TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Officielt: Samsung lancerer MicroLED-TV i 2021

Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!

forfatter
Publiceret 10/12/2020 - 14:13

Samsung har netop løftet sløret for, hvilke TV-nyheder vi kan forvente fra den kant i 2021. Og den første nyhed er af den virkelige high-end-slags: I løbet af næste år kommer deres første 110 tommers TV-model baseret på MicroLED.

Samsungs nye 110-tommer er det første komplette MicroLED-TV til hjemmebrug. (Foto: Samsung)

Øh, MicroLED …?

MicroLED er en avanceret panelteknologi, der på sigt kan blive en arvtager til nutidens skærmteknologier. Den anvender mikroskopiske LED-lys, der afgiver både lys og farve direkte, uden behov for separat bagbelysning. Der er heller ikke noget farvefilter, nogen LCD-matrix eller andre begrænsende faktorer. MicroLED kan derfor tænde og slukke hver enkelt pixel individuelt – på samme måde som en OLED-skærm – hvilket giver suveræn kontrast og farvegengivelse.

MicroLED har imidlertid en ekstra fordel: Lysstyrken kan blive meget kraftig (ca. 2000 nit), uden at der er risiko for indbrænding. I modsætning til OLED bruges der nemlig uorganisk materiale, som ikke degraderes så hurtigt.

(Foto: Samsung)

Samsung har tidligere anvendt MicroLED-teknologien i større professionelle skærme til offentlig brug, i biografskærmen Cinema Display og ikke mindst i luksusmodellen The Wall. De leveres som “byggesæt” i form af separate MicroLED-moduler, som kan samles til en komplet skærm.

Vi har oplevet MicroLED-skærmen The Wall ved flere lejligheder, bl.a. på CES i Las Vegas og IFA-messen i Berlin, og kan skrive under på, at den er et imponerende syn med både råstærk kontrast, strålende farver og blændende lysstyrke!

(Foto: Samsung)

“MicroLED is coming home”

Det, Samsung lancerer i 2021, er imidlertid den første “nedskalerede” MicroLED-model til hjemmebrug. Den kommer i en heftig skærmstørrelse på hele 110 tommer med 4K-opløsning (3840 x 2160) og kan enten hænges på væggen eller stå på en bordstander (ekstraudstyr). Det er en færdigmonteret skærm, komplet med TV-modtager, indbyggede højttalere og det hele.

Designmæssigt taler vi et relativt slankt TV med kun en tynd metalramme omkring panelet – tydeligt inspireret af Samsungs andre modeller. Det får også en separat samleboks med fire HDMI-stik, TV-modtager, netværk osv., som sandsynligvis er meget lig den One Connect-boks, vi kender i forvejen.

Desuden får det Samsungs velkendte Ambient Mode, hvor man kan se billedmotiver eller anden information, når TV’et er på standby.

Læs også Væg-til-væg-fjernsyn Samsungs "The Wall" har ikke fået navnet for sjovs skyld. Det er 146 tommer i diagonal, og hver pixel er sin egen lyskilde.

På lydsiden er 110″ MicroLED udstyret med et indbygget Majestic Sound System, som angiveligt leverer 5.1-kanals lyd uden behov for eksterne højttalere. Funktionen Object Tracking Sound Pro identificerer objekter, der bevæger sig på skærmen, og bruger forskelligt placerede højttalere til at gengive lydeffekterne fra den rigtige retning.

Selv om det er et nedskaleret MicroLED-TV, er der stadig tale om en high-end-model med masser af avanceret teknologi, som sandsynligvis vil havne i toppen af Samsungs TV-sortiment for 2021.

“Eftersom forbrugerne bruger TV’et til flere funktioner end nogensinde før, er vi utrolig glade for at kunne bringe 110 tommers MicroLED til det kommercielle marked,” sagde Jonghee Han, præsident for Visual Display Business hos Samsung Electronics. “Samsung MicroLED kommer til at redefinere, hvad førsteklasses hjemmeoplevelser vil sige, for forbrugere over hele verden.”

(Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

Samsungs 110 tommers MicroLED lanceres globalt i første kvartal af 2021. Prisen kendes endnu ikke.

Sagen opdateres …

Kilde: Samsung Newsroom

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend