TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Sådan bliver Mercedes-Benz EQG

Den elektriske version af Mercedes G-Klasse forventes i 2024.

forfatter
Publiceret 06/09/2021 - 23:08

Mercedes har allerede annonceret en massiv satsning på elbiler fremover: Fra 2025 skal alle deres biler have elektrisk drivlinje. Det indebærer, at selv en ikonisk klassiker som offroaderen Geländewagen, der første gang så dagens lys i 1979, skal fornyes!

Læs også Mercedes Geländewagen med Burmester Surround 2021-modellen af Mercedes G-Klasse byder på en unik køreoplevelse og kan også specificeres med et gedigent surround-anlæg fra Burmester. Meget federe bliver det ikke!

Nu får vi så et smugkig på, hvordan den kommer til at se ud. Konceptbilen Concept EQG blev afsløret på IAA-messen i München, der løber af stablen i denne uge.

Mercedes-topchef Philipp Schiemer præsenterer Concept EQG. (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz EQG bevarer det kantede, barske udseende fra den originale G-Klasse, men vi kan også ane nogle designfunktioner hentet fra den øvrige EQ-familie.

Kølergitteret er udskiftet med en sort frontplade med små LED-lys. Der er også en LED-stribe på taget foran, mens reservehjulet på bagdøren er skiftet ud med en opbevaringsboks, som kan være praktisk til ladekabler og deslige. Konceptbilen kører på 22 tommers designhjul med gode aerodynamiske egenskaber.

EQG bevarer det solide understel, vi kender fra den nuværende G-Klasse, komplet med stiv bagaksel og det hele. De fire hjul drives af hver sin individuelle elmotor. Mercedes siger, at det lave tyngdepunkt og det heftige drejningsmoment fra elmotorerne skal bidrage til gode terrænegenskaber.

(Foto: Mercedes-Benz)

Burmester-lyd indvendig?

Interiøret i EQG konceptbilen ligner mistænkeligt den nuværende G-Klasses. Og da Mercedes allerede har et tæt samarbejde med Burmester, vil vi ikke blive overrasket, hvis EQG kan specificeres med Burmester surround-anlæg.

Vi kan nok også forvente at se en ny version af brugerfladen MBUX, som vi kender fra den nuværende S-Klasse.

Interiøret i Mercedes-Benz EQG ligner meget den nuværende G-Klasse, bl.a. med surround-anlæg fra Burmester på udstyrslisten. (Foto: Mercedes-Benz)

Forventes i 2024

Concept EQG, som vises i München, er foreløbig kun en konceptbil, men ligger angivelig tæt på den produktionsmodel, som efter planen skal sættes i produktion i 2024. Mon det ligefrem bliver en elbil med retro-følelse?

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ariya indfrier på langt det meste Nu, hvor Ariya endelig er kommet, kan Nissan sende Leaf på pension. For mange vil det her være den allerfornuftigste bil.
Endelig en større elbil fra Citroën Citroën ë-C4 X bliver længere og får bedre plads samt opdateret infotainment-system.
Det bedste Volvo-køb Hvis man kan klare sig med forhjulstræk, kan denne version af Volvo XC40 være lige til højrebenet.
Mest plads og stadig god komfort Mercedes-Benz EQV er MPV’en til dig, der har brug for plads til hele familien og masser af bagage. Der er dog en grund til, at vi ikke helt klapper i vores små hænder.
Se billeder og data på Hyundai Ioniq 6 Ekstremt lav luftmodstand giver længere rækkevidde.
Verdens hurtigste budbil? Tager dine e-handelspakker fra 0 til 100 km/t på to sekunder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend