TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Guide

Release-liste november 2021

Disse film og serier kan du streame i november måned – og nu er HBO Max her.

forfatter
Publiceret 05/11/2021 - 06:25

Den forgangne weekend måtte vi endnu en gang stille uret tilbage til mørkere tider. På den lyse side går vi nu ind i den perfekte årstid til at hygge sig med en god film eller serie foran TV’et hjemme i sofaen.

Novembers største nyhed for streaming-entusiaster er afgjort, at det teknisk forældede HBO Nordic den 26. oktober blev erstattet af HBO Max. En teknisk langt bedre platform med et større og bredere udvalg af serier og film (dog stadig med skuffende lidt indhold i 4K).

Læs også Alt hvad du skal vide om HBO Max I dag forvandles HBO Nordic til HBO Max – sådan kommer du på tjenesten.

Netflix

Den største streaming-tjeneste af dem alle starter efterårsmåneden med 3. sæson af den heftige Narcos: Mexico (3/11).

Den 17. november kan du se 6. sæson af Riverdale samt 2. sæson af den vanvittige reality-serie Tiger King.

Netflix tager et kig på dramaet omkring det uopklarede mord på Olof Palme i The Unlikely Murderer (5/11). Hovedrollen spilles af den eminente Robert Gustafsson.

Mere nordisk indhold får vi med den danske gyserserie Nisser (28/11). I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

“I håbet om at genfinde hinanden over julen rejser en familie på fire til en afsides dansk ø. Her opdager de dog snart, at øen er styret af beboere, der lever i et stærkt religiøst fællesskab i samhørighed med farlige væsener i skoven, som viser sig at være … nisser. Virkelige, uhyggelige nisser, der inspirerede de folkesagn og myter, vi alle kender. Da pigen i familien finder en babynisse og tager den med hjem, bryder hun uforvarende balancen og kaster alle på øen ud i en livsfarlig kamp om tro, håb og ren overlevelse.”

Actionfans kan få et skud af deres foretrukne stof med en ny live-version af den klassiske anime-serie Cowboy Bebop (19/11).

Gå heller ikke glip af Dwayne Johnson, Gal Gadot og Ryan Reynolds i krimikomedien Red Notice (12/11).

Andre højdepunkter er westernfilmen The Harder They Fall (ude nu), 7 Prisoners (11/11) og Tom Hanks som TV-værten Fred Rogers i A Beautiful Day in the Neighborhood (29/11).

Disney+

Den 12. november fejrer streaming-giganten den officielle “Disney+ Day” og lancerer en række store titler såsom Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings og Jungle Cruise (nu tilgængelig gratis for alle abonnenter).

Her vil du også få et smugkig på en række nyheder, nye trailere, eksklusive klip plus optrædener af film- og serieskabere samt stjerner fra Disney+.

På selveste Disney+ Day får vi også den nye dramaserie Dopesick, baseret på den sande historie om den store dope-epidemi, der har redet USA som en mare de sidste 20 år.

Glem dødstallene for Covid-19: Det anslås, at vanvittige 700.000 amerikanere er døde som følge af opioid-overdosis siden 1999 – alene i 2020 var dødstallet svimlende 80.000 mennesker!

I slutningen af 1990’erne eksploderede forbruget af opioider USA. Opioider er en fællesbetegnelse for stoffer, der kan binde sig til opioidreceptorer, bl.a. i centralnervesystemet, hvor de har en smertestillende effekt. F.eks. morfin, kodein og OxyContin.

Miniserien er baseret på bestselleren Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company that Addicted America (2018) af Beth Macy. Manuskriptet til serien er skrevet af Danny Strong, og instruktionen står bl.a. Barry Levinson (Rain Man) for. Michael Keaton har hovedrollen.

PS: Du kan læse anmeldelsen her på lydogbillede.dk på mandag!

Peter Jackson har kastet sig over “The Fab Four” i den nye dokumentar The Beatles: Get Back.

Dokumentarfilmen viser varmen, kammeratskabet og det kreative talent, der definerede den ikoniske gruppe. Over 60 timers usete filmoptagelser fra januar 1969 og mere end 150 timers uhørte lydoptagelser er indsamlet og restaureret. Jackson er den første person i 50 år, der har haft adgang til disse private arkiver. Premiere den 26. november.

