TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Kraftigere end en Windows-laptop

iPad Pro får ny processor, 3D-scanner og tastatur med touchpad.

forfatter
Publiceret 18/03/2020 - 18:27

De nyere generationer af Apples iPad-modeller har fået bedre skærme, hurtigere processorer og mere lagerkapacitet. Faktisk er de blevet så gode, at de langt hen ad vejen kan erstatte en bærbar. Med én undtagelse: Tastaturet.

Der findes fine tastaturer, især til iPad Pro, men for alle, der er vant til “normale” keyboards, er iPad-tastaturerne lidt for trange. Og mangler den respons, man har brug for for at kunne skrive hurtigt.

Læs også: iPad Pro – en ren tablet-Superman

Det bliver der lavet om på med den næste generation af iPad Pro, der får et markant opgraderet tastatur til både 11 og 12,9 tommers versionen.

(Foto: Apple)

Det nye såkaldte Magic Keyboard har både bagbelyste taster og en touchpad ligesom på en MacBook, og det er hængslet bagpå, så iPad’en kan løftes lidt op, som på billedet øverst.

Læs også: Foto-apps på iPad

Hvor godt dette fungerer, når man bruger Apple-pennen til f.eks. fotoredigering, må vi vente og se, men sandsynligvis er det nye tastatur en væsentlig opgradering.

Fra oven ser iPad Pro med det nye tastatur ud som en MacBook. (Foto: Apple)

Selve iPad’en er også blevet opgraderet, bl.a. med et 10 megapixel ultravidvinkelkamera og et 12 megapixel vidvinkelkamera. Pro-modellen får også en Lidar-scanner, der scanner afstande, så man kan bruge iPad Pro til AR (Augmentet Reality).

Apple hævder uden blusel, at den nye iPad Pro er hurtigere end de fleste Windows-bærbare, og de har sat en hurtigere A12Z Bionic-processor med ottekerners grafikprocessering ind, som skulle være kraftig nok til at tackle både 3D-, AR- og 4K-redigering.

Bortset fra det er der ikke andet nyt ved denne generation af iPad Pro. Den kommer stadig med den samme 11 eller 12,9 tommers skærm, med eller uden SIM-kortunderstøttelse og i de samme farver.

(Foto: Apple)

Priser og tilgængelighed

Priserne starter ved 7.000 kroner for 11-tommeren uden SIM, og udgaven med koster 8.300 kroner, mens 12,9-tommeren starter ved 8.700 kroner uden og koster 10.000 kroner med SIM-kortplads.

De nye iPad Pro kan købes fra næste uge.

(Foto: Apple)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

“Kraftigere end en Windows-laptop” Okay Jeg har en MSI I7 9750H – 32gb ddr4 3000mhz – nvidia gtx 1660 ti 6gb gddr6ram kom bare an Ipad Pro

Nice

Nej din hat læs igen kraftigere end de fleste Windows laptops

Det er rigtigt, men nu er hans bærbar ikke engang en af de bedste der findes, selvfølgelig er den ret vild men der er bedre. Så der er endnu flere bærbare der er langt bedre end den her iPad. Det ville være mere præcist af Apple at sige “kraftigere end mange Windows laptops”

Musemåtte med knivskarp stil Få Tron-stil på skrivebordet med Razers kæmpestore musemåtter med indbygget RGB-lys.
Kom i centrum på mødet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 at sætte dig i centrum på ...Zoom.
Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend