Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Bølget tastatur retter ergonomien ud

Bølgende tastaturer er faktisk en ret ligetil ide, mener Logitech, der har lanceret Wave Keys.

Skrevet af / 13/10/2023 - 10:00
Bølget tastatur retter ergonomien ud

Det ser ud som om, at tastaturet har fået et par øl for meget til frokost!

Sådan var kommentaren fra nærmeste kollega, korrekturlæser Sanne Hjortlund, da jeg pakkede Logitech Wave Keys ud.

Og det nye ergonomiske tastatur, der netop kan købes fra og med i dag, ser da også lidt slingrende ud. Men der er i følge Logitech god mening i galskaben.

Vi synes, at alle fortjener at føle sig godt tilpas efter en dag på arbejde og derfor gik vi i gang med at designe produkter til arbejdspladsen, der er lige så attraktive og brugervenlige som de er ergonomiske,” udtaler Art O’Gnimh, General Manager for Core Personal Workspace-divisionen hos Logitech.

(Foto: Logitech)

Wave Keys har en unik bølgeform, der skulle sikre, at hænder, håndled og underarme er placeret i en naturlig skriveposition. I følge Logitech giver Wave Keys “en øjeblikkelig velkendt skriveoplevelse og komfort ved skrivebordet.” Helt så ekstatisk var oplevelsen af testeksempalet ikke her. Men det er faktisk ganske behageligt at lægge hænderne på, og håndleddene hviler fint på støttepuden, mens jeg krabber hen over tasterne med mit eget femfingerystem.

Logitech Wave Keys er langt fra det første ergonomiske tastaturer. Men de fleste, herunder Logitechs eget Ergo K860, opdeler tastaterne i to adskilte grupper, hvilket betyder, at at man er nødt til at lære at skrive helt forfra. på Wave Keys sidder tasterne nogenlunde, som jeg er vant til, selv om enkelte har en lidt spøjs facon. Resultatet er, at jeg efter få minutter skriver lige så sikkert, som jeg er vant til på mit antikke mekaniske IBM-tastatur.

Læs også Magi til overkommelig pris Kan smertende håndled og værkende skuldre og armbuer være en saga blot…?

Tastaturet tilsluttes via Bluetooth eller den medfølgende Logi BOLT USB-adapter. Med et enkelt tryk på en knap kan man skifte mellem op til tre enheder samtidig. De eventyrlystne kan bruge tid på at tilpasser oplevelsen med Logi Options+ app’en, hvor man kan tilføje genveje og ”Smart Actions.”

Pris og tilgængelighed

Wave Keys kan købes nu i farvene Graphite og Off-White til en pris på 599 kroner.

Wave Keys BOB TOP Graphite PAN Wave Keys BOB TOP Off White PAN
<
>
Wave Keys fås i grafitgrå og hvid. (Foto: Logitech)

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

Se, dét kan man kalde harddisk-plads!

Praktisk Philips-skærm til hverdagsbrug

40 (!) nye AI-produkter fra Lenovo

Se, hvad Asus viste på CES

AI-computere og 3D-skærme

Ny tast på tastaturet!

Dell XPS-serien udvides

Alle de nye Intel Ultra-PC'er

0
Scroll to Top