Andre højdepunkter er den nye antologiserie The Premise (3/11), 2. sæson af den sjove infotainment-serie The World According to Jeff Goldblum (12/11), 18. (!) sæson af Grey’s Anatomy (3/11) og 5. sæson af 9-1-1 (10/11).

Fra den 26. november kan du streame filmene Bad Times at the El Royale og Morgan.

HBO Max

For en uge siden afløste streaming-tjenesten HBO Max den teknisk underlegne HBO Nordic. Ligesom Disney+ har HBO Max også valgt at organisere deres indhold i forskellige “universer”:

HBO

Alt HBO-indhold (f.eks. Game of Thrones, The Sopranos og The Wire).

Max Originals

Nye originalserier, der er eksklusive for HBO Max (f.eks. Raised by Wolves, The Flight Attendant og den kommende House of the Dragon).

Warner Bros.

Det enorme filmarkiv fra Warner Bros. (f.eks. Harry Potter-filmene, Ondskabens hotel, Ringenes Herre og Dunkirk).

DC Universe

Superheltene fra DC-universet (f.eks. Superman, Batman og Wonder Woman samt Zack Snyder’s Justice League).

Cartoon Network

Middelmådige tegnefilm for de mindste.

Hvis du har været irriteret over brugervenligheden og søgefunktionen på HBO Nordic, så fortvivl ikke! HBO Max har en helt ny teknologisk platform (den samme, som USA fik i maj 2020).

Brugerfladen er langt mere dynamisk, idet man kan oprette sin egen profil og få forslag til indhold tilpasset ens forbrugsmønster og præferencer.

På platformen er det ikke kun algoritmer, der styrer anbefalingerne; de vil også blive kurateret af mennesker.

Man kan streame på op til tre enheder samtidig (mod to i dag) og lægge abonnementet ind på et ubegrænset antal enheder (mod maksimalt fem i dag). Desuden vil det være muligt at installere et børnefilter, så de kære små ikke får adgang til voldsfilm.

En af de største nyheder er, at HBO Max vil tilbyde alle Warner-film direkte på streaming 45 dage efter biografpremieren – inkluderet i den almindelige månedspris.

Det betyder, at længe ventede titler og store produktioner som The Suicide Squad, Godzilla vs. Kong, Dune og The Matrix 4 kan streames på HBO Max, kort efter at filmene har haft premiere i biograferne. Til stor irritation og fortvivlelse for biografbranchen.

Sci-fi-eposset Dune er allerede udsendt (1/11).

En af de serier, vi glæder os allermest til, er den danske Kamikaze. Serien er baseret på en roman af Erlend Loe og handler om Julie (Marie Reuther), der bliver efterladt alene i et palads af et hus.

Hun har praktisk talt alt, hvad man kan drømme om – ungdom, skønhed og masser af penge. Men tabet af hendes familie tvinger hende ud på en rejse for at genfinde meningen med livet, og hendes turbulente opdagelsesrejse fører hende fra Danmark til snart sagt alle hjørner af verden. Premiere den 14. november.

PS: Du kan læse vores anmeldelse næste fredag!

Andre godbidder fra HBO Max er 1. sæson af Single Mother by Choice (2/11) og 4. sæson af Legacies (12/11).

Amazon Prime Video

Jeff Bezos spiller hårdt ud med den nye eventyrserie The Wheel of Time.

Serien foregår i en episk fantasy-verden. I den afsidesliggende landsby Emondsmark bor hyrdedrengen Rand al’Thor, som må flygte fra sin hjemby sammen med Moiraine Damodred (Rosamund Pike) og hendes vogter, Lan Mandragoran. De får følgeskab af Mattrim Cauthon, Perrin Aybara, Egwene al’Vere og Nynaeve al’Meara på deres vej gennem en magisk og farlig verden, hvor de møder en række nye personer, byer og kulturer.

The Wheel of Time handler i høj grad om kampen mellem mørket og lyset. Hovedpersonerne får efterhånden en stor rolle i kampen mod de mørke kræfter og bliver vigtige brikker i denne kamp i en verden præget af magi, som kun udvalgte kvinder mestrer. Premiere den 19. november.

3. sæson af krimiserien Hanna har premiere den 24. november.

Apple TV+

Apple byder på den nye, originale sydkoreanske dramaserie Dr. Brain.

