Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

CES 2021: Denon udvider Home-serien med en soundbar

Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.

På dette års virtuelle CES-messe har Denon lanceret en soundbar som en udvidelse af multirumsserien Home, der bruger HEOS som styringssystem. Dens fulde navn er Home Sound Bar 550, og Denon tager dermed et nyt skridt i kampen for at erobre markedsandele fra Sonos.

Soundbaren er kompakt – kun lidt større end Sonos Beam, som det er naturligt at sammenligne med. Denon har villet lave en soundbar, der fungerer godt uden subwoofer. Smart nok, da der endnu ikke er nogen trådløs subwoofer i Home-serien. Og hvor man kan tilføje trådløse Home-højttalere som baghøjttalere. Altså meget ligesom Sonos Beam.

Nobelt ydre – magtfuldt indre Denons kraftigste multirumshøjttaler kan spille bas, så ruderne rasler. Heldigvis kan den også lyde godt.

3D-lyd og højopløste formater

I modsætning til Sonos Beam understøtter Sound Bar 550 Dolby Atmos og DTS:X. Den større Sonos Arc understøtter Dolby Atmos, men ingen DTS-formater, så der har Denon et forspring. Denon-soundbaren har dog ikke opadvendte højttaler-enheder, men gengiver Atmos og DTS:X virtuelt med lydprocessering (DSP).

Indtil videre har vi ikke hørt nogen eksempler på virtuelle Atmos-soundbars, der fungerer lige så godt som dem med højttaler-enheder på toppen, men vi er åbne for, at Denon kan overraske.

Denon Sound Bar 550 understøtter lydformater op til 24 bit/192 kHz PCM og desuden det mere specielle DSD-format, som kan dekodes via HDMI-indgangen.

Sound Bar 550 bliver en naturlig forlængelse af Denons Home-serie med trådløse multirumshøjttalere. (Foto: Denon)

HDMI eARC

Soundbaren har også en HDMI-udgang med eARC, så man kan få Atmos og DTS:X ud fra streaming-indhold på et nyere smart-TV.

Annonce

Ligesom de øvrige Home-højttalere kan Sound Bar 550 via HEOS-app’en grupperes med andre højttalere i samme familie. Så man kan afspille samme lyd på dem alle eller som nævnt gruppere et par Home-højttalere som baghøjttalere til Sound Bar 550.

Pris og tilgængelighed

Denon Home Sound Bar 550 kommer i handelen i morgen, den 15. januar. Prisen bliver 649 euro (ca. 4.800 kroner) – altså dyrere end Sonos Beam, men billigere end Sonos Arc.

Vi vender tilbage med en test af Sound Bar 550, når den bliver tilgængelig.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.

Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.

Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.

Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.

Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.

Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.

Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.

Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.