Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 05Deltag

Nyhed

Sådan bliver Mercedes-Benz EQG

Den elektriske version af Mercedes G-Klasse forventes i 2024.

Skrevet af / 06/09/2021 - 23:08
Sådan bliver Mercedes-Benz EQG

Mercedes har allerede annonceret en massiv satsning på elbiler fremover: Fra 2025 skal alle deres biler have elektrisk drivlinje. Det indebærer, at selv en ikonisk klassiker som offroaderen Geländewagen, der første gang så dagens lys i 1979, skal fornyes!

Læs også Mercedes Geländewagen med Burmester Surround 2021-modellen af Mercedes G-Klasse byder på en unik køreoplevelse og kan også specificeres med et gedigent surround-anlæg fra Burmester. Meget federe bliver det ikke!

Nu får vi så et smugkig på, hvordan den kommer til at se ud. Konceptbilen Concept EQG blev afsløret på IAA-messen i München, der løber af stablen i denne uge.

Mercedes-topchef Philipp Schiemer præsenterer Concept EQG. (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz EQG bevarer det kantede, barske udseende fra den originale G-Klasse, men vi kan også ane nogle designfunktioner hentet fra den øvrige EQ-familie.

Kølergitteret er udskiftet med en sort frontplade med små LED-lys. Der er også en LED-stribe på taget foran, mens reservehjulet på bagdøren er skiftet ud med en opbevaringsboks, som kan være praktisk til ladekabler og deslige. Konceptbilen kører på 22 tommers designhjul med gode aerodynamiske egenskaber.

EQG bevarer det solide understel, vi kender fra den nuværende G-Klasse, komplet med stiv bagaksel og det hele. De fire hjul drives af hver sin individuelle elmotor. Mercedes siger, at det lave tyngdepunkt og det heftige drejningsmoment fra elmotorerne skal bidrage til gode terrænegenskaber.

(Foto: Mercedes-Benz)

Burmester-lyd indvendig?

Interiøret i EQG konceptbilen ligner mistænkeligt den nuværende G-Klasses. Og da Mercedes allerede har et tæt samarbejde med Burmester, vil vi ikke blive overrasket, hvis EQG kan specificeres med Burmester surround-anlæg.

Vi kan nok også forvente at se en ny version af brugerfladen MBUX, som vi kender fra den nuværende S-Klasse.

Interiøret i Mercedes-Benz EQG ligner meget den nuværende G-Klasse, bl.a. med surround-anlæg fra Burmester på udstyrslisten. (Foto: Mercedes-Benz)

Forventes i 2024

Concept EQG, som vises i München, er foreløbig kun en konceptbil, men ligger angivelig tæt på den produktionsmodel, som efter planen skal sættes i produktion i 2024. Mon det ligefrem bliver en elbil med retro-følelse?

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Snart behøver du ikke at oplade din elbil

Nu kommer Tesla Cybertruck endelig på vejene

Mercedes klar med første højhastigheds-ladestation i Europa

Se den elektriske byfræser i Gøteborg

Verdens første af sin slags

Elbil fra ... Xiaomi!

Twingo bliver superbillig

Nyt el-løbehjul fra Segway

Her er Volkswagens første elektriske stationcar

Rivian går "trick or treat"

Honda, Lexus og Toyota viser fremtidens elbiler

Dynaudio i prisvenlig elbil

0
Scroll to Top