Kim Jee-woon (I Saw the Devil) er både seriens skaber, manuskriptforfatter, producer og instruktør. Dr. Brain er baseret på tegneserien af samme navn af Hongjacga og handler om en hjerneforsker, der forsøger at opklare mordene på sin familie ved at hacke sig ind i de afdødes hjerner.

Andre højdepunkter er 3. sæson af Dickinson (5/11),Finch (5/11), 1. sæson af Hello, Jack! The Kindness Show (12/11), 2. sæson af Snoopy in Space (12/11) samt 1. sæson af The Shrink Next Door (12/11), Harriet the Spy (19/11) og The Line (19/11).

Paramount+

Den nyeste af streaming-tjenesterne lover, at november bliver intet mindre end “alle tiders seriemåned”! Højdepunktet er nok relanceringen Dexter: New Blood, som kommer allerede den 8. november.

Her møder vi Dexter (Michael C. Hall), ti år efter han forsvandt i forbindelse med orkanen Laura. Han skjuler sig nu bag et falsk navn og bor i den snedækkede (fiktive) lilleby Iron Lake, New York. Her forsøger han at leve et normalt liv, men i kølvandet på uventede begivenheder i lokalsamfundet bliver hans “mørke passager” vakt til live igen.

Samme dag vil fans af Kevin Costner med fornøjelse kunne bænke sig foran storskærmen, idet 4. sæson af det moderne westerndrama Yellowstone har premiere. Tænk Falcon Crest a la Det Vilde Vesten.

Andre højdepunkter er bl.a. Yellowjackets og Mayor of Kingstown, som begge har premiere den 15. november.

Viaplay

Vores hjemlige streaming-tjeneste lover en rigtig krimigodbid i form af den nye serie The Box.

Det er et psykologisk krimidrama med overnaturlige elementer, der følger Kansas City-politikvinden Sharon Pici, som bliver inddraget i en efterforskning, der hurtigt udvikler sig til et mareridt, hvor man ikke ved, hvad der er sandhed eller løgn.

Hovedrollerne beklædes af Anna Friel, Alexander Karim og den svenske Hollywood-veteran Peter Stormare. Premiere den 28. november.

The Box (Foto: Viaplay)

Den 25. november kan du se dokumentarserien Amagermanden.

Marcel Lychau Hansen er nok Danmarks værste serieforbryder. Han var en populær familiefar og fodboldtræner, der viste sig at være en blodtørstig seksuel sadist. Amagermanden, som han blev døbt af medierne, blev dømt for to drab og seks voldtægter, men spørgsmålet er, om han stod bag flere, uopklarede forbrydelser …

Charlie Cox og Clare Dunne spiller hovedrollerne i thriller-dramaet Kin.

Kin er en klassisk historie om blodsbånd, kærlighed og loyalitet, der foregår i Dublin. En ung dreng bliver dræbt, og hans familie starter en krig mod et internationalt kartel – en krig, der er umulig at vinde. Men de har noget, som kartellet ikke har: En families ubrydelige bånd. Serien er skrevet af den anmelderroste forfatter Peter McKenna. Premiere den 7. november.

PS: Hvis du ikke kan finde noget interessant på din(e) streaming-tjeneste(r), så kan du jo altid gøre noget, du sikkert ikke har gjort i halvandet år: Gå i biografen!

En komplet liste over alle de nye titler på de største streaming-tjenester finder du nedenfor. God streaming-fornøjelse – og hyg dig i efterårsmørket!

12.06.2022
Free Willy 2: The Adventure Home
04.06.2022
15.06.2022

Nyeste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mere skøn forvirring fra Westworld Efter en langvarig coronapause er Westworld tilbage på sporet – og i højere grad tilbage til sine rødder.
Nyt Netflix-abonnement med reklamer lige om hjørnet Netflix-topchef begrunder det nye tiltag med, at streaming-giganten taber for mange potentielle brugere på gulvet.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har netop udsendt en ny trailer til det afsluttende kapitel af 4. sæson af Stranger Things.
“You know nothing, Jon Snow!” HBO Max annoncerer endnu en spinoff-serie fra Game of Thrones-universet.
Du kender spillet – nu kommer filmen snart! Filmen baseret på det ikoniske bilspil Gran Turismo får premiere den 11. august 2023.
Tilbage til fremtiden-VHS satte salgsrekord på auktion Great Scott! Se video fra den ellevilde budrunde.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend