TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2023: Sony og Honda præsenterer elbilen Afeela

De to japanske giganter har stukket hovederne sammen, og præsenterer deres spændende nye elbil-koncept på CES.

forfatter
Publiceret 06/01/2023 - 22:13

Afeela er det nye elbil-koncept fra Sony Honda Mobility, et joint venture mellem de to japanske selskaber.

Med Sonys ekspertise indenfor software, og Hondas erfaring fra bilindustrien, kan dette blive en meget spændende bil, når den i 2026 slippes løs på vejene.

Afeela er propfyldt med sensorer og kameraer (45 i alt), og en kraftig data-enhed med hele 800 TOPS regnekraft (Tera Operations per Second).

Bilen bruger næste generations-software fra Qualcomm, som giver den avancerede selvkørende egenskaber. Inden i kabinen har den en super-bred skærm, der strækker sig over hele instrumentbrættet, med et ‘yoke’-rat, så der er bedre udsyn til skærmen.

DSC_6652-989x556 DSC_6657-989x556 DSC_6662-989x556 DSC_6663-2-989x556 DSC_6665-2-989x556 DSC_6669-989x556
<
>
(Foto: Audun Hage, L&B))

Sony og Honda samarbejder desuden med Epic Games (spilselskabet bag bl.a. Fortnite) om at anvende deres Unreal Engine til den grafiske brugergrænseflade. Og ikke nok med dét – der snakkes også om at man kan spille Playstation-spil inde i bilen. Sony viste PS5-spillet Horizon Forbidden West på den brede skærm.

Fokus ser ikke ud til at ligge på køreegenskaber og ydelse, men handler snarere om at give en så komfortabel og afslappende køreoplevelse som muligt for passagererne.

Af en prototype at være ser Afeela overraskende “færdig” ud i udførelsen. Så Sony og Honda mener det åbenbart ganske alvorligt med denne model. Den kan bestilles i 2025, med levering fra 2026.

https://youtu.be/5Xb0Im3_SRs

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

En kommentar til “CES 2023: Sony og Honda præsenterer elbilen Afeela”

  1. Afeela video giver mig kun indtryk af at bilen er bedst når den holder stille i grønneomgivelser siger intet om bilen

    Svar

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede