Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Den store dope-epidemi bliver TV-serie

Se traileren til den kommende Disney+ serie om opioid-skandalen i USA.

Skrevet af / 16/10/2021 - 20:43
Den store dope-epidemi bliver TV-serie

I slutningen af 1990’erne eksploderede forbruget af opioider USA. Opioider er en fællesbetegnelse for stoffer, der kan binde sig til opioidreceptorer, bl.a. i centralnervesystemet, hvor de har en smertestillende effekt. F.eks. morfin, kodein og OxyContin.

I USA udskrev læger – i tæt samarbejde med de store medicinalgiganter – opioider til smertelindring i stor stil, som var det slik. Dels blev der skrevet recepter til langt flere end dem, der reelt havde behov for det, og dels var pillerne meget mere vanedannende, end hvad der blev kommunikeret.

De læger, der udskrev flest recepter, fik de største bonusser – og skandalen var en kendsgerning!

Glem dødstallene for Covid-19: Det anslås, at vanvittige 700.000 amerikanere er døde som følge af opioid-overdosis siden 1999 – alene i 2020 var dødstallet svimlende 80.000 mennesker!

Læs også Autentisk ungdomsserie Disney+ serverer Amerikas urbefolknings usminkede ungdomsliv for os – på deres egne præmisser.

Nu har Disney+ kastet sig over opioid-skandalen og med Danny Strong og Michael Keaton som producenter skabt TV-serien Dopesick. De to første afsnit af serien får premiere på Disney+ den 12. november, hvorefter der kommer et nyt afsnit hver onsdag; i alt otte afsnit.

Rosario Dawson i Dopesick. (Foto: Walt Disney)

Michael Keaton har hovedrollen og får selskab af Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, John Hoogenakker, Kaitlyn Dever og Rosario Dawson i andre ledende roller.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Dopesick tager seerne med til epicentret for opioid-epidemien – Middletown, Ohio, hvor antallet af overdosisdødsfald firedobles fra 2000 til 2015! – til bestyrelsesmøderne hos medicinalgiganterne og til narkopolitiets jagt på synderne.

do6 do4 do8
<
>
(Foto: Walt Disney)

Miniserien er baseret på bestselleren Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company that Addicted America (2018) af Beth Macy. Manuskriptet til serien er skrevet af Danny Strong, og instruktionen står bl.a. Barry Levinson (Rain Man) for.

(Foto: Walt Disney)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Lyd & Billede
Scroll to Top