TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Med ‘Urban Miner’ skal unge lokkes til at genanvende elektronik

Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.

forfatter
Publiceret 20/09/2022 - 08:56

Hvis man har børn eller selv er en barnlig sjæl, kender man sikkert til verdens mest spillede spil, nemlig Minecraft, som ejes af Microsoft.

Nu kan udtjent elektronik blive til bl.a. skins i spillet takket være kampagnen ‘Urban Miner’, som Elgiganten og Microsoft gennemfører i fællesskab.

Millioner af elektronikprodukter samler støv

De fleste har en rodeskuffe eller et skab i hjemmet fyldt med småelektronik som telefoner, tablets, kameraer og PC’er. Og i skrivende stund er det de færreste af os, der er gode til at sende udtjent elektronik til genbrug.

Ifølge Global E-waste Monitor 2020 er 11 ud af 72 elektronikprodukter i en gennemsnitlig europæisk husholdning ikke længere i brug eller gået i stykker. Hvert år opbevares mellem 4 og 5 kg ubrugt elektronik i Europa, før det smides ud – per person.

Formålet med den nye kampagne er at få de store mængder elektronikskrot ud af skabe og skuffer, så de gamle produkter i stedet kan genbruges til gavn for klimaet.

”Ved at arbejde sammen med Microsoft er jeg overbevist om, at vi når en masse unge – og får deres øjne op for de mange fordele, der er ved at genbruge frem for at smide ud. Ikke mindst fordi udtjent elektronik nu kan veksles til ’mine coins’, der igen kan blive til nye Minecraft skins, texture packs og verdner i Elgiganten,” lover Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten. Han fortsætter:

”Vi ved, at mange produkter ryger direkte i skraldespanden og skrottes på lossepladser eller forbrændes. Det betyder, at vigtige metaller og mineraler, som produkterne indeholder, ikke udvindes og går tabt. Der ligger derfor et stort potentiale her, hvis vi vælger at sende elektronikken til genbrug,” siger direktøren.

Sådan deltager man i ‘Urban Miner’

Man gennemroder skabe og skuffer for gamle elektronikprodukter og tager dem med hen i sin lokale Elgiganten-butik.

For hvert produkt, man afleverer, får man en værdikode til en værdi af 850 såkaldte Minecoins, der kan indløses i Minecraft Marketplace. Her kan de bruges til at købe f.eks. skins, texture packs og worlds.

Læs også Nu kan du blive mere grøn med Nokia HMD Global lancerede to bæredygtige smartphones og en helt ny abonnementstype på IFA 2022.
NokiaIFA2022 TOP

Elgiganten kvitterer dog kun med Minecoins for produkter som smartphones, tablets, hovedtelefoner, højttalere, etc. Tilbehør som kabler, opladere og covers kan også genanvendes, men belønnes ikke med Minecoins.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Spændende 'bøger' fra Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, og hardwaren er helt up to date.
Bedre videomøder billigt Logitech Brio 300 er et økonomisk webcam, der giver bedre kvalitet på Zoom og Teams end computerens indbyggede kamera.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-processorer Den lynhurtige M2-processor fra Apple får hele to endnu hurtigere opdateringer, som finder vej til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Vejet, og fundet for let! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare computer, vi nogensinde har testet. Desværre indebærer den slanke formfaktor ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynhurtig og hård SanDisks eksterne USB-lager kan holde til mere end de fleste, og den er hurtig.
Følg Lyd & Billede