Nyhed

Fiat 500 3+1 får en ekstra dør

Den nuttede lille elbil bliver mere praktisk.
forfatter

Den lille Fiat 500E med helelektrisk drift er lige om hjørnet. Som vi tidligere har fortalt, kommer 500E i to karosserivarianter: Coupé og cabriolet. Drivlinjen er den samme på dem begge med op til 320 km rækkevidde i henhold til WLTP-standarden, og den leveres med vægboks til hurtigopladning.

Nu har Fiat så frigivet billeder af en tredje version, Fiat 500 3+1, der har en ekstra dør på passagersiden. Som vi kender det fra BMW i3 og Mazda MX-30.

(Foto: Fiat)

Det gør den lille Fiat endnu mere praktisk, især for børnefamilier, der ofte har passagerer på bagsædet, for de to døre i højre side giver bilen en meget større åbning.

Fiat 500 3+1 kan leveres i onyx black eller glacier blue, ligesom coupeen og cabrioleten, men fås også i rosa guld og med et lyst beige interiør.

(Foto: Fiat)

Ellers er betjening og køretilstande de samme som på 500E, og Fiat 500 3+1 kommer med en meget pænere trådløs nøgle, end vi har set andre steder. Den er formet som en sort sten og lavet af et biologisk materiale kaldet Durabio.

Fiat 500 3+1 har Apple CarPlay integreret, som man kan styre med Siri eller fra den store 10,25 tommers skærm, og den understøtter også Android Auto.

(Foto: Fiat)

Den danske pris for Fiat 500 3+1 kendes endnu ikke, men lanceringsmodellen Fiat 500E La Prima er prissat til 289.990 kroner, så der er grund til at forvente, at Fiat 500 3+1 vil koste lidt mere på grund af den mere komplekse dørløsning.

De nærmeste konkurrenter bliver de førnævnte BMW i3 og Mazda MX-30 samt Renault Zoe, men også Peugeot e-208 og PSA-klonerne af denne fra Opel og Citroën.

(Foto: Fiat)

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.