Hummer EV: Elektrisk monster

Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-højttalere.
Annonce
Annonce
forfatter

Where we’re going we don’t need roads,” sagde Dr. Emmet Brown til Marty McFly i Back to the Future, og det kunne GMC også sige om den kommende el-SUV Hummer EV.

Den kommer ikke før i 2023, men den er sandsynligvis mere opnåelig end Dr. Browns radikalt ombyggede DeLorean. Og den har heller ikke brug for veje for at komme frem.

GMC lukkede Hummer-programmet ned i 2010, men den elektriske revolution har fået dem til at tænke sig om en ekstra gang, især efter at Tesla fik et væld af forhåndsbestillinger på deres Cybertruck. Som helt tilfældigt har flere designtræk tilfælles med DeLorean …

Den elektriske Hummer er et langt mere konservativt projekt, men helelektrisk og med omfattende støttesystemer for dem, der vil (og tør) tage SUV’en uden for alfarvej.

Annonce

GMC planlægger to udgaver. En forlænget pickup, der sandsynligvis vil sælge godt i hjemlandet og blandt håndværkere her i Norden, og en stationcar-agtig SUV. Begge med aftagelige tagelementer over kabinen, som er af en generøs størrelse.

Hummer EV vil kunne leveres med op til 830 hk for SUV’en og 1000 hk fra tre motorer for pickuppen, og den har en anslået rækkevidde på ca. 560 km for pickuppen og 480 km for SUV’en.

Med en batteriarkitektur på 800 volt kan den lades op med op til 350 kW, hvilket kan give 160 km mere rækkevidde med kun ti minutters hurtigopladning.

Nogen sinke bliver den heller ikke med 0-100 km/t på henholdsvis 3,5 og 3 sekunder rent, og med over 15.000 Nm trækkraft kan den sikkert trække et hus.

Annonce

Ud over et Bose-anlæg med 14 højttalere samt to skærme – en på 12,3 tommer og en på 13,4 tommer – er den fyldt med elektroniske hjælpemidler. Supercruise er GMC’s navn for førerassistenter som håndfri kørsel, torque vectoring, adaptive dæmpere, extraction mode, der løfter bilen over forhindringer, og noget, som Dr. Brown ville nikke anerkendende til:

Crabwalk, som kan vride baghjulene ti grader og i praksis gør det muligt at bevæge bilen sidelæns.

Det kan f.eks. være praktisk i terræn for at få bagenden løs, hvis den er kørt fast.

Annonce

Føreren kan også benytte sig af Ultravision, som er 360 graders visning af terrænet omkring bilen fanget af 18 kameraer, som man kan vælge imellem, hvis man f.eks. vil se, hvad der er på passagersiden, uden at måtte stige ud af bilen.

Læs også
… Men lydanlægget er godt! Den er ikke ligefrem sprælsk, opladning går langsomt, og den kører ikke særlig langt ad gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlæg, som mange vil misunde den.
Mazda MX-30

Amerikanske kunder kan allerede reservere en Hummer EV nu. Priserne starter ved 80.000 dollars for Hummer EV2, der bliver tilgængelig i foråret 2024, mens Edition 1, som leveres i 2023 (men er udsolgt), koster 105.000 dollars.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Kompakt streaming-anlæg med radio og CD-afspiller.
LydArkitekten åbner med 200m2 stort showroom i Hillerød.
Linns high-end netværksafspiller får ny DAC.
Flere af firmaets produkter understøtter nu Roon.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.