Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsungs QD-OLED-TV modtager pris på CES 2022

Kan dette være det sagnomspundne OLED-TV, som Samsung ikke vil vise os endnu?

Skrevet af / 04/01/2022 - 15:07
Samsungs QD-OLED-TV modtager pris på CES 2022

Samsung skulle ifølge rygterne offentliggøre et splinternyt high-end-TV med QD-OLED-teknologi på CES-messen, men var ikke en del af gårdsdagens officielle præsentation. Nu ser det imidlertid ud til, at CES-arrangørerne er kommet Samsung i forkøbet …

De har nemlig uddelt en officiel innovationspris – CES Innovation Award 2022 – til ingen ringere end Samsungs 65″ QD-Display-TV.

CES 2022: QD-OLED-TV fra Samsung?

Vi har endnu ikke set det i levende live – heller ingen officielle billeder – men Samsungs 65″ QD-Display-TV skal ifølge CES-juryen være verdens første af sin slags – et OLED-TV med kvanteprikker (Quantum Dots).

QD-OLED adskiller sig fra almindelig OLED i den måde, panelet er opbygget på. Frem for at sende hvidt lys gennem et farvefilter bruges i stedet et blåt lys kombineret med tre separate subpixels for primærfarverne rød, grøn og blå (RGB). Disse subpixels indeholder kvanteprikker, som omdanner det blå lys til henholdsvis rødt, grønt og blåt lys. Dette sker med mindre tab af lysstyrke end et for traditionelt farvefilter, og subpixlerne kan sammen kombineres til at gengive helt hvidt lys.

Samsungs QD-OLED får vistnok et åleslankt ”Infinity One”-design. Her vises et Neo QLED 8K-TV til illustration. (Foto: Samsung)

På denne måde opnår QD-OLED en god kombination af farvegengivelse og lysstyrke – angiveligt bedre end LG’s OLED-teknologi. Samtidig kan pixlerne slukke på kommando, hvilket resulterer i et glimrende sortniveau. Kan QD-OLED give det bedste af to verdener – kontrasten fra OLED kombineret med lysstyrken fra LCD? Det vil tiden vise!

Vi afventer flere officielle specifikationer og produktbilleder fra Samsung, men CES-juryen kan i alt fald fortælle, at QD-OLED-TV’et benytter Samsungs åleslanke Infinity One-design (kendt fra Neo QLED-topmodellerne) kombineret med deres Object Tracking Sound-surroundhøjttalere. TV’et kommer også med Samsungs kraftige Neo Quantum-videoprocessor og understøtter en skærmfrekvens på op til 144 Hz. Alle fire HDMI-indgange understøtter 2.1-standarden. Dermed kan Samsungs OLED-TV også være velegnet til gamere.

Kommer Samsungs QD-OLED-TV til Norden? Og hvad vil det koste? Hvad med andre skærmstørrelser? Bliver det i hele taget en realitet?

Da produktet ikke er officielt lanceret endnu, ved vi ikke mere end det, CES Innovations skriver i sin begrundelse. Men siden produktet åbenbart er en del af CES, kan det tænkes, at vi får mere at vide i løbet af natten, da Samsung-chef Han Jonghee efter planen skal holde en tale. Mere ved vi endnu ikke, men vi jagter yderligere info og billeder, så følg med her på siderne!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

LG kunne ikke lade være: Her er OLED M4, G4 og C4

0
Scroll to Top