TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Netflix sætter indspilningen af The Crown på pause

Tronskiftet i Storbritannien påvirker Netflix' flagskib-serie.

forfatter
Publiceret 09/09/2022 - 13:50

Elizabeth II’s død (1926-2022), påvirker nu indspilningen af den 6. og sidste sæson af Peter Morgans The Crown.

Serien, der havde premiere på Netflix i 2016, handler om Elizabeth II’s regeringstid som dronning af Storbritannien og Commonwealth-landene.

Hun efterfølges nu af sin søn, Kong Charles III.

The Crown Elizabeth II
Elizabeth II døde i går. (Facsimile: bbc.com)

Som den længst siddende monark for de britiske øer – og i verden – har hun haft i alt 15 premierministre (den sidste, Liz Truss, indsatte Hendes Majestæt kun to dage før hun døde på Balmoral), og der har været enorme omvæltninger i samfundet under hendes regeringstid.

Hun så det britiske imperium gå i opløsning, og senest at landet trak sig tilbage og isolerede sig fra verden som følge af Brexit.

blank
The Crown, sæson 3 (Foto: Netflix)

Til Deadline beskriver seriens skaber Peter Morgan serien som et kærlighedsbrev til den nu afdøde dronning, og at de af respekt udsætter indspilningen af ​​sæson 6 på ubestemt tid.

“The Crown” is a love letter to her and I’ve nothing to add for now, just silence and respect. I expect we will stop filming out of respect too.

 

I 2006 portrætterede Helen Mirren dronning Elizabeth II i den rigtig gode film The Queen. Manuskriptforfatteren var Peter Morgan.

Morgan står nu som hovedmanden bag (og medforfatter til) The Crown. Hvor The Queen fokuserede på dronningens reaktioner på og liv efter Dianas død, tager The Crown os med til begyndelsen af ​​hendes gerning som statsoverhoved for Storbritannien og Commonwealth-landene. Et liv, hun som udgangspunkt ikke var født ind i, men blev hendes, efter at hendes onkel abdicerede.

Læs også The Crown, 1. sæson Dronning Elizabeths liv er et glimrende udgangspunkt for en dramatisk tv-serie, som lykkes godt for Netflix.
blank

Gennem fire sæsoner har vi fulgt monarken, de samfundsmæssige omvæltninger og familiens mange intriger og skandaler.

The Crown S4 The Crown S4 The Crown S4 The Crown S4 The Crown, sesong 3_19 The Crown, sesong 3_14 The Crown, sesong 3_6 The Crown, sesong 3_16 blank blank The Crown, sesong 3_5 Rellik blank the-crown-sesong-1_6 the-crown-sesong-1_1 the-crown-sesong-1_9 the-crown-sesong-1_2 blank The Crown, sesong 3_17 The Crown, sesong 4_3 The Crown S4
<
>
The Crown, sæson 4 (Foto: Netflix)

Peter Morgan har skiftet hovedrolleindehaverne ud efter hver anden sæson. Når sæson 5 får premiere i november, er det Imelda Staunton, som får æren af at portrættere den populære monark.

I sæson 1 og 2 var det en glimrende Claire Foy, som spillede Dronning Elizabeth, mens Olivia Colman overtog stafetten i sæson 3 og 4.

Læs også Stadig en af de bedste TV-serier Med Diana på banen får vi for alvor et dystert indblik i den følelsesmæssigt afstumpede britiske kongefamilie.
blank

The Crown er en af Netflix’ mest populære – og kostbare – serier. Sæson 6 bliver den avsluttende sæson, hvor Peter Morgan nu vil skrive hendes død ind i historien. Det er uvist, hvor længe Morgan vil udsætte indspilningen af sjette sæson, og Netflix har da heller ikke annonceret en premieredato endnu.

blank
The Crown, sæson 4 (Foto: Netflix)

The Crown, 1. sæson

Dronning Elizabeths liv er et glimrende udgangspunkt for en dramatisk tv-serie, som lykkes godt for Netflix.

Monarkiets mørke hemmeligheder

Anden sæson af serien om dronning Elizabeths fascinerende liv tager os for alvor om bag de polerede royale kulisser.

The Crown, 3. sæson

Sæt dem fri!

Nye skuespillere kaster nyt lys over den sagnomspundne Windsor-familie i en storslået 3. sæson af The Crown.

The Crown, 4. sæson

Stadig en af de bedste TV-serier

Med Diana på banen får vi for alvor et dystert indblik i den følelsesmæssigt afstumpede britiske kongefamilie.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
blank
Baldwin indgår forlig Knapt et år efter skudskandalen i Texas er sagen nu afsluttet.
Men Black Panther var ikke død! Eller? Marvel puster nyt liv i Black Panther-franchisen.
blank
Groft udnyttet? Sværter instruktør Andrew Dominik alle tiders mest berømte sexbombe på det groveste?
Seneste nyt fra Montana! Kevin Costner & Co. sadler hestene op til en ny omgang cowboy-intriger.
Jærven lever igen! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 genopstår helten med de knivskarpe kløer i Deadpool 3.
Nu har de "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjælp af kunstig intelligens James Earl Jones går på pension, men hans stemme bevares ved hjælp af AI-teknologi!
Følg Lyd & Billede