TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Hyundai svinger sig rundt

Med denne svingradius behøver du aldrig mere at frygte en parkeringsplads.

forfatter
Publiceret 14/01/2023 - 08:00

Hyundai Mobis, deres underafdeling for reservedele og selvstyringsteknologi, præsenterede et radikalt koncept på CES-messen i Las Vegas i begyndelsen af januar.

Det hedder e-Corner, og er et helt nyt styre- og drejesystem, som gør bykørsel, gadeparkering og manøvrering i trange parkeringsbygninger til en drøm!

https://youtu.be/Bbw_smfOgVA

Ved hjælp af en elektrisk motor, et elektrisk dæmpningssystem, elektroniske bremser og ditto styring, kan det nye system indbygges i moderne elbiler uden at optage ekstra plads. Ingeniørerne behøver derfor ikke at bekymre sig om, hvordan de skal finde plads til teknologien.

Læs også Med denne vil du aldrig blinke dig ud af en rundkørsel igen Yoke-rattet. Det er det mærkeligste – og noget af det mest skumle – vi har oplevet på vejen.

e-Corner giver uanede muligheder

e-Corner-teknologien blev vist frem på alle fire hjul i en ombygget Ioniq 5, som vi kårede til Årets bil i 2021/22.

Bilen kan rotere alle fire hjul 90 grader, så de peger i samme retning, og bilen dermed kan parallelparkere så let som ingenting.

https://youtu.be/hsMebu7OFwQ

Bilen kan også vende sig 360 grader på stedet, hvilket gør at man kan lave u-vendinger hvor som helst, trygt og enkelt.

Læs også Her er Afeela, den nye elbil fra Sony og Honda! De to japanske giganter har stukket hovederne sammen, og præsenterer deres spændende nye elbil-koncept på CES.

Du kan også køre diagonalt, hvis du vil, lidt ligesom den elektriske Hummer. Eller vende som en gaffeltruck, med baghjulene vendt 90 grader og forhjulene vendt lige frem. Her er mulighederne mange, og vi vil have sådan en!

Lad os håbe at denne teknologi finder vej ind i Hyundais og Kias biler så snart som mulig! I så fald bliver disse virkelig biler til at savle over!

(Artikelbillede: skærmbillede fra YouTube-video)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede