TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sådan forestiller BMW sig, at vi bevæger os rundt i byen

BMW i Vision AMBY er en elcykel, men meget hurtigere.

forfatter
Publiceret 08/09/2021 - 08:25

Under IAA Mobility 2021 i München viste BMW de allerede annoncerede elbiler i4 og iX samt en brintudgave af SUV X5. Men det var deres “i Vision”-program, der var det mest spændende fra den kant.

Hvis vi ser bort fra konceptbilen i Vision Circular, som bygges med bæredygtighed og nul CO2-udledning som mål, så var det elcyklen, vi bed mærke i.

(Foto: BMW)

Den futuristisk udseende i Vision AMBY er lidt mere end en elcykel, og BMW mener, at dens fartgrænse på 25 km/t kan “ophæves” med et rigtigt kørekort samt forsikring. Hvis man har brug for mere fart for at færdes på veje uden for bymidter, kan den nå en hastighed af op til 60 km/t.

Alternativt kan man vælge Motorrad Vision AMBY, som er en let motorcykel, hvor man slipper for at træde i pedalerne for at holde farten.

i Vision AMBY og Motorrad Vision AMBY. (Foto: BMW)

Cyklen kan bruge geofencing til at begrænse tophastigheden, og på den måde kan man udviske forskellen mellem en elcykel og en elscooter efter behov.

Læs også Nu kommer Harley-elcykel til Danmark Serial 1-elcyklen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyldest til firmaets første motorcykel fra 1903.
Harley Serial 1

Konceptcyklen er udstyret med et 2 kWh batteri, som skal række til 300 km med op til 25 km/t, før det skal oplades, og alt kan selvfølgelig styres med en app på mobilen.

(Foto: BMW)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Verdens hurtigste budbil? Tager dine e-handelspakker fra 0 til 100 km/t på to sekunder.
Førsteklasses komfortekspres BMW iX xDrive40 er et lækkert sted at være på både lange og korte ture (opdateret med rækkevidde ved sommerkørsel).
Tjek hvor meget bagage du kan have i din elbil Nogle elbiler kan ikke trække en trailer, andre kan ikke tage taglast. Her kan du se, hvilke der kan hvad. Og hvor meget.
Fransk flirt Lidt luksus har aldrig skadet nogen, mener franske DS Automobiles. De har fuldstændig ret.
Nu ved vi hvordan Polestar 5 skal se ud Der er gode grunde til at tro, at den kommende Polestar 5 vil se sådan ud.
Lækker og elektrisk med god rækkevidde Peugeot e-408 bliver en stor crossover med god rækkevidde.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend