Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Sådan forestiller BMW sig, at vi bevæger os rundt i byen

BMW i Vision AMBY er en elcykel, men meget hurtigere.

Under IAA Mobility 2021 i München viste BMW de allerede annoncerede elbiler i4 og iX samt en brintudgave af SUV X5. Men det var deres “i Vision”-program, der var det mest spændende fra den kant.

Hvis vi ser bort fra konceptbilen i Vision Circular, som bygges med bæredygtighed og nul CO2-udledning som mål, så var det elcyklen, vi bed mærke i.

(Foto: BMW)

Den futuristisk udseende i Vision AMBY er lidt mere end en elcykel, og BMW mener, at dens fartgrænse på 25 km/t kan “ophæves” med et rigtigt kørekort samt forsikring. Hvis man har brug for mere fart for at færdes på veje uden for bymidter, kan den nå en hastighed af op til 60 km/t.

Alternativt kan man vælge Motorrad Vision AMBY, som er en let motorcykel, hvor man slipper for at træde i pedalerne for at holde farten.

Annonce

i Vision AMBY og Motorrad Vision AMBY. (Foto: BMW)

Cyklen kan bruge geofencing til at begrænse tophastigheden, og på den måde kan man udviske forskellen mellem en elcykel og en elscooter efter behov.

Nu kommer Harley-elcykel til Danmark Serial 1-elcyklen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyldest til firmaets første motorcykel fra 1903.
Harley Serial 1

Konceptcyklen er udstyret med et 2 kWh batteri, som skal række til 300 km med op til 25 km/t, før det skal oplades, og alt kan selvfølgelig styres med en app på mobilen.

(Foto: BMW)

forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.