få sat gang i spillet; i november kommer sæson 5 af en af de mest eftertragtede serier af dem alle: Yellowstone!

Læs også Mere streaming-indhold! Den nyeste streamingtjeneste træder i karakter - og lover mere, og bedre, indhold.

Taylor Sheridans moderne westerndrama, Yellowstone, med Kevin Costner i hovedrollen, er en af de TV-serier, som har fået en stadig større tilhængerskare de seneste år.

Yellowstone foregår i vores dages Montana, og er centreret om den mægtige Dutton-klans kvægdynasti og alle dens intriger, konflikter og åbentlyse magtbegær. Serien er ‘vokset’ på os, og 3. og 4. sæson fik os fuldstændig hooked på livet i den udstødte Dutton-familie, med familiefaderen John Dutton (Costner) og hans neglebidende datter, Beth (Kelly Reilly), i deres evige kamp for at beholde ranchen.

Yellowstone, sæson 5 (Foto: Paramount)

Der er lækket lidt af plottet til den afsluttende sæson (?), endnu en gang med stovte Kevin Costner i hovedrollen, rygterne går på, at det bliver blodigt … Nu tæller vi ned til premieren på sæson 5, som kan streames allerede den 13. november.

 

Den 25. november kan du streame Jake Gyllenhaal i Michael Bay-thrilleren Ambulance. Bay står blandt andet bag Transformers-filmene.

I løbet af en enkelt dag på gaden i Los Angeles ændres tre liv for altid.

Filmen er baseret på den danske film (2005) af samme navn, og fokuserer på krigsveteranen Will Sharp, der er på en desperat jagt efter penge til at dække hans kones lægeregninger. Will beder om hjælp fra sin adoptivbror, den karismatiske vaneforbryder Danny (Gyllenhaal). Flugten går helt galt …

 

Du kan se den komplette liste over alle nye titler fra de største streamingtjenester nedenfor. God fornøjelse – og hav et rigtig godt efterår indenfor.  🙂

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top