Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

IAA Mobility 2021

Årets amputerede bilmesse kan have været den vigtigste nogensinde.
Dette er en kommentar. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Den netop overståede IAA-messe var spredt over flere steder i München og fik kritik for, at den var så stor, at det var svært at få et overblik. Og så glimrede bl.a. Tesla og de japanske bilproducenter ved deres fravær, men alligevel var IAA Mobility 2021 nok den vigtigste bilmesse i lang tid, måske nogensinde.

Man skulle måske tro, at fraværet af mange kendte bilproducenter ville lægge en dæmper på interessen, men ifølge arrangørerne lagde hele 400.000 besøgende vejen forbi i løbet af de seks dage, messen varede.

Selv miljøbevægelsen i Tyskland var begejstret for IAA Mobility i år (hvilket de bestemt ikke plejer at være), for den havde en ret tydelig grøn profil.

Miljøbevidstheden står stærkt i Tyskland, og de tyske bilproducenter har været ret klare i mælet om, at de vil være med i den grønne omstilling. Og de var stort set til stede alle sammen, undtagen Opel.

Annonce
Snart bliver Geländewagen også elektrisk Den elektriske version af Mercedes G-Klasse forventes i 2024.

Selvfølgelig var det elbilerne, der fik mest opmærksomhed, ikke mindst dem, som mange har bestilt og venter på. Men biludstillingen viste også, hvorfor elbiler ikke er som almindelige biler, og flere af de 744 udstillere var slet ikke bilproducenter; mange af dem var faktisk elcykelfabrikanter.

Der var masser af selvkørselsteknologi, avanceret opkobling, ny haptisk gestik og deslige, og biludstillingen viste vej til en fremtid med digitalisering af mobilitet i et omfang, som vi slet ikke har set omfanget af endnu. Der er ingen tvivl om, at hvis man ikke er grøn, er det svært at få opmærksomhed, selv på en bilmesse.

Polestars pavillon på IAA 2021.

Messen i sidste uge var den første biludstilling nogensinde med så stort fokus på miljøvenlig mobilitet, og blandt over 100 premierer på messen var det nuværende og kommende elbiler – og elbilkoncepter – der gjorde det klart, at IAA 2021 måske er den vigtigste biludstilling nogensinde.

Arrangørerne meddeler også, at over 67 procent af dem, der besøgte IAA 2021, var under 40 år. Man har lov til at håbe, at det er elbilerne, der sikrer den store interesse for biler blandt dem, som ikke er begyndt at gråne i toppen endnu.

Annonce
PK-Mercedes_Benz_AG-0370 PK-INTIS_GmbH-7799 PK-BMW-7745 Impressionen-3830 Impressionen-2163 Eröffnungsveranstaltung-9784
<
>

 

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.