TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Endnu bedre alt-i-en-skærm fra Samsung

Samsung Smart Monitor M8 er spækket med uundværligt udstyr til skrivebordet plus højere lysstyrke til krævende TV-seere. Og 4K, selvfølgelig.

forfatter
Publiceret 01/04/2022 - 07:00

Samsung har haft en vis succes med deres smart-monitors, som er en hybrid mellem PC-skærme og TV’er.

Da min kollega Audun Hage testede Smart Monitor M7 sidste år, var han meget begejstret for 32-tommerens alsidighed og brugervenlighed. Ikke alene havde den 4K-opløsning og indbyggede smart-TV-funktioner; med indbygget Wi-Fi og Bluetooth kunne den også kobles til internettet og køre alle programmer i Microsoft Office 365’s cloud-tjenester helt uden en PC.

Læs også TV og PC-monitor i ét Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!

Alt, hvad man behøver, er et trådløst tastatur og en mus. Man kan selvfølgelig også tilslutte til en PC, inklusive en bærbar, via USB-C.

Samsung Smart Monitor M83 LB scaled 1 scaled 1
Med Samsung Smart Monitor M8 behøver man egentlig kun trådløst tastatur og mus for at kunne klare simple arbejdsopgaver.

Forenkler hjemmekontoret

Alt det kan den nye, slanke topmodel M8 også. Den er beregnet til at forenkle hjemmekontoret og behøver ikke en PC for at kobles til forskellige enheder. Den kan som nævnt bruges med forskellige kontor-apps, den kan sluttes trådløst til en printer på netværket, og man kan bruge tastatur og mus koblet trådløst til skærmen. Man kan også tilslutte en PC via USB-C eller Micro-HDMI eller endda trådløst.

Samsung Smart Monitor M8 stand
Skærmen kan både vippes og justeres i højden. (Foto: Samsung)

Smart-TV med højere lysstyrke

Desuden har M8 højere lysstyrke. Hvor Audun var lidt skuffet over M7’s begrænsede lysstyrke på 250 nit, som gjorde, at den manglede noget smæld – især på HDR-indhold – så har M8 400 nit. Det burde give væsentlig bedre indlevelse, når man gamer eller ser videoindhold med HDR.

Skærmen har også adaptiv billedjustering, som automatisk tilpasser lysstyrke og farvetemperatur til lysforholdene i rummet. Den står på en justérbar stander med vippefunktion, hvilket vil øge fleksibiliteten. Og hvor M7 kun kunne vippes, men ikke hæves eller sænkes, kan man begge dele med M8.

M8 har også smart-TV-funktioner med tjenester som Netflix, Amazon Prime, Disney+ og Apple TV direkte indbygget i skærmen.

Samsung Smart Monitor M8 cam LB scaled 1 scaled 1
SlimFit Cam sidder elegant fast oven på skærmen med magneter. (Foto: Samsung)

Kamera og mikrofon

Web-kameraet SlimFit Cam følger med i æsken og fæstnes til monitoren med magneter. Kameraet har ansigtssporing og automatiske zoomfunktioner, som hurtigt identificerer og fokuserer på ansigter på skærmen. Funktionen kan følge og fange ansigtet på en individuel taler, hvilket skal forenkle præsentationer og videokonferencer.

Derudover understøtter M8 videochat-apps som Google Duo, der giver brugerne mulighed for at arbejde eksternt eller deltage i videokonferencer derhjemme eller på arbejdet. Igen uden behov for en PC. Til Teams og Zoom har man dog nok stadig brug for en PC.

En såkaldt Far Field Voice-mikrofon medfølger også. Ud over at kunne bruges til videokonferencer kan den styre Bixby- og Amazon Alexa-enheder med stemmekommandoer. Med Always On Voice-funktionen aktiveret kan man få vist opkaldsoplysninger på skærmen, også når den er slukket.

Samsung Smart Monitor M85 LB scaled 1 scaled 1
Indbygget smart-TV-hub betyder, at Smart Monitor M8 også fungerer som et TV. (Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

Samsung Smart Monitor M8 kan forudbestilles fra midt i april, med en vejledende udsalgspris på 6.999 kroner.

Læs mere (engelsk)

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Broadcast-studie til skrivebordet Har du en youtuber, twitcher eller podcaster i maven, kan Razers hybride lydmikser samle trådene.
Philips lover superfarver med deres første OLED PC-skærm Philips Momentum 8000 er en 27 tommers 4K-monitor med OLED-panel og perfekt sortniveau, og vi bliver lovet exceptionelle farver.
Slanke syvere fra Lenovo Lenovo Yoga 7 fås i så mange udgaver, at der stort set er en til enhver situation.
Gennemfornuftig PC til studier og arbejde Den nyeste MateBook-udgave er en mindre designskarp og mere praktisk arbejdshest til tasken.
Se lige denne Porsche Design-skærm! Superlækker 32 tommers gaming-skærm med 144 Hz og 4K-opløsning, inspireret af Porsche.
Slut med museskader Logitech Lift er en ergonomisk mus til små og mellemstore hænder. Også venstrehænder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend