Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Danske Kamikaze kommer til HBO Max

HBO Max ser mod Danmark og lancerer snart sin første danske serie.

Skrevet af / 19/10/2021 - 12:49
Danske Kamikaze kommer til HBO Max

Med en stadig mere intens kamp om streamingabonnenterne er et af streaminggigantens stærkeste kort en satsning på mere lokalproduceret indhold.

Netflix har siden 2016 ført an i dette kapløb (Marseille, 1. sæson) og lancerede allerede for tre år siden sin første nordiske serie, The Rain (som sidste år kom med sin 3. sæson) i Danmark.

Derefter har Netflix lanceret Hjem til jul, Ragnarok, Kadaver og Post Mortem – Ingen dør i Skarnes i Norge, samt Quicksand – størst af alt, Snabba Cash, Young Royals og den herlige Kærlighed & anarki i Sverige.

I Danmark har de lanceret de to serier Equinox og Kastanjemanden (28. november udgives gyserserien Nisser).

Læs også Tag dig i agt for Kastanjemanden! Danskerne viser nok en gang, hvorfor de er førende inden for krimigenren i Norden.

HBO Nordic har såmænd ikke tænkt sig at lade Netflix regere over dette segment alene og kom da også i 2019 med sin første norske serie, Beforeigners (2. sæson kommer i december!). Samme år lancerede HBO sin første svenske serie, Gösta, som blev efterfulgt af den meget middelmådige Beartown sidste efterår.

 

Tidligere i år udgav HBO en af de bedste TV-serier nogensinde: Velkommen til Utmark.

Læs også Uimodståelig udørk Velkommen til Utmark er en af de underligste nordiske serier nogensinde – men også en af de bedste, absurd morsomste og mest rørende.

I løbet af første kvartal næste år får den nye svenske komedieserie om midaldrende kvinders sexliv, Lust, premiere på HBO Max.

Med lanceringen af HBO Max (den 26. oktober) lover HBO, at de vil producere 6-10 nordiske originalserier om året.

Læs også Det vil HBO Max koste Om tre uger “omformes” HBO Nordic til HBO Max – og abonnementsprisen sættes faktisk ned. Samtidig lover de, at biograffilmene vil komme tidligt på Max, også i 2022.

Nu er det endelig Danmarks tur.

14. november får den nye HBO Max-serie Kamikaze premiere!

Julie har det liv, andre kun kan drømme om, med en stor følgerskare på sociale medier og penge i banken. Kort tid efter sin 18-års fødselsdag modtager hun en tekstbesked, som vil ændre hendes liv for altid. Hun drager ud på en turbulent selvopdagelsesrejse, som bringer hende fra Danmark til alle verdenshjørner. Men hvor skal du tage hen, når alt det, du elsker, er taget fra dig?

Kamikaze bliver den første danske serie fra Max Originals og kommer med to nye episoder hver uge (fra 14/11).

Marie Reuther, “Kamikaze”, 1. sæson (Foto: HBO)

Ironisk nok er den første danske HBO-serie baseret på en roman af den norske forfatter Erlend Loe. I centrum for handlingen møder vi den 18 år gamle, charmerende Julie (Marie Reuther i sin debutrolle) og følger hendes eksistentielle oprør efter at have mistet sine forældre og bror i en flyulykke.

Julie bliver efterladt alene i et palads af en bolig. Hun har bogstavelig talt alt, hvad man kan drømme om (?) – ungdom, skønhed og en masse penge.

Tabet af hendes familie tvinger hende ud på en rejse for at genfinde meningen med livet. Hendes turbulente opdagelsesrejse bringer hende fra Danmark til “alle” verdenshjørner.

Kamikaze (Foto: HBO)

Kaspar Munk (Herrens veje, Vildheks) har instrueret alle de otte episoder, og skuespillerholdet består bl.a. af Johan Rheborg, Aleksandr Kuznetsov, Charlotte Munck, Mads Reuther (De forbandede år), Carla Philip Røder, og sidst, men ikke mindst, den danske komiker og skuespiller Anders Matthesen (Terkel i knibe) som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Munk har i øvrigt også instrueret to The Rain-episoder hos konkurrenten Netflix.

 

Kamikaze-sesong-1_5-989x659_4 Kamikaze-sesong-1_3-989x659_6 Kamikaze-sesong-1_6-989x659_7 Kamikaze-sesong-1_8-989x1484_9 Kamikaze-sesong-1_7-989x679-8
<
>
Kamikaze, 1. sæson (Foto: HBO)

Johanne Algren har skrevet seriens manuskript baseret på Loes roman. Hanne Palmquist, Steve Matthews, Camilla Curtis og Antony Root står for produktionen.

I pressemeddelelsen udtaler Christina Sulebakk, daglig leder af HBO Max EMEA:

De bedste historier er i stand til at bryde sproglige og geografiske grænser. Kamikaze er en af de serier, som vil vække genklang hos seerne, uanset hvor de er. Nu, hvor HBO Max bliver en global platform, glæder vi os til at give abonnenter over hele verden adgang til denne mesterlige historiefortælling og introducere dem for hovedrolleindehaver Marie Reuther og hendes exceptionelle skuespil.

Kamikaze, 1. sæson (Foto: HBO)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top