Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

HBO Max lanceres til en lavere pris end HBO Nordic

Om tre uger “omformes” HBO Nordic til HBO Max – og abonnementsprisen sættes faktisk ned. Samtidig lover de, at biograffilmene vil komme tidligt på Max, også i 2022.

Skrevet af / 06/10/2021 - 15:30
HBO Max lanceres til en lavere pris end HBO Nordic

I årevis har vi set en af de bedste og mest spektakulære TV-serier nogensinde, Game of Thrones, selve flagskibet hos HBO, i en knap nok middelmådig teknisk kvalitet hos HBO Nordic.

Periodisk uklar billedkvalitet, hvor enhver form for detaljer forsvinder i mørke scener (som serien har rigelig af), og et komprimeret lydspor. De dage er snart forbi!

HBO Max blev lanceret i USA i maj sidste år – den 26. oktober erstatter HBO Max endelig HBO Nordic i alle de nordiske lande samt i flere andre europæiske lande.

Emilia Clarke, “Game of Thrones” (Foto: HBO)

I dag præsenterede HBO prisniveauet på den nye tjeneste:

Månedspris: 79 kr. (mod den nuværende på 99 kr.)

Derudover indfører HBO Max muligheden for et årsabonnement, hvor du betaler 599 kr. for 1 år (dvs. 50 kr./md.). Dette er en mulighed, som kun Disney+ og Paramount+ p.t. tilbyder.

Det vil sige, at HBO Max går hårdt og offensivt ud for at positionere sig og sikre sig størst mulig markedsandel i den tiltagende kamp om streamingkunderne mod bl.a. Netflix, Disney+, Prime Video, Apple TV+, Paramount+ og Viaplay.

Vi er dog rimelig sikre på, at du bør være forberedt på en kommende prisforhøjelse allerede i løbet af 2022.

HBO Max bliver tilgængelig på en række forskellige enheder, gennem forskellige distributionspartnere, og på desktop via HBOMax.com. Kunder vil kunne betale ved hjælp af flere store betalingssystemer som VISA, Mastercard og PayPal.

 

HBO Max, som er WarnerMedias streamingtjeneste, opererer i dag i 40 lande. Max lanceres ikke bare i Norden den 26. oktober, men også i Spanien og Andorra.

I løbet af 2022 følger yderligere 14 europæiske lande, bl.a. Island, Baltikum, Portugal og Holland.

Inden udgangen af næste år vil HBO Max være tilgængelig i hele 34 lande i Europa. Globalt når HBO Max 60 lande fra og med den 26. oktober, og det langsigtede mål er 190 lande inden 2026.

HBO Max kan friste med et stort underholdningsarkiv og nyt indhold:

  • Kendte og elskede HBO-titler (som Game of Thrones, The Sopranos og The Wire)
  • Adgang til film og serier fra den righoldige Warner-portefølje (som The Shining, Harry Potter, Lord of The Rings og Dunkirk)
  • DC Comics (som Wonder Woman, Batman vs. Superman og Zack Snyder’s Justice League)
  • Cartoon Network
  • CNN
  • TNT
  • Max Originals (som Raised by Wolves og The Flight Attendant)
Harry Potter (Foto: Warner)

Der loves over 10.000 timer med indhold fra lanceringsdatoen i Norden og et væsentlig bedre og bredere tilbud end med det nuværende HBO Nordic. Du vil nu bl.a. finde hele Harry Potter-kataloget på Max.

Læs også Troldmandsmagi En af alle tiders mest populære filmserier – om en lille, nørdet dreng med runde briller og tryllestav – udgives nu på 4K UHD Blu-ray.

Ved lancering vil HBO Max være tilgængelig for nye kunder så vel som eksisterende kunder på HBO Nordic (hvad enten de er direkte abonnenter eller abonnerer gennem forskellige partnere). Nuværende abonnenter på HBO Nordic bliver automatisk overført til den nye tjeneste.

HBO Max vil tilbyde en langt bedre brugerflade, kuraterede valg og anbefalinger og nye funktioner tilpasset dine præferencer samt børnefilter/forældrekontrol. Alle abonnenter vil kunne tilpasse deres egen HBO Max-profil.

