Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

2. sæson af Beforeigners kommer til december

HBO giver os mere info om og lanceringsdato for 2. sæson af Beforeigners.

Skrevet af / 11/10/2021 - 17:12
2. sæson af Beforeigners kommer til december

En af HBO’s største lokale, nordiske succeser er den norske serie Beforeigners (Fremvandrerne på norsk). Til december kommer 2. sæson, lidt coronaforsinket, langt om længe på HBO Max.

Den nye sæson består af seks afsnit og er produceret for HBO Max af Rubicon TV.

Paul Kaye fra Game of Thrones kan ses i 2. sæson af Beforeigners. (Foto: HBO)

I serien, der foregår i nutidens Oslo, møder vi det nygifte par Lars og Marie Haaland. Lars er politiefterforsker, og det nyforelskede par har netop købt en lejlighed i centrum af Oslo. Samme aften begynder mennesker fra en anden tid (!) at poppe op i Oslofjorden. Hvilket de også gør rundt om i hele verden.

Læs også Indvandrerne kommer! Den første norske HBO-serie er en sci-fi-komedie med et meget originalt koncept, der til dels indfrier.

Disse tidsrejsende “fremvandrere” kommer fra fortiden – fra 1800-tallet, vikingetiden og den sidste istid. Med deres baggrund i andre kulturer og helt andre tidsperioder har de store problemer med at tilpasse sig den moderne skandinaviske velfærdsstat med dens normer og regler.

Tobias Santelmann i Beforeigners. (Foto: HBO)

I 2. sæson af Beforeigners bliver Oslos første multitemporale polititeam bragt sammen igen af en ny usædvanlig sag. En kvinde fra 1800-tallet findes brutalt myrdet, og snart indser Lars og Alfhildr, at de jagter svaret på en gåde med forgreninger til andre lande og tider.

Et brutalt mord i Oslo med tråde til 1800-tallets England rejser spørgsmålet om, hvorvidt selveste Jack the Ripper kan have “fremvandret” til nutiden. Lars og Alfhildr indser snart, at hvis de skal få has på morderen, kan de kun stole på hinanden.

Parallelt med efterforskningen må Lars tage sig af familiær uro, og Alfhildr kommer i kontakt med en mystisk vølve, der viser sig at have vigtigt viden om hendes baggrund. For Norges evige konge, Olav Haraldsson, bliver livet i nutiden helt anderledes, end han har forestillet sig.

Krista Kosonen i Beforeigners. (Foto: HBO)

Krista Kosonen og Nicolai Cleve Broch er tilbage i hovedrollerne som Alfhildr og Lars. Vi får også et gensyn med Tobias Santelmann, Stig Henrik Hoff, Ragnhild Gudbrandsen, Stig Amdam, Agnes Kittelsen, Ylva Bjørkaas Thedin, Kyrre Haugen Sydness og Pål Sverre Hagen.

Den norske komiker og skuespiller Herman Flesvig er ny på rollelisten i denne sæson, og det samme er flere internationale skuespillere, bl.a. svenske Hedda Stiernstedt samt Paul Kaye, Billy Postlethwaite, Ann Akin, Jade Anouka og Philip Rosch.

Antony Root, der er Head of Original Production hos WarnerMedia EMEA, siger:

“Vi er meget glade for at kunne byde disse strålende skuespillere velkommen til 2. sæson af Beforeigners. Vi tror, at den britiske kobling denne sæson vil vække publikums nysgerrighed.”

FLI3 Photo Credit Lars Olav Dybvig FLI2 Photo Credit Lars Olav Dybvig
<
>
(Foto: HBO)

Serien er skabt af Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad, der også stod bag Lilyhammer, og instrueret af Jens Lien.

Læs også Det vil HBO Max koste Om tre uger “omformes” HBO Nordic til HBO Max – og abonnementsprisen sættes faktisk ned. Samtidig lover de, at biograffilmene vil komme tidligt på Max, også i 2022.

1. sæson af Beforeigners 1 havde premiere på alle HBO’s kanaler i 2019 og på HBO Max og partnerplatforme i USA og Latinamerika i 2020. Desuden er serien blevet solgt til Frankrig, Belgien, Holland, Schweiz, Italien, Tyskland og Australien.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top