TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Elektrisk E-Klasse med S-Klasse-teknologi

Den fem meter lange Mercedes EQE er klar til sommeren 2022.

forfatter
Publiceret 06/09/2021 - 14:04

Mange har nok ventet på, at Mercedes ville lancere en elektrisk E-Klasse. Her tænker vi ikke kun på taxabranchen, der har al mulig grund til at glæde sig over den opgivne rækkevidde på 660 km (EQE 350), men også på dem, der leder efter et alternativ til f.eks. Tesla Model S. Som er en elbil i samme størrelse og prisklasse.

Læs også Dette er fremtiden Tesla Model S viser overlegent, hvordan fremtidens smarte bil kan komme til at se ud.

Men tilbage til EQE. Den kommende elektriske E-Klasse er baseret på en kortere version af EVA 2-platformen, som EQS er bygget på, og EQE får også mange af de teknologiske innovationer fra EQS.

Bl.a. er den næsten heldækkende MBUX-skærm – kaldet Hyperscreen – tilvalgsmulighed på EQE, som ser ud til at være en god del mere rummelig indeni end den nuværende E-Klasse med stempelmotor.

Akselafstanden er strukket til 312 cm, hvilket giver ekstra god benplads bagi, og førersædet er trukket længere frem i kabinen. Totallængden på EQE 350 er 4,95 m, så der er ikke nogen lillebil, vi ser her. Alligevel har Mercedes kun formået at få en bagagevolumen på moderate 430 liter. Hvilket jeg gætter på, at taxabranchen ikke bliver helt så glad for.

qe3 qe4
<
>

Stort batteri

Mercedes siger, at EQE 350 – som bliver lanceringsmodellen – får et 90 kWh batteri, der skal give en rækkevidde på op til 660 km. Forbruget opgives til 15,7-19,3 kWh pr. 100 km, og en 215 kW (292 hk, 530 Nm) elektromotor driver baghjulene på EQE 350.

Den indbyggede oplader understøtter 11 kW, men kan også bestilles med 22 kW kapacitet, mens hurtigopladning er opgivet til 170 kW, og Mercedes siger også, at man kan lade op til 250 km’s rækkevidde på kun et kvarter.

qe5 qe6 qe7
<
>

EQE kommer selvfølgelig med to elmotorer og 4Matic firehjulstræk samt og mere effekt – de siger i første omgang op til 500 kW (680 hk). Og med momentfordeler – Torque Shift – som er hurtigere og mere energieffektivt end mekanisk kraftoverførsel til for- og bagaksel.

Priserne er ikke klar, men det forventes, at EQE vil ligge et stykke under EQS, som starter på 930.000 kroner.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Førsteklasses komfortekspres BMW iX xDrive40 er et lækkert sted at være på både lange og korte ture (opdateret med rækkevidde ved sommerkørsel).
Tjek hvor meget bagage du kan have i din elbil Nogle elbiler kan ikke trække en trailer, andre kan ikke tage taglast. Her kan du se, hvilke der kan hvad. Og hvor meget.
Fransk flirt Lidt luksus har aldrig skadet nogen, mener franske DS Automobiles. De har fuldstændig ret.
Nu ved vi hvordan Polestar 5 skal se ud Der er gode grunde til at tro, at den kommende Polestar 5 vil se sådan ud.
Lækker og elektrisk med god rækkevidde Peugeot e-408 bliver en stor crossover med god rækkevidde.
Blandt de allerfedeste familiebiler Når man har brug for plads til hele familien, men gerne vil have noget, der virkelig kan rykke, er Model Y Performance noget af det bedste, man kan få.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend