TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Windows 11 får Android-apps

Hent og kør dine yndlings-mobilapps direkte på din PC. Ikke fra Google Play, men fra Amazon App Store.

Den største nyhed i Windows 11 handler hverken om brugerfladen eller hvordan dine velkendte Windowsprogrammer kommer til at køre. Men om det, som du har på din telefon.

Den nye version vil kunne køre populære Android-apps, som f.eks. TikTok, direkte. For at opnå dette er Microsoft gået en omvej. Mobil-apps skal nemlig ikke hentes i Google Play, men i stedet via Amazon App Store.

Androidprogrammer vil nu kunne køres direkte i Windows 11. (Skærmskud: Microsoft)

Androidprogrammerne vil angiveligt kunne afvikles uden ændringer i koden. Det sker ved hjælp af en indbygget compiler, der oversætter programmerne under kørslen, så de, set fra processorens synspunkt, opfører sig som ægte Windows-programmer.

Sådan bliver din nye Windows 11 Skiftedag. Her er de vigtigste nyheder i den nye Windows, der senere på året erstatter Windows 10 efter seks års tro tjeneste.

Det lyder som en langt mere farbar vej end hidtil. Windows 10 har nemlig hele tiden haft mulighed for Android-apps. Men kun i princippet. Det krævede nemlig en omskrivning af programmerne – hvilket programmørerne ikke var interesserede i at bruge tid på.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.