TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Samsungs QD-OLED-TV modtager pris på CES 2022

Kan dette være det sagnomspundne OLED-TV, som Samsung ikke vil vise os endnu?

forfatter
Publiceret 04/01/2022 - 15:07

Samsung skulle ifølge rygterne offentliggøre et splinternyt high-end-TV med QD-OLED-teknologi på CES-messen, men var ikke en del af gårdsdagens officielle præsentation. Nu ser det imidlertid ud til, at CES-arrangørerne er kommet Samsung i forkøbet …

De har nemlig uddelt en officiel innovationspris – CES Innovation Award 2022 – til ingen ringere end Samsungs 65″ QD-Display-TV.

CES 2022: QD-OLED-TV fra Samsung?

Vi har endnu ikke set det i levende live – heller ingen officielle billeder – men Samsungs 65″ QD-Display-TV skal ifølge CES-juryen være verdens første af sin slags – et OLED-TV med kvanteprikker (Quantum Dots).

QD-OLED adskiller sig fra almindelig OLED i den måde, panelet er opbygget på. Frem for at sende hvidt lys gennem et farvefilter bruges i stedet et blåt lys kombineret med tre separate subpixels for primærfarverne rød, grøn og blå (RGB). Disse subpixels indeholder kvanteprikker, som omdanner det blå lys til henholdsvis rødt, grønt og blåt lys. Dette sker med mindre tab af lysstyrke end et for traditionelt farvefilter, og subpixlerne kan sammen kombineres til at gengive helt hvidt lys.

Samsungs QD-OLED får vistnok et åleslankt ”Infinity One”-design. Her vises et Neo QLED 8K-TV til illustration. (Foto: Samsung)

På denne måde opnår QD-OLED en god kombination af farvegengivelse og lysstyrke – angiveligt bedre end LG’s OLED-teknologi. Samtidig kan pixlerne slukke på kommando, hvilket resulterer i et glimrende sortniveau. Kan QD-OLED give det bedste af to verdener – kontrasten fra OLED kombineret med lysstyrken fra LCD? Det vil tiden vise!

Vi afventer flere officielle specifikationer og produktbilleder fra Samsung, men CES-juryen kan i alt fald fortælle, at QD-OLED-TV’et benytter Samsungs åleslanke Infinity One-design (kendt fra Neo QLED-topmodellerne) kombineret med deres Object Tracking Sound-surroundhøjttalere. TV’et kommer også med Samsungs kraftige Neo Quantum-videoprocessor og understøtter en skærmfrekvens på op til 144 Hz. Alle fire HDMI-indgange understøtter 2.1-standarden. Dermed kan Samsungs OLED-TV også være velegnet til gamere.

Kommer Samsungs QD-OLED-TV til Norden? Og hvad vil det koste? Hvad med andre skærmstørrelser? Bliver det i hele taget en realitet?

Da produktet ikke er officielt lanceret endnu, ved vi ikke mere end det, CES Innovations skriver i sin begrundelse. Men siden produktet åbenbart er en del af CES, kan det tænkes, at vi får mere at vide i løbet af natten, da Samsung-chef Han Jonghee efter planen skal holde en tale. Mere ved vi endnu ikke, men vi jagter yderligere info og billeder, så følg med her på siderne!

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend