Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

OLED-TV’er fra Samsung i 2022?

Rygterne vil vide, at Samsung lancerer nye OLED-TV’er næste år. Og hvis vi skal tro kilderne, kan nogle modeller få OLED-paneler fra LG!

Skrevet af / 04/12/2021 - 23:32
OLED-TV’er fra Samsung i 2022?

Samsung har længe satset på LCD-TV’er med QLED-teknologi (Quantum Dot LED) på deres bedste TV-modeller. I modsætning til konkurrenten LG, der har satset kraftigt på deres egen OLED-teknologi. Til næste år kan det imidlertid ske, at vi får OLED-TV’er fra Samsung at se igen!

Læs også Samsungs nye “OLED-killer” imponerer Samsungs 4K-topmodel har fået en seriøs opgradering i år, og den nye Mini-LED-bagbelysning giver formidabel kontrast!

OLED-TV’er fra Samsung?

Søsterselskabet Samsung Display, der udvikler skærmteknologier, har nemlig udviklet en ny generation af OLED-skærme under navnet QD-OLED (Quantum Dot OLED). Det er en topmoderne OLED-teknologi, som Samsungs TV-division forventes at tage i brug på deres high-end-modeller.

Og ikke nok med det: Enkelte kilder hævder også, at Samsung vil satse endnu mere på OLED-TV’er næste år. For at gøre det vil de efter sigende hente et stort parti OLED-paneler fra ingen ringere end LG Display. Altså selveste ærkerivalen!

Ifølge websitet The Elec vil Samsungs premium modelsortiment for 2022 (foreløbig) omfatte tre millioner Neo QLED-TV’er med Mini-LED-bagbelysning og to millioner OLED-TV’er. Ifølge rapporten er det imidlertid kun 500.000 af disse, der er af den nye QD-OLED-variant. De resterende 1,5 millioner vil angiveligt være af typen W-OLED, som produceres af LG Display.

Reportagen siger også, at Samsung vil købe et større antal LCD-paneler fra LG næste år, da Samsung Display går væk fra at producere LCD-skærme på deres egne fabrikker.

Hvis rygterne viser sig at holde stik, kan det betyde, at vi får tre typer premium-TV’er fra Samsung at se næste år: Neo QLED med Mini-LED-bagbelysning, QD-OLED samt “almindelig” OLED, alle sammen i forskellige skærmstørrelser og prisklasser. Det vil i så fald betyde et dramatisk større udvalg af OLED-skærme på markedet.

Læs også 110" storskærm med MicroLED-teknologi fra Samsung Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!

Vi skal heller ikke glemme MicroLED, som stadig er en eksklusiv teknologi i den virkelige high-end-klasse.

Samsung lancerer deres nye 2022 TV-modeller på CES-messen i Las Vegas, som efter planen løber af stablen fra den 4. januar. Så må vi se om der er hold i rygterne!

Kilder: The Elec, HDTVtest

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top