TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Den store dope-epidemi bliver TV-serie

Se traileren til den kommende Disney+ serie om opioid-skandalen i USA.

forfatter
Publiceret 16/10/2021 - 20:43

I slutningen af 1990’erne eksploderede forbruget af opioider USA. Opioider er en fællesbetegnelse for stoffer, der kan binde sig til opioidreceptorer, bl.a. i centralnervesystemet, hvor de har en smertestillende effekt. F.eks. morfin, kodein og OxyContin.

I USA udskrev læger – i tæt samarbejde med de store medicinalgiganter – opioider til smertelindring i stor stil, som var det slik. Dels blev der skrevet recepter til langt flere end dem, der reelt havde behov for det, og dels var pillerne meget mere vanedannende, end hvad der blev kommunikeret.

De læger, der udskrev flest recepter, fik de største bonusser – og skandalen var en kendsgerning!

Glem dødstallene for Covid-19: Det anslås, at vanvittige 700.000 amerikanere er døde som følge af opioid-overdosis siden 1999 – alene i 2020 var dødstallet svimlende 80.000 mennesker!

Nu har Disney+ kastet sig over opioid-skandalen og med Danny Strong og Michael Keaton som producenter skabt TV-serien Dopesick. De to første afsnit af serien får premiere på Disney+ den 12. november, hvorefter der kommer et nyt afsnit hver onsdag; i alt otte afsnit.

Rosario Dawson i Dopesick. (Foto: Walt Disney)

Michael Keaton har hovedrollen og får selskab af Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, John Hoogenakker, Kaitlyn Dever og Rosario Dawson i andre ledende roller.

Dopesick tager seerne med til epicentret for opioid-epidemien – Middletown, Ohio, hvor antallet af overdosisdødsfald firedobles fra 2000 til 2015! – til bestyrelsesmøderne hos medicinalgiganterne og til narkopolitiets jagt på synderne.

do6 do4 do8
<
>
(Foto: Walt Disney)

Miniserien er baseret på bestselleren Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company that Addicted America (2018) af Beth Macy. Manuskriptet til serien er skrevet af Danny Strong, og instruktionen står bl.a. Barry Levinson (Rain Man) for.

(Foto: Walt Disney)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Maverick vender (endelig!) tilbage Nu er der kun seks dage tilbage, til Maverick flyver igen – i Top Gun 2.
Svensk Amazon Prime-serie på vej Endelig tager Amazon fat i Norden og satser på lokalt produceret indhold.
Mere spionthriller fra Mellemøsten Mossads intrikate skyggekrig mod ærkefjenden Iran giver os fortsat en af de absolut bedste spionserier lige nu.
Middelmådigt fra Connelly Halvbroren til den mere kendte Harry Bosch har fået sin egen TV-serie, men vi er ikke synderlig imponeret.
Trailer til The Machinery 2 Nu er den første trailer til 2. sæson af den norske serie The Machinery her.
Finsk dansedrama fra Netflix Endelig er det Finlands tur til at nå ud til et globalt Netflix-publikum.
Følg Lyd & Billede