Officielt: Samsung lancerer MicroLED-TV i 2021

Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!
Annonce
Annonce
forfatter

Samsung har netop løftet sløret for, hvilke TV-nyheder vi kan forvente fra den kant i 2021. Og den første nyhed er af den virkelige high-end-slags: I løbet af næste år kommer deres første 110 tommers TV-model baseret på MicroLED.

Samsungs nye 110-tommer er det første komplette MicroLED-TV til hjemmebrug. (Foto: Samsung)

Øh, MicroLED …?

MicroLED er en avanceret panelteknologi, der på sigt kan blive en arvtager til nutidens skærmteknologier. Den anvender mikroskopiske LED-lys, der afgiver både lys og farve direkte, uden behov for separat bagbelysning. Der er heller ikke noget farvefilter, nogen LCD-matrix eller andre begrænsende faktorer. MicroLED kan derfor tænde og slukke hver enkelt pixel individuelt – på samme måde som en OLED-skærm – hvilket giver suveræn kontrast og farvegengivelse.

MicroLED har imidlertid en ekstra fordel: Lysstyrken kan blive meget kraftig (ca. 2000 nit), uden at der er risiko for indbrænding. I modsætning til OLED bruges der nemlig uorganisk materiale, som ikke degraderes så hurtigt.

(Foto: Samsung)

Samsung har tidligere anvendt MicroLED-teknologien i større professionelle skærme til offentlig brug, i biografskærmen Cinema Display og ikke mindst i luksusmodellen The Wall. De leveres som “byggesæt” i form af separate MicroLED-moduler, som kan samles til en komplet skærm.

Vi har oplevet MicroLED-skærmen The Wall ved flere lejligheder, bl.a. på CES i Las Vegas og IFA-messen i Berlin, og kan skrive under på, at den er et imponerende syn med både råstærk kontrast, strålende farver og blændende lysstyrke!

(Foto: Samsung)

“MicroLED is coming home”

Det, Samsung lancerer i 2021, er imidlertid den første “nedskalerede” MicroLED-model til hjemmebrug. Den kommer i en heftig skærmstørrelse på hele 110 tommer med 4K-opløsning (3840 x 2160) og kan enten hænges på væggen eller stå på en bordstander (ekstraudstyr). Det er en færdigmonteret skærm, komplet med TV-modtager, indbyggede højttalere og det hele.

Designmæssigt taler vi et relativt slankt TV med kun en tynd metalramme omkring panelet – tydeligt inspireret af Samsungs andre modeller. Det får også en separat samleboks med fire HDMI-stik, TV-modtager, netværk osv., som sandsynligvis er meget lig den One Connect-boks, vi kender i forvejen.

Desuden får det Samsungs velkendte Ambient Mode, hvor man kan se billedmotiver eller anden information, når TV’et er på standby.

Læs også
Væg-til-væg-fjernsyn Samsungs "The Wall" har ikke fået navnet for sjovs skyld. Det er 146 tommer i diagonal, og hver pixel er sin egen lyskilde.

På lydsiden er 110″ MicroLED udstyret med et indbygget Majestic Sound System, som angiveligt leverer 5.1-kanals lyd uden behov for eksterne højttalere. Funktionen Object Tracking Sound Pro identificerer objekter, der bevæger sig på skærmen, og bruger forskelligt placerede højttalere til at gengive lydeffekterne fra den rigtige retning.

Selv om det er et nedskaleret MicroLED-TV, er der stadig tale om en high-end-model med masser af avanceret teknologi, som sandsynligvis vil havne i toppen af Samsungs TV-sortiment for 2021.

“Eftersom forbrugerne bruger TV’et til flere funktioner end nogensinde før, er vi utrolig glade for at kunne bringe 110 tommers MicroLED til det kommercielle marked,” sagde Jonghee Han, præsident for Visual Display Business hos Samsung Electronics. “Samsung MicroLED kommer til at redefinere, hvad førsteklasses hjemmeoplevelser vil sige, for forbrugere over hele verden.”

(Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

Samsungs 110 tommers MicroLED lanceres globalt i første kvartal af 2021. Prisen kendes endnu ikke.

Sagen opdateres …

Kilde: Samsung Newsroom

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

LG Display tilbyder flere nye OLED-skærmstørrelser i 2021, deriblandt en længe ventet 42-tommer. Spørgsmålet er, hvilken af TV-producenterne der først bider på.
LG fremviser både små og store TV’er under CES 2021, men det her tager prisen.
TCL satser kraftigt på den nye MiniLED-teknologi med flere modeller på vej i 2021.
LG har en række TV-nyheder på vej i år, inklusive et helt nyt OLED-panel!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.