TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Alienware med QD-OLED

Alienware er først ude med en spilskærm med Quantum Dot OLED-teknologi.

forfatter
Publiceret 05/01/2022 - 13:40

Fra at have været en teknologi omgærdet med mystik for blot et par dage siden, hvor opfinderen Samsung overraskende ikke annoncerede en skærm, er Quantum Dot OLED (QD-OLED) nu blevet den hotteste nyhed på billedfronten i Las Vegas.

Alienware, der er Dells gaming-division, er de første til at annoncere en gaming-skærm med QD-OLED-panel.

Den nye Alienware 34 Curved QD-OLED Gaming Monitor er verdens første Quantom Dot OLED gaming-skærm. Skærmen, der er hædret med CES Innovation-prisen, lover at tage spiloplevelsen til et nyt niveau. I hvert fald skulle QD-OLED have større lysstyrke – samtidig med at de bevarer det afgrundsdybe sortniveau, der er almindelige OLED-skærmes særkende.

Ud over skærmen har Alienware selvfølgelig også en række gaming-bærbare på programmet. Alienware x14 er den mest taskevenlige model – og med 14,5 mm i tykkelsen angiveligt Dells hidtil tyndeste bærbare PC! Det er gjort muligt takket være et nyt hængsel og forbedret køling. Alienware X14 fås med Nvidia GeForce RTX 3060 grafik.

Alienware X14. En gaming-PC på bare 14,5 mm i tykkelsen! (Foto: Dell)

Dell Technologies lancerer desuden opdateringer af modellerne Alienware X15 R2 og Alienware x17 RS, der blandt andet inkluderer nye Nvidia GeForce RTX 30-serie grafikkort og 12. generations Intel Core-processorer.

Alienware X15 R2. (Foto: Dell)

Alienware m17 R5 er den hidtil mest kraftfulde 17” bærbare gaming-PC med AMD-processor. Endelig er der også den mellemstore Alienware m15 R7, der er en 15” model, som bliver tilgængelig med enten AMD Ryzen eller 12. generations Intel-processorer.

Alienware M17. (Foto: Dell)

Pris og tilgængelighed
For alle de nævnte modeller gælder, at de vil blive tilgængelige i løbet af vinteren. Men også at priserne først offentliggøres senere.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ud af mørket Er du træt af billedstøj og matte, udtværede farver, så er Logitech Litra Glow et billigt bud på løsningen.
Dell-PC'er til hverdagsbehov Fornuft og genbrugsmaterialer er kodeordene for de nye Dell Inspiron-modeller til hjemmekontor og rygsæk.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Dell XPS med større minimalisme 2022-generationen af ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 gange længere ind til benet.
To skærme fra Philips til arbejde og fritid Hjemmekontor eller udekontor? Philips’ computerskærme har indbygget lyd og kamera.
De vigtigste nyheder i macOS Ventura Apple vil gøre Mac-oplevelsen bedre ved at tilføje nye produktivitetsværktøjer og kontinuitetsfunktioner til macOS.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend