TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Samsungs QD-OLED-TV modtager pris på CES 2022

Kan dette være det sagnomspundne OLED-TV, som Samsung ikke vil vise os endnu?

forfatter
Publiceret 04/01/2022 - 15:07

Samsung skulle ifølge rygterne offentliggøre et splinternyt high-end-TV med QD-OLED-teknologi på CES-messen, men var ikke en del af gårdsdagens officielle præsentation. Nu ser det imidlertid ud til, at CES-arrangørerne er kommet Samsung i forkøbet …

De har nemlig uddelt en officiel innovationspris – CES Innovation Award 2022 – til ingen ringere end Samsungs 65″ QD-Display-TV.

CES 2022: QD-OLED-TV fra Samsung?

Vi har endnu ikke set det i levende live – heller ingen officielle billeder – men Samsungs 65″ QD-Display-TV skal ifølge CES-juryen være verdens første af sin slags – et OLED-TV med kvanteprikker (Quantum Dots).

QD-OLED adskiller sig fra almindelig OLED i den måde, panelet er opbygget på. Frem for at sende hvidt lys gennem et farvefilter bruges i stedet et blåt lys kombineret med tre separate subpixels for primærfarverne rød, grøn og blå (RGB). Disse subpixels indeholder kvanteprikker, som omdanner det blå lys til henholdsvis rødt, grønt og blåt lys. Dette sker med mindre tab af lysstyrke end et for traditionelt farvefilter, og subpixlerne kan sammen kombineres til at gengive helt hvidt lys.

Samsungs QD-OLED får vistnok et åleslankt ”Infinity One”-design. Her vises et Neo QLED 8K-TV til illustration. (Foto: Samsung)

På denne måde opnår QD-OLED en god kombination af farvegengivelse og lysstyrke – angiveligt bedre end LG’s OLED-teknologi. Samtidig kan pixlerne slukke på kommando, hvilket resulterer i et glimrende sortniveau. Kan QD-OLED give det bedste af to verdener – kontrasten fra OLED kombineret med lysstyrken fra LCD? Det vil tiden vise!

Vi afventer flere officielle specifikationer og produktbilleder fra Samsung, men CES-juryen kan i alt fald fortælle, at QD-OLED-TV’et benytter Samsungs åleslanke Infinity One-design (kendt fra Neo QLED-topmodellerne) kombineret med deres Object Tracking Sound-surroundhøjttalere. TV’et kommer også med Samsungs kraftige Neo Quantum-videoprocessor og understøtter en skærmfrekvens på op til 144 Hz. Alle fire HDMI-indgange understøtter 2.1-standarden. Dermed kan Samsungs OLED-TV også være velegnet til gamere.

Kommer Samsungs QD-OLED-TV til Norden? Og hvad vil det koste? Hvad med andre skærmstørrelser? Bliver det i hele taget en realitet?

Da produktet ikke er officielt lanceret endnu, ved vi ikke mere end det, CES Innovations skriver i sin begrundelse. Men siden produktet åbenbart er en del af CES, kan det tænkes, at vi får mere at vide i løbet af natten, da Samsung-chef Han Jonghee efter planen skal holde en tale. Mere ved vi endnu ikke, men vi jagter yderligere info og billeder, så følg med her på siderne!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Nu kommer Allente til Android TV Giver bl.a. mulighed for at streame flow-TV og købe eller leje indhold.
Glimrende OLED-TV Med strålende billedkvalitet og krystalklar lyd direkte fra tv-skærmen, er Sony A80K et imponerende TV - meget tæt på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye soundbar B&O's hidtil sejeste soundbar understøtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og den er skræddersyet til LG's OLED fjernsynsmodeller.
Tjek lige de nye fjernsyn fra Philips Topmodellerne OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god billedkvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede