TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Endnu bedre alt-i-en-skærm fra Samsung

Samsung Smart Monitor M8 er spækket med uundværligt udstyr til skrivebordet plus højere lysstyrke til krævende TV-seere. Og 4K, selvfølgelig.

forfatter
Publiceret 01/04/2022 - 07:00

Samsung har haft en vis succes med deres smart-monitors, som er en hybrid mellem PC-skærme og TV’er.

Da min kollega Audun Hage testede Smart Monitor M7 sidste år, var han meget begejstret for 32-tommerens alsidighed og brugervenlighed. Ikke alene havde den 4K-opløsning og indbyggede smart-TV-funktioner; med indbygget Wi-Fi og Bluetooth kunne den også kobles til internettet og køre alle programmer i Microsoft Office 365’s cloud-tjenester helt uden en PC.

Læs også TV og PC-monitor i ét Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!

Alt, hvad man behøver, er et trådløst tastatur og en mus. Man kan selvfølgelig også tilslutte til en PC, inklusive en bærbar, via USB-C.

Samsung Smart Monitor M83 LB scaled 1 scaled 1
Med Samsung Smart Monitor M8 behøver man egentlig kun trådløst tastatur og mus for at kunne klare simple arbejdsopgaver.

Forenkler hjemmekontoret

Alt det kan den nye, slanke topmodel M8 også. Den er beregnet til at forenkle hjemmekontoret og behøver ikke en PC for at kobles til forskellige enheder. Den kan som nævnt bruges med forskellige kontor-apps, den kan sluttes trådløst til en printer på netværket, og man kan bruge tastatur og mus koblet trådløst til skærmen. Man kan også tilslutte en PC via USB-C eller Micro-HDMI eller endda trådløst.

Samsung Smart Monitor M8 stand
Skærmen kan både vippes og justeres i højden. (Foto: Samsung)

Smart-TV med højere lysstyrke

Desuden har M8 højere lysstyrke. Hvor Audun var lidt skuffet over M7’s begrænsede lysstyrke på 250 nit, som gjorde, at den manglede noget smæld – især på HDR-indhold – så har M8 400 nit. Det burde give væsentlig bedre indlevelse, når man gamer eller ser videoindhold med HDR.

Skærmen har også adaptiv billedjustering, som automatisk tilpasser lysstyrke og farvetemperatur til lysforholdene i rummet. Den står på en justérbar stander med vippefunktion, hvilket vil øge fleksibiliteten. Og hvor M7 kun kunne vippes, men ikke hæves eller sænkes, kan man begge dele med M8.

M8 har også smart-TV-funktioner med tjenester som Netflix, Amazon Prime, Disney+ og Apple TV direkte indbygget i skærmen.

Samsung Smart Monitor M8 cam LB scaled 1 scaled 1
SlimFit Cam sidder elegant fast oven på skærmen med magneter. (Foto: Samsung)

Kamera og mikrofon

Web-kameraet SlimFit Cam følger med i æsken og fæstnes til monitoren med magneter. Kameraet har ansigtssporing og automatiske zoomfunktioner, som hurtigt identificerer og fokuserer på ansigter på skærmen. Funktionen kan følge og fange ansigtet på en individuel taler, hvilket skal forenkle præsentationer og videokonferencer.

Derudover understøtter M8 videochat-apps som Google Duo, der giver brugerne mulighed for at arbejde eksternt eller deltage i videokonferencer derhjemme eller på arbejdet. Igen uden behov for en PC. Til Teams og Zoom har man dog nok stadig brug for en PC.

En såkaldt Far Field Voice-mikrofon medfølger også. Ud over at kunne bruges til videokonferencer kan den styre Bixby- og Amazon Alexa-enheder med stemmekommandoer. Med Always On Voice-funktionen aktiveret kan man få vist opkaldsoplysninger på skærmen, også når den er slukket.

Samsung Smart Monitor M85 LB scaled 1 scaled 1
Indbygget smart-TV-hub betyder, at Smart Monitor M8 også fungerer som et TV. (Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

Samsung Smart Monitor M8 kan forudbestilles fra midt i april, med en vejledende udsalgspris på 6.999 kroner.

Læs mere (engelsk)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-processorer Den lynhurtige M2-processor fra Apple får hele to endnu hurtigere opdateringer, som finder vej til både Mac mini og MacBook Pro.
Vejet, og fundet for let! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare computer, vi nogensinde har testet. Desværre indebærer den slanke formfaktor ubehagelige kompromisser.
Lynhurtig og hård SanDisks eksterne USB-lager kan holde til mere end de fleste, og den er hurtig.
Brede skærme til smalle budgetter Hvis du vil have plads til flere vinduer side om side, Har Philips et par 40" skærme, der er til at betale.
PC-regn fra Acer Acer fremviste forårskollektionen af nye PC'er på elektronikmessen i Las Vegas.
Følg Lyd & Billede