Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nu kommer anden del af Yellowstone, sæson 5

Paramount bekræfter nu, at sidste del af Yellowstone, sæson 5, faktisk kommer.

Skrevet af / 21/05/2024 - 12:41
Nu kommer anden del af Yellowstone, sæson 5

Det er endelig bekræftet – i år kommer den længe ventede anden del af Yellowstone, sæson 5.

Som vi har skrevet om i utallige artikler det seneste år, har der været åben krig i Yellowstone-lejren i længere tid – og det er allerede afgjort, at seriens største stjerne, Kevin Costner, forlader serien, og at serien vil blive indstillet efter sæson 5.

Læs også Game over! Paramount bekræfter nu at Yellowstone-serien afsluttes.

I går meddelte produktionsselskabet Paramount, at optagelserne til den (stærkt forsinkede) sidste sæson faktisk er i gang.

Yellowstone udspiller sig i nutidens Montana og centrerer sig omkring den magtfulde Dutton-families kvægdynasti med alle dets intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær….

Familiefaderen er John Dutton, fremragende portrætteret af Kevin Costner. Over knap fem sæsoner har vi fulgt kampen for at bevare gården, kvægdriften og familiens traditionelle levevis – med alle tænkelige midler.

I det afsluttende kapitel vil familien Dutton fortsætte med at kæmpe for at bevare ranchen, i kamp mod storkapitalistiske ejendomsudviklere, miljøforkæmpere og de lokale indianerstammer.

Yellowstone, sæson 5 (Foto: SkyShowtime)

Produktionsstoppet (som har stået på siden efteråret 2022) skyldes en konflikt mellem seriens skaber Taylor Sheridan og seriens ubestridte stjerne: Costner.

Ifølge Deadline var Kevin Costner utilfreds med, at optagelserne af Yellowstone trak ud og dermed kom i konflikt med hans andre projekter, ikke mindst hans kommende filmserie Horizon: An American Saga. Tilsyneladende havde Costner ikke forpligtet sig til så mange indspilningsdage, som Sheridan & Co. ønskede.

Læs også Kevin Costner præsenterer "Horizon: En amerikansk saga" Del 1 har premiere den 28. juni, og traileren er ude nu!

Det er heller ikke nemt at planlægge andre projekter med den uforudsigelige produktion, hvor multitalentet Sheridan skriver på serien under selve optagelserne og pludselig kan finde på at tilføje ekstra afsnit.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under optagelserne af “Yellowstone” (Foto: Paramount)

Kilder hævder, at Costner, som også er udøvende producent på serien, følte sig afvist, da han udtrykte bekymring over den retning, historien tog – og at han derefter fik denne besked fra Sheridan:

Stick to acting!

En kommentar, der ikke just indbød til en god dialog mellem de to store stjerner/egoer…

“Kun Taylor ved, hvad der virkelig foregår,” siger kilden til New York Post. “Taylor har brugt mange år på ikke at blive værdsat i Hollywood, og nu hvor han er øverst i hierarkiet, er der helt sikkert et ego involveret i alt det her.“

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?

Siden da har der været en kold luft mellem Sheridan og Costner, og det siges, at Sheridan har skrevet John Dutton ud af serien.

Dagens pressemeddelelse nævner da heller ikke Costner med et ord – men dette er det billede, de præsenterer nyheden med:

Yellowstone, sæson 5, del II (Foto: SkyShowtime)

Så er der faktisk håb om, at Costner vil være i stand til at afslutte sin rolle som John Dutton?

Det er meget usikkert, men så sent som for et par uger siden var Costner selv på banen og holdt mulighederne åbne.

Se her, hvad Kevin Costner sagde i et interview med Entertainment Tonight for en måned siden, da journalisten spurgte skuespilikonet, om han gerne ville fortsætte i rollen som John Dutton:

I’d like to be able to do it but we haven’t been able to. I thought I was going to make seven [seasons] but right now we’re at five. So how it works out — I hope it does — but they’ve got a lot of different shows going on. Maybe it will. Maybe this will circle back to me. If it does and I feel really comfortable with [it], I’d love to do it.

Interviewet fandt sted under CinemaCon i Las Vegas, hvor Costner var til stede for at promovere den første del af Horizon.

P.S. Mens Yellowstone-konflikten er eskaleret, har Sheridan lagt nye planer for det succesfulde cowboy-univers.

Sidste sommer annoncerede han, at Yellowstone-universet vil leve videre med den nye spin-off-serie 2024; her skal Matthew McConaughey spille hovedrollen (sandsynligvis en Dutton). Serien bliver en fortsættelse af Yellowstone-universet, ikke en prequel-historie.

Læs også Vil tilbage i sadlen! Nu er Costner kommet på andre tanker og har et stærkt ønske om at fortsætte i Yellowstone-rollen som John Dutton.

I et intervju med The Hollywood Reporter bekreftet CEO for CBSViacom, Chris McCarthy at selskapet hadde signert McConaughey for Yellowstone-universet:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

Yellowstone, sæson 5 (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

6 kommentarer til “Nu kommer anden del af Yellowstone, sæson 5”

 1. Birthe bidstrup

  Han skal tilbage, ellers er serien ude. Kevin kostene er den der holder serien igang.

 2. Annie olsen

  Den bedste serie og selvfølgelig skal
  Costner være med ellkan det være lige meget med flere afsnit

 3. Laila Sørensen

  Jeg er stor fan af Kevin Costner siden jeg så “danse med ulve”
  Så derfor skal han bestemt være med I de sidste afsnit af Yellowstone 🙏🙆‍♀️

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Scroll to Top