TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

IFA 2022: Bæredygtige Nokia-produkter fra HMD Global

HMD Global lancerede to bæredygtige smartphones og en helt ny abonnementstype på IFA 2022.

forfatter
Publiceret 01/09/2022 - 18:38

Det skal være nemmere at være klimabevidst mobilbruger. Det mener i hvert fald finske HMD Global, firmaet bag nutidens Nokia-smartphones.

På IFA-messen i Berlin har HMD Global i dag således lanceret Nokia X30 5G, som efter producentens egne ord er deres hidtil mest miljøvenlige smartphone. En stor procentdel af Nokia X30 skal således ifølge HMD Global være fremstillet af robuste og genanvendte materialer.

Derudover lancerede finnerne den “bæredygtige og økonomisk fordelagtige Nokia G60 5G” samt en helt ny abonnementstjeneste med fokus på bæredygtighed. Circular, som tjenesten hedder, belønner brugerne for at beholde deres enheder i længere tid.

Nokia X30 5G

Nokia X30 5G er produceret med en 100% genanvendt aluminiumsramme og en 65% genanvendt plastbagside.

Nokia X30 5G
HMD Global præsenterer Nokia X30 5G på IFA 2022. (Foto: Peter Gotschalk)

Mobilen kommer med 50 MP PureView-kamera med optisk billedstabilisering (OIS) samt 13 MP ultravidvinkellinse, og takket være kunstig intelligens skal mobilen kunne tage “fantastiske ultravidvinkel- og levende natbilleder”, lover HMD Global. Frontkameraet er på 16 MP.

AMOLED-Skærmen er på 6,43″ og kommer med en opløsning på 2400 x 1080 pixel samt en opdateringsfrekvens på 90 Hz.

Under skærmen finder vi en Snapdragon 695 5G-processor, og mobilen kommer med enten 256 GB indbygget lager samt 8 GB RAM eller i en konfiguration med 6 GB RAM og 128 GB indbygget lager.

Den kommer i farverne Cloudy Blue eller Ice White og koster fra 3.999 kroner for den mindste konfiguration.

Nokia X30 5G
Tæt på Nokia X30 5G. Den 6,43″ store skærm har en maksimal lysstyrke på 700 nits. (Foto: Peter Gotschalk)

Nokia G60 5G

Denne model er billigere, men skal stadig være bæredygtig, lover producenten. Nokia G60 5G er således fremstillet af 100 % genanvendt plastbagside og 60 % genanvendt plastramme.

Nokia G60 5G
Så er turen kommet til den officielle lancering af budgetmobilen Nokia G60 5G. (Foto: Peter Gotschalk)

Den store skærm har et areal på 6,58″, FHD+ opløsning (2408 x 1080 pixel) samt en opdateringshastighed på 120 Hz.

Den kommer med tripple-kamera (50 MP + 5 MP + 2 MP) samt et frontkamera på 8 MP.

Også Nokia G60 drives af en Snapdragon 695 5G-processor, men den billigere mobil må nøjes med 4 GB RAM og 128 GB indbygget lager.

Den kommer i farverne Pure Black og Ice Grey til en pris på 2.499 kroner.

Nokia G60 5G
Nokia G60 5G fås bl.a. i farven Pure Black. (Foto: Peter Gotschalk)

Circular

HMD Global ønsker at få deres brugere til at beholde deres smartphones i længere tid. Derfor lancerede det finske selskab i dag også et nyt mobilabonnement ved navn Circular.

NokiaIFA2022 circular
En nordisk udrulning af Circular er planlagt til engang i fremtiden, lover HMD Global. (Foto: Peter Gotschalk)

Man bliver simpelthen belønnet – med en “række miljøvenlige belønninger” – jo længere man beholder sin Nokia-mobil.

Skal man til sidst alligevel af med sin mobil “gennemgår Nokia enhederne og gør dem klar til genbrug, istandsættelse, gentegning af abonnement, eller de bliver doneret til en velgørende sag, hvor der er størst behov for det”, skriver HMD Global i en pressemeddelelse.

I første omgang vil Circular blive introduceret i Storbritannien og Tyskland med en nordisk udrulning planlagt i fremtiden.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
En kæmpe mobil til et kæmpe budget Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en værdig arvtager til sin skamroste forgænger. Men alligevel er vi ikke helt oppe at ringe denne gang.
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
L&B TechCast episode 5 I femte episode snakker vi blandt andet om lanceringen af den nye iPhone 14, det nye Apple Watch Ultra, og om foldbare mobiler har nogen fremtid.
Flip er ikke et flop, men vi flipper ikke ud Samsung Galaxy Z Flip 4 er en glimrende mobil, men den byder på for få vigtige opdateringer i forhold til sin forgænger.
Kommende foldbar iPhone vil selv kunne reparere ridser og buler i skærmen I forbindelse med udviklingen af en foldbar mobil arbejder Apple på ny teknologi, der vil lade skærmene vedligeholde sig selv. Det viser en patentansøgning, der dog er sparsom med detaljer.
Tre grunde til at købe iPhone 14 Pro Man skal stå tidligt op, hvis man vil prøve at lave en bedre mobil end iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Billede