Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Højdepunkter på Netflix i april ’24

Nordiske serier og en amerikansk thriller topper Netflix-nyhederne for april.

Skrevet af / 28/03/2024 - 08:35
Højdepunkter på Netflix i april ’24

Endelig (!) er en velfortjent påskeferie her – og for nogle af jer startede den i sidste weekend.

Uanset om du tilbringer den hjemme, hos svigermor, på farten eller under sydligere himmelstrøg, er det godt at slappe af med en spændende serie eller en actionfyldt film i ferietiden.

Streaminggiganten Netflix har masser af godbidder blandt sine premierer i marts og april!

Læs også Klassisk Lindgren! Netflix har på skånsom vis "opdateret" Astrid Lindgren-klassikeren.

Du kan allerede nu streame genindspilningen af Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter, som har premiere i dag.

Det meste af Lindgrens forfatterskab er blevet filmatiseret, enten som tv-serier eller film. Spillefilmen baseret på Ronja Røverdatter (1981) udkom i 1984 og gjorde Hanna Zetterberg til en “verdensberømthed” i Norden.

Det var Zetterbergs eneste filmrolle, men nu har Netflix bragt Røverens datter til live igen. Vi var begejstrede!

 

Hvis du er på udkig efter et mere moderne actioneventyr, så se endelig den fyrige Millie Bobby Brown (Stranger Things) som en “ikke fortabt” ungmø i nød i den herlige Damsel.

Det middelalderlige eventyr på speed kan streames nu. Velegnet til (næsten) hele familien.

 

Streaminggiganten annoncerede for nylig en massiv investering i lokalt producerede nordiske serier og film. Blandt dem var en ny krimiserie fra skaberne af “Quicksand” med Yasir Hassan, Olle Strand og Ardalan Esmaili i hovedrollerne: Deliver me.

I serien bliver to teenagevenner revet fra hinanden, da en af dem forsøger at slippe væk fra en lokal bande. En kriminalbetjent, der er desperat efter at beskytte sit lokalsamfund mod bandevold, forfølger en narkohandler, som han mener er ansvarlig for mordet på et vidne. Når børn begår forfærdelige forbrydelser, hvem har så skylden? Ingen går uskadt fra denne stærke dramaserie om dem, vi ikke formår at beskytte.

Premiere den 24. april.

Læs også Netflix slår til! Netflix annoncerer 26 kommende nordiske titler.

Den norske instruktør Per-Olav Sørensen har praktisk talt fået et fripas af Netflix.

Serieskaberen har tidligere leveret solide og troværdige serier til streaminggiganten, som Kampen om det tunge vand, Quicksand – Størst af alt, to sæsoner af Hjem til jul, The Playlist og Julestorm.

Hans næste Netflix-serie får premiere den 11. april: Midsommernat.

Midsommernat. (Foto: Netflix)

I den norsk-svenske serie lover Netflix en tæt, varm, rørende og sjov historie om temaer, som alle kan genkende eller relatere til.

Med udgangspunkt i en midsommerfest vil serien udforske forhold, ægteskab, kærlighed, forelskelse, forræderi, håb, drømme, jalousi, tilgivelse og hemmelige parallelle liv. Det er midsommer. Det er den længste dag på året. Der er romantik i luften. Der er fest. Det er den dag, Carina (Pernilla August) og Johannes (Dennis Storhøi) efter 30 års ægteskab beslutter sig for at fortælle deres familie og venner en stor hemmelighed, som får uforudsete konsekvenser.

 

Dagen efter, den 12. april, kan du streame den nye svenske dramathriller Stjålet med Elin Kristina Oskal, Martin Wallström og Lars-Ánte Wasara, baseret på Ann-Helén Laestadius’ roman.

“Stjålet” er baseret på den kritikerroste roman “Stöld” af den prisbelønnede forfatter Ann-Helén Laestadius. Filmen skildrer en ung kvindes kamp for at forsvare sin oprindelige arv i en verden, hvor fremmedhadet er stigende, klimaforandringerne truer rensdyravlen, og unge mennesker vælger at tage deres eget liv i lyset af kollektiv desperation. Men historien afslører også de spændinger, der opstår, når moderne ideer møder en traditionel kultur med dybt forankrede patriarkalske rødder.

Læs også Et sidste snif! Vi har set utallige serier og film om stoffernes kriminelle forbandelse og fornedrelse, men ingen helt som denne.

Men Netflix har ikke “kun” nordiske nyheder på plakaten, den største nyhed af dem alle får premiere den 4. april, når thrillerserien Ripley udkommer.

 

Da vi fik nys om Netflix’ genindspilning af Patricia Highsmiths Tom Ripley-romaner, tænkte vi i vores stille filmsind: Endnu en?

For ja, der har bestemt ikke været mangel på filmatiseringer af den narcissistiske psykopat Tom Ripley. Mellem 1955 og 1991 udgav Highsmith fem Ripley-romaner.

Den første filmatisering fandt sted så tidligt som i 1960 med den franske film Plein soleil. Siden da har vi set Matt Damon i hovedrollen i The Talented Mr Ripley (1999), Ripley Under Ground blev udgivet i 2005 med Barry Pepper i hovedrollen. I The American Friend (1977) spillede den ikoniske Dennis Hopper rollen som Ripley, mens John Malkovich spillede hovedrollen i 2002-versionen (Ripley’s Game).

Fascinerende nok får vi et gensyn med Malkovich i Netflix’ miniserie, som er skrevet og instrueret af Steven Zaillian. En amerikansk filmkender, der er mest bevandret i manuskriptsiden af filmverdenen med film som The Irishman, The Girl With the Dragon Tattoo og American Gangster og Schindlers liste på samvittigheden. Ripley er kun hans femte forsøg som instruktør – man skulle ikke tro det!

Ripley. (Foto: Netflix)

Vi bliver introduceret til den indadvendte, asociale og lidt nørdede Tim Ripley (Andrew Scott) i hans nedslidte lejlighed i New York i 1960. Efter forældrenes brutale druknedød flyttede den unge dreng ind hos sin nedladende tante, men nu bor han alene i det store æble, hvor han lever af at være en lille svindler – hvor han har perfektioneret sine evner som checkforfalsker. Eller som han siger, da han møder Dickie Greenleaf: “Jeg arbejder i bogholderiet”…

Du SKAL se denne serie! Læs vores anmeldelse om et par dage.

Dagen efter, den 5. april, kan du streame dramatiseringen af prins Andrews berømte Jeffrey Epstein-renvaskelses-interview!

Filmen, Scoop, har Gillian Anderson, Billie Piper og Rufus Sewell i hovedrollerne.

Den 19. april kan du streame efterfølgeren til Zack Snyders sci-fi-epos Rebel Moon: Rebel Moon — Part Two: The Scaregiver.

The Scargiver fortsætter den episke saga om Kora og de resterende krigere. Nu forbereder de sig på at ofre alt. Sammen med de modige mennesker i Veldt kæmper de for at forsvare en fredelig landsby, der er blevet et nyt hjem for dem, der mistede alt, hvad de ejede, i kampen mod Moderverdenen.

Da krigen kommer, lærer vi soldaternes fortid at kende og forstår, hvorfor de er villige til at fortsætte kampen. Da Rigets samlede magt forsøger at nedkæmpe det voksende oprør, knyttes der ubrydelige bånd, helte opstår – og legender skabes.

 

Den 25. april er der premiere på actionkomedieserien Dead Boy Detectives.

Har du et irriterende spøgelse, der forfølger dig? Har en dæmon stjålet dine vigtigste minder?

Så bør du måske ringe til Dead Boy Detectives…

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top