TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

OLED-TV’er fra Samsung i 2022?

Rygterne vil vide, at Samsung lancerer nye OLED-TV’er næste år. Og hvis vi skal tro kilderne, kan nogle modeller få OLED-paneler fra LG!

forfatter
Publiceret 04/12/2021 - 23:32

Samsung har længe satset på LCD-TV’er med QLED-teknologi (Quantum Dot LED) på deres bedste TV-modeller. I modsætning til konkurrenten LG, der har satset kraftigt på deres egen OLED-teknologi. Til næste år kan det imidlertid ske, at vi får OLED-TV’er fra Samsung at se igen!

Læs også Samsungs nye “OLED-killer” imponerer Samsungs 4K-topmodel har fået en seriøs opgradering i år, og den nye Mini-LED-bagbelysning giver formidabel kontrast!

OLED-TV’er fra Samsung?

Søsterselskabet Samsung Display, der udvikler skærmteknologier, har nemlig udviklet en ny generation af OLED-skærme under navnet QD-OLED (Quantum Dot OLED). Det er en topmoderne OLED-teknologi, som Samsungs TV-division forventes at tage i brug på deres high-end-modeller.

Og ikke nok med det: Enkelte kilder hævder også, at Samsung vil satse endnu mere på OLED-TV’er næste år. For at gøre det vil de efter sigende hente et stort parti OLED-paneler fra ingen ringere end LG Display. Altså selveste ærkerivalen!

Ifølge websitet The Elec vil Samsungs premium modelsortiment for 2022 (foreløbig) omfatte tre millioner Neo QLED-TV’er med Mini-LED-bagbelysning og to millioner OLED-TV’er. Ifølge rapporten er det imidlertid kun 500.000 af disse, der er af den nye QD-OLED-variant. De resterende 1,5 millioner vil angiveligt være af typen W-OLED, som produceres af LG Display.

Reportagen siger også, at Samsung vil købe et større antal LCD-paneler fra LG næste år, da Samsung Display går væk fra at producere LCD-skærme på deres egne fabrikker.

Hvis rygterne viser sig at holde stik, kan det betyde, at vi får tre typer premium-TV’er fra Samsung at se næste år: Neo QLED med Mini-LED-bagbelysning, QD-OLED samt “almindelig” OLED, alle sammen i forskellige skærmstørrelser og prisklasser. Det vil i så fald betyde et dramatisk større udvalg af OLED-skærme på markedet.

Læs også 110" storskærm med MicroLED-teknologi fra Samsung Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!

Vi skal heller ikke glemme MicroLED, som stadig er en eksklusiv teknologi i den virkelige high-end-klasse.

Samsung lancerer deres nye 2022 TV-modeller på CES-messen i Las Vegas, som efter planen løber af stablen fra den 4. januar. Så må vi se om der er hold i rygterne!

Kilder: The Elec, HDTVtest

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fået et af årets mest omdiskuterede og længe ventede TV’er til test! Samsung S95B giver en meget imponerende billedkvalitet, men der er også plads til forbedring.
Vi tester den nye 2022-udgave af The Frame Årets version af Samsung The Frame ser endnu mere malerisk ud takket være en mere mat skærmoverflade. Det kan også vendes på højkant!
Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
Star Wars-TV fra LG The Force is strong with this one...
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend