Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hyundai svinger sig rundt

Med denne svingradius behøver du aldrig mere at frygte en parkeringsplads.

Skrevet af / 14/01/2023 - 08:00
Hyundai svinger sig rundt

Hyundai Mobis, deres underafdeling for reservedele og selvstyringsteknologi, præsenterede et radikalt koncept på CES-messen i Las Vegas i begyndelsen af januar.

Det hedder e-Corner, og er et helt nyt styre- og drejesystem, som gør bykørsel, gadeparkering og manøvrering i trange parkeringsbygninger til en drøm!

Ved hjælp af en elektrisk motor, et elektrisk dæmpningssystem, elektroniske bremser og ditto styring, kan det nye system indbygges i moderne elbiler uden at optage ekstra plads. Ingeniørerne behøver derfor ikke at bekymre sig om, hvordan de skal finde plads til teknologien.

Læs også Med denne vil du aldrig blinke dig ud af en rundkørsel igen Yoke-rattet. Det er det mærkeligste – og noget af det mest skumle – vi har oplevet på vejen.

e-Corner giver uanede muligheder

e-Corner-teknologien blev vist frem på alle fire hjul i en ombygget Ioniq 5, som vi kårede til Årets bil i 2021/22.

Bilen kan rotere alle fire hjul 90 grader, så de peger i samme retning, og bilen dermed kan parallelparkere så let som ingenting.

Bilen kan også vende sig 360 grader på stedet, hvilket gør at man kan lave u-vendinger hvor som helst, trygt og enkelt.

Læs også Her er Afeela, den nye elbil fra Sony og Honda! De to japanske giganter har stukket hovederne sammen, og præsenterer deres spændende nye elbil-koncept på CES.

Du kan også køre diagonalt, hvis du vil, lidt ligesom den elektriske Hummer. Eller vende som en gaffeltruck, med baghjulene vendt 90 grader og forhjulene vendt lige frem. Her er mulighederne mange, og vi vil have sådan en!

Lad os håbe at denne teknologi finder vej ind i Hyundais og Kias biler så snart som mulig! I så fald bliver disse virkelig biler til at savle over!

(Artikelbillede: skærmbillede fra YouTube-video)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

0
Lyd & Billede
Scroll to Top