Search
Generic filters

Kraftigere end en Windows-laptop

iPad Pro får ny processor, 3D-scanner og tastatur med touchpad.

De nyere generationer af Apples iPad-modeller har fået bedre skærme, hurtigere processorer og mere lagerkapacitet. Faktisk er de blevet så gode, at de langt hen ad vejen kan erstatte en bærbar. Med én undtagelse: Tastaturet.

Der findes fine tastaturer, især til iPad Pro, men for alle, der er vant til “normale” keyboards, er iPad-tastaturerne lidt for trange. Og mangler den respons, man har brug for for at kunne skrive hurtigt.

Læs også: iPad Pro – en ren tablet-Superman

Det bliver der lavet om på med den næste generation af iPad Pro, der får et markant opgraderet tastatur til både 11 og 12,9 tommers versionen.

(Foto: Apple)

Det nye såkaldte Magic Keyboard har både bagbelyste taster og en touchpad ligesom på en MacBook, og det er hængslet bagpå, så iPad’en kan løftes lidt op, som på billedet øverst.

Læs også: Foto-apps på iPad

Hvor godt dette fungerer, når man bruger Apple-pennen til f.eks. fotoredigering, må vi vente og se, men sandsynligvis er det nye tastatur en væsentlig opgradering.

Fra oven ser iPad Pro med det nye tastatur ud som en MacBook. (Foto: Apple)

Selve iPad’en er også blevet opgraderet, bl.a. med et 10 megapixel ultravidvinkelkamera og et 12 megapixel vidvinkelkamera. Pro-modellen får også en Lidar-scanner, der scanner afstande, så man kan bruge iPad Pro til AR (Augmentet Reality).

Apple hævder uden blusel, at den nye iPad Pro er hurtigere end de fleste Windows-bærbare, og de har sat en hurtigere A12Z Bionic-processor med ottekerners grafikprocessering ind, som skulle være kraftig nok til at tackle både 3D-, AR- og 4K-redigering.

Bortset fra det er der ikke andet nyt ved denne generation af iPad Pro. Den kommer stadig med den samme 11 eller 12,9 tommers skærm, med eller uden SIM-kortunderstøttelse og i de samme farver.

(Foto: Apple)

Priser og tilgængelighed

Priserne starter ved 7.000 kroner for 11-tommeren uden SIM, og udgaven med koster 8.300 kroner, mens 12,9-tommeren starter ved 8.700 kroner uden og koster 10.000 kroner med SIM-kortplads.

De nye iPad Pro kan købes fra næste uge.

(Foto: Apple)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
4 kommentarer

Skriv et svar

   1. Lucas Bjerg

    Det er rigtigt, men nu er hans bærbar ikke engang en af de bedste der findes, selvfølgelig er den ret vild men der er bedre. Så der er endnu flere bærbare der er langt bedre end den her iPad. Det ville være mere præcist af Apple at sige “kraftigere end mange Windows laptops”

  Læs også

  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  HP Sprocket Select

  Vejl.pris 1099 kr Et uimodståeligt unødvendigt produkt

  ASUS ZenBook 14 UM425IA-PURE3

  Vejl.pris 9999 kr Luksuriøs minimalisme

  Acer ConceptD CP7 (CP7271K P)

  Vejl.pris 16000 kr Dyr og dejlig skærm til grafik og video

  MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

  Vejl.pris 10297 kr Til krævende spillere på budget
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.