Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Netflix sætter indspilningen af The Crown på pause

Tronskiftet i Storbritannien påvirker Netflix' flagskib-serie.

Skrevet af / 09/09/2022 - 13:50
Netflix sætter indspilningen af The Crown på pause

Elizabeth II’s død (1926-2022), påvirker nu indspilningen af den 6. og sidste sæson af Peter Morgans The Crown.

Serien, der havde premiere på Netflix i 2016, handler om Elizabeth II’s regeringstid som dronning af Storbritannien og Commonwealth-landene.

Hun efterfølges nu af sin søn, Kong Charles III.

The Crown Elizabeth II
Elizabeth II døde i går. (Facsimile: bbc.com)

Som den længst siddende monark for de britiske øer – og i verden – har hun haft i alt 15 premierministre (den sidste, Liz Truss, indsatte Hendes Majestæt kun to dage før hun døde på Balmoral), og der har været enorme omvæltninger i samfundet under hendes regeringstid.

Hun så det britiske imperium gå i opløsning, og senest at landet trak sig tilbage og isolerede sig fra verden som følge af Brexit.

The Crown, sæson 3 (Foto: Netflix)

Til Deadline beskriver seriens skaber Peter Morgan serien som et kærlighedsbrev til den nu afdøde dronning, og at de af respekt udsætter indspilningen af ​​sæson 6 på ubestemt tid.

“The Crown” is a love letter to her and I’ve nothing to add for now, just silence and respect. I expect we will stop filming out of respect too.

 

I 2006 portrætterede Helen Mirren dronning Elizabeth II i den rigtig gode film The Queen. Manuskriptforfatteren var Peter Morgan.

Morgan står nu som hovedmanden bag (og medforfatter til) The Crown. Hvor The Queen fokuserede på dronningens reaktioner på og liv efter Dianas død, tager The Crown os med til begyndelsen af ​​hendes gerning som statsoverhoved for Storbritannien og Commonwealth-landene. Et liv, hun som udgangspunkt ikke var født ind i, men blev hendes, efter at hendes onkel abdicerede.

Læs også The Crown, 1. sæson Dronning Elizabeths liv er et glimrende udgangspunkt for en dramatisk tv-serie, som lykkes godt for Netflix.

Gennem fire sæsoner har vi fulgt monarken, de samfundsmæssige omvæltninger og familiens mange intriger og skandaler.

The Crown S4 The Crown S4 The Crown S4 The Crown S4 The Crown, sesong 3_19 The Crown, sesong 3_14 The Crown, sesong 3_6 The Crown, sesong 3_16 The Crown, sesong 3_5 Rellik the-crown-sesong-1_6 the-crown-sesong-1_1 the-crown-sesong-1_9 the-crown-sesong-1_2 The Crown, sesong 3_17 The Crown, sesong 4_3 The Crown S4
<
>
The Crown, sæson 4 (Foto: Netflix)

Peter Morgan har skiftet hovedrolleindehaverne ud efter hver anden sæson. Når sæson 5 får premiere i november, er det Imelda Staunton, som får æren af at portrættere den populære monark.

I sæson 1 og 2 var det en glimrende Claire Foy, som spillede Dronning Elizabeth, mens Olivia Colman overtog stafetten i sæson 3 og 4.

Læs også Stadig en af de bedste TV-serier Med Diana på banen får vi for alvor et dystert indblik i den følelsesmæssigt afstumpede britiske kongefamilie.

The Crown er en af Netflix’ mest populære – og kostbare – serier. Sæson 6 bliver den avsluttende sæson, hvor Peter Morgan nu vil skrive hendes død ind i historien. Det er uvist, hvor længe Morgan vil udsætte indspilningen af sjette sæson, og Netflix har da heller ikke annonceret en premieredato endnu.

The Crown, sæson 4 (Foto: Netflix)

The Crown, 1. sæson

Overdådigt kostumedrama

Dronning Elizabeths liv er et glimrende udgangspunkt for en dramatisk tv-serie, som lykkes godt for Netflix.

Læs mere

Monarkiets mørke hemmeligheder

The Crown, 2. sæson

Anden sæson af serien om dronning Elizabeths fascinerende liv tager os for alvor om bag de polerede royale kulisser.

Læs mere

The Crown, 3. sæson

Formidabel Colman

Nye skuespillere kaster nyt lys over den sagnomspundne Windsor-familie i en storslået 3. sæson af The Crown.

Læs mere

The Crown, 4. sæson

Den dysfunktionelle kongefamilie klædes fuldstændig af

Med Diana på banen får vi for alvor et dystert indblik i den følelsesmæssigt afstumpede britiske kongefamilie.

Læs mere
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Lyd & Billede
Scroll to Top