HBO Nordic erstattes af HBO Max (Foto: HBO)

Endnu vigtigere er, at HBO Max har en langt bedre teknisk løsning med bl.a. højere bitrate (HBO Nordic har i dag en gennemsnitlig bitrate på cirka 4 Mbit/s!), et mindre komprimeret billede samt HDR-kvalitet på billedsignalerne. Med højere bitrate får også 1080p-signaler bedre opløsning og flere detaljer i billedet.

HBO Max (i USA) tilbyder også 4K-opløsning og Dolby Atmos-lyd. Uden at dette er bekræftet, tager vi det for givet, at det også bliver tilfældet på den nordiske version af tjenesten.

Pigerne fra “Sex and the City” er snart tilbage på skærmen (Foto: HBO)

Allerede i december kommer der en serie, som mange venter på, opfølgeren til Sex and the City, And Just Like That…

Engang næste år lanceres opfølgerserien til Game of Thrones, som har fået navnet House of The Dragon.

House of the Dragon er baseret på George R.R. Martins bog Fire & Blood og handler om Targaryen-familiens historie. Den finder sted omkring 200 år før begivenhederne i Game of Thrones.

Det narrative fokus vil ligge på Daenerys (Emilia Clarke) forældre, Huset Targaryen. I løbet af ti afsnit vil serien fortælle historien om, hvordan Targaryen-familien ved hjælp af drager samlede hele Westeros-kontinentet til ét kongerige.

 

Ud over nye amerikanske serier lover HBO en større satsning på lokalt indhold som 2. sæson af Beforeigners, den kommende svenske serie Lust (med Sofia Helin i hovedrollen) og den danske Kamikaze.

Ikke nok med det: Warner Bros. har som følge af coronapandemien besluttet, at størstedelen af de film, de udgiver i 2021, vil få premiere i biografen og på HBO Max samme dag.

Det indebærer, at længe ventede titler og store produktioner som Suicide Squad 2, Godzilla vs Kong, Dune og Matrix 4 kan streames på HBO Max, samtidig med at de kommer i biografen – til biografindustriens store irritation og fortvivlelse.

Læs også Alle film direkte på streaming? Perioden, hvor biograferne har eneret til at vise en film, reduceres nu radikalt.
Paul Kaye, Thoros i “Game of Thrones”, er på skærmen i 2. sæson af den norske “Beforeigners” (Foto: HBO)

I dag afslører HBO, at denne praksis, om end noget modificeret, er kommet for at blive!

Samtlige af Warners biograffilm i 2022 vil blive tilgængelige på HBO Max 45 dage efter biografpremieren – og uden ekstra omkostninger.

Disney+ har p.t. en lidt anden praksis, hvor de udgiver storfilmene i biografen og på streamingtjenesten samtidig (som med Black Widow), men så koster filmen også 179 kr. ekstra. Efter tre måneder bliver den tilgængelig for alle som en del af det normale månedsabonnement.

Læs også Black Widow direkte til Disney+ Disney lancerer nu Marvel-storfilmen direkte på deres streaming-tjeneste.
HBO Nordic erstattes af HBO Max (Foto: HBO)

I pressemeddelelsen uddyber Johannes Larcher, Head of HBO Max International:

HBO Max kommer til Europa med det bedste TV- og filmindhold fra 100 år med Warner Bros.-produktioner, ud over indhold fra HBO, Max Originals, DC og Cartoon Network. Fra Singin’ in the Rain til The Matrix, Game of Thrones til Mare of Easttown, The Flight Attendant til Gossip Girl, Superman til The Joker og Snurre Snup til Scooby Doo – vi tilbyder virkelig noget for alle i familien og en uovertruffen seeroplevelse. HBO Max vil snart være landet i 27 lande i Europa og 67 på verdensplan, og vi er ikke færdige endnu. Der er meget mere på vej – vores mål er at være til stede i 190 lande inden 2026.

Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA, supplerer:

Vi har underholdt fans i Europa, lige siden vores første HBO-kanal blev lanceret i Ungarn i 1991, og vi har haft vores egne HBO-streamingtjenester på kontinentet i mere end et årti. HBO Max er en ny tjeneste, som bringer alt dette op på et nyt niveau med en forbedret seeroplevelse og et meget bredere udvalg af den bedste underholdning for hele familien til en meget attraktiv pris. Vi er utrolig glade for at kunne lancere HBO Max i Europa.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top