Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nu kommer serien om Ronja Røverdatter – se traileren

Endelig kan Netflix afsløre premieredatoen på Ronja Røverdatter – samt give os den første smagsprøve på den længe ventede Astrid Lindgren-serie.

Skrevet af / 22/02/2024 - 00:01
Nu kommer serien om Ronja Røverdatter – se traileren

Efter et år, der ikke kan karakteriseres som andet end et annus horribilis for den nordiske streaminggigant Viaplay, startede de i efteråret et omfattende “garagesalg”.

Før og under coronapandemien skruede streamingtjenesten op for indholdsproduktionen til et uholdbart niveau i et forsøg på at erobre markedsandele og få et (lokalt) forspring i forhold til internationale giganter som Disney+, Netflix, HBO Max og Prime Video.

Efter et formidabelt fald i omsætningen og et efterfølgende fald i aktiekursen på op til 90 procent i løbet af det seneste år, blinker alle advarselslamper nu rødt i Stockholm, og bremsepedalen er helt i bund!

Shows og film aflyses eller sælges hurtigere, end Shaman Durek kan lancere en ny “behandlingsmetode”.

Læs også Et sidste snif! Vi har set utallige serier og film om stoffernes kriminelle forbandelse og fornedrelse, men ingen helt som denne.

Allerede i december stod det klart, at Viaplay havde solgt en helt ny (endnu ikke lanceret) serie til Netflix, som ikke kan karakteriseres som andet end selveste arvesølvet: Ronja Røverdatter.

Kerstin Linden, “Ronja Røverdatter” (Foto: Netflix)

En af Astrid Lindgrens mest populære bøger, Ronja Røverdatter, blev filmatiseret i 1984 og blev en kæmpe succes i biografen og senere på TV.

Netflix lover os en nyfortolkning af bogen med en serie i to sæsoner på i alt 12 episoder.

Nu er den første trailer her:

Første del af Ronja Røverdatter får premiere på Netflix den 28. marts.

Serien følger Ronja Røverdatters eventyrlige liv, den livlige og oprørske pige er født ind i en røverbande på en middelalderborg i Skandinavien.

Efterhånden som Ronja vokser op, opdager hun den magiske, men farlige skov udenfor. En skov med mærkelige og mystiske væsner. Alligevel føler hun sig mere hjemme i skoven end inden for borgens mure.

Ronja Røverdatter (Foto: Netflix)

Da Ronja møder Birk, en ung gut fra en rivaliserende bande, markerer det begyndelsen på en mørk familiefejde. Et forbudt venskab opstår samtidig med, at en berygtet foged ankommer for at rydde skoven for røvere én gang for alle.

I en omfattende nyfortolkning af Lindgrens klassiker vil streamingpublikummet på ny blive introduceret til en af Skandinaviens mest populære historier.

Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Røverdatter_b Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Røverdatter_a
<
>
Ronja Røverdatter (Foto: Netflix)

Serien bliver sendt i to sæsoner med seks afsnit i hver, og anden del kommer engang senere på året.

I hovedrollerne ses Kerstin Linden (som måtte konkurrere om rollen som Ronja med over 4.000 (!) auditiondeltagere), Christopher Wagelin, Sverrir Gudnason, Pernilla August og Johan Ulveson.

Manuskriptforfatter og serieskaber er Hans Rosenfeldt (Broen), mens Lisa J. Larsson er instruktør.

Læs også Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime SkyShowtime frigiver nu traileren og detaljer fra en ny nordisk serie med Alexandra Rapaport og Tobias Santelman.

Ronja Røverdatter produceres af Bonnie S. Feeney og Mattias Arehn.

Rollebesætning:

  • Kerstin Linden: Ronja Røverdatter
  • Jack Bergenholtz-Henriksson: Birk Borkasønn
  • Christopher Wagelin: Mattis (Ronjas far)
  • Krista Kosonen: Lovis (Ronjas mor)
  • Sverrir Gudnason: Borka (Birks far)
  • Maria Nohra: Undis (Birks mor)
  • Johan Ulveson: Skalle-Per
  • Pernilla August: Valdir (en ny karakter som ikke stammer fra Lindgrens roman)
  • Vera Vitali: Cappa
  • Lancelot Ncube: Tjegge
Ronja Røverdatter (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top