Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Her er 10 nyheder i MacOS Sonoma

Gå ikke glip af de nye funktioner i Apples seneste version af operativsystemet til Mac.

Skrevet af / 01/10/2023 - 23:39
Her er 10 nyheder i MacOS Sonoma

Med den 14. version af macOS får vi ikke kun understøttelse af nye teknologier og de seneste sikkerhedsopdateringer. Der er også blevet tilføjet en række funktioner både til selve styresystemet og til Apples apps. Her er 10, der fangede vores opmærksomhed.

Foto: Apple

Tilføj widgets til skrivebordet

Ligesom på iPhone og iPad kan vi nu tilføje kalender, påmindelser, vejr og lignende direkte til skrivebordet. Eller hvorfor ikke kontrolfunktioner til det smarte hjem? Du kan endda tilføje widgets til apps, som du ikke har på din Mac, så længe de er på din iPhone.

Foto: Apple

Hold Control nede, klik på skrivebordet, og vælg Edit Widgets.

Screensaver som på Apple TV

Nu kan vi få den samme type imponerende pauseskærm med spektakulære slowmotion-videoer fra hele kloden på computeren som på Apple TV. Og når du vækker din computer, fryser videoen og bliver til et flot baggrundsbillede!

Systemindstillinger > Screensaver

Websider i Dock

Hvis man ofte besøger den samme hjemmeside, kan man nu tilføje den direkte til Docken. Klik på Arkiv-menuen i Safari, og klik derefter på Tilføj til Dock.

Del adgangskoder med kontakter

Hold op med at skrive sedler med adgangskoder til din partner, men del i stedet login til den netbutik, boghandel eller forening, som I begge er medlem af.

Systemindstillinger > Adgangskoder > Ny delt gruppe.

Foto: Apple

Find i Beskeder

En ny pil giver mulighed for at hoppe direkte til den første ulæste besked. Du kan kombinere søgefiltre for at finde den rigtige samtale. Og hvis I vil mødes, kan du tilføje din aktuelle placering direkte i chatten.

Noter og PDF’er

Sonoma har fået bedre understøttelse af Adobe Acrobat-dokumenter. De kan nu vises i fuld bredde i Noter, og hvis det er en formular, kan man automatisk udfylde personlige oplysninger fra Kontakter.

Foto: Apple

Professionelle præsentationer

Med funktionen Præsentationsoverligger kan man stadig ses på skærmen, selv om man deler sin skærm. Ligesom vejrværten i TV-avisen.

Kamera som på iPad

Nu får man betydeligt bedre kontrol over, hvad man ser, når man bruger sin iPhone som webkamera. Zoom, panorer eller lad Center Stage automatisk placere dig i midten af billedet.

Foto: Apple

Bedre ydelse i spil

For at få spil til at køre bedre prioriteres processor- og grafikressourcer, samtidig med at baggrundsprocesser nedprioriteres. Desuden reduceres latenstiden fra trådløst tilbehør drastisk.

Find for familien

Man kan nu dele Airtag- og Find-tilbehør med op til fem personer. Hvorfor skulle familiemedlemmer ikke kunne låne en Airtag til at lægge i kufferten på ferien?

Læs mere hos Apple

Læs også:

10 nye funktioner til iOS 17

Apple har netop løftet sløret for den kommende version af operativsystemet til iPhone. Disse nyheder skal du især glæde dig til.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC bliver seriøse

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Lyd & Billede
Scroll to Top