Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Småt med plads på dine langsomme harddiske?

Hvad siger du til op til 168 terabyte lagerplads med et af de hurtigste SSD-drev på markedet?

Skrevet af / 22/04/2023 - 17:30
Småt med plads på dine langsomme harddiske?

Når det kommer til computere, er der et par evige sandheder, som f.eks.: Computeren kan aldrig være for hurtig. Du burde altid have købt et endnu mere kraftfuldt grafikkort. Og de data, du gemmer, ekspanderer altid til at udfylde al den tilgængelige plads.

Indtil nu har du skullet træffe et valg, når du køber lagerplads. Enten vil du have hurtig lagring, og så sætter du en SSD i computeren. Eller også vil du have meget lagerplads, og så er det gode gamle harddiske med roterende magnetskiver, der er sagen.

Foto: Apex Storage

Men nu ser det ud til, at du kan få begge dele. Virksomheden Apex Storage udvikler kompakte lagringsløsninger til professionelle og datacentre. De har nu præsenteret Apex X21 Destroyer, et PCIe-ekspansionskort, der har plads til 21 M.2 SSD-diske, i dette tilfælde Sabrent Rocket 4 Plus. Med en størrelse på 8 terabyte hver, får du skræmmende 168 terabyte lagerplads. Og når 16 terabyte SSD’en en dag kommer, får du 336 terabyte. Det burde være nok til et stykke tid…

Men hvad med præstationen, så? Sabrents første test viser, at de overfører ikke mindre end 31 gigabyte i sekundet (!), hvilket er rigtig tæt på den maksimale hastighed for en PCIe 4.0 x16 ekspansionskortplads!

Foto: Sabrent

Er der så ingen ulemper? Well, selve kortet koster $2.800 (omkring 19.000 kr.). Uden diske. De amerikanske priser taget i betragtning, ville et fuldt udbygget kort ende på omkring 26.000 dollars (omkring 175.000 kr.). Så meget får du sikkert ikke engang for at sælge din bil…

Læs også:

SanDisk Extreme Pro SSD V2

USB-disk til krævende brug

SanDisks eksterne USB-lager kan holde til mere end de fleste, og den er hurtig.

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top