Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Cybertruck på Europa-turné – men bliver den nogensinde lovlig her?

Den store Tesla Cybertruck er på turné i Europa under temaet »Cyber Odyssey«. Vi var med før den officielle præsentation.

Skrevet af / 06/05/2024 - 08:05
Cybertruck på Europa-turné – men bliver den nogensinde lovlig her?

Selv om den først lander i Danmark i næste måned, så har vi på L&B Home været så heldige, at være blandt de første, der fik lov til både at se og røre ved Cybertruck, da den blev vist frem i Norge. At opleve dette køretøj i virkeligheden er på alle måder en ekstraordinær oplevelse. Med sit kantede, cyberpunk-inspirerede design i skinnende rustfrit stål ligner den noget, der er taget direkte ud af en science fiction-film. At sidde i den føltes som at sidde i en Tesla, men alligevel helt nyt og anderledes.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Lyd & Bilde / L&B Home (@lydogbilde)

En pickup med sportsvognspræstationer

Men Cybertruck handler ikke kun om udseende. Topmodellen »Cyberbeast« kan prale af en acceleration fra 0 til 100 km/t på kun 2,7 sekunder, hvilket er i sportsvognsterritoriet. Samtidig lover Tesla, at den adaptive luftaffjedring og de avancerede styresystemer med »steer by wire« vil give både komfort og præcision på vejen.

Last-delen er også fyldt med smarte løsninger som f.eks. stikkontakter til 120V og 240V og mulighed for at oplade andre elbiler direkte fra Cybertrucks eget batteri. Tesla kalder det »Powershare« og hævder, at en fuldt opladet Cybertruck endda kan forsyne et hus med strøm i flere dage.

cybertruck rear
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Cybertruck-produktionen – men ikke i Europa

De første kunder i Nordamerika fik deres Cybertrucks i december 2023, efter at produktionen startede på Teslas Giga Texas-fabrik tidligere på året. Men køretøj bliver ikke tilgængeligt i Europa i sin nuværende form.

Årsagen er, at Cybertruck med sin helt flade front i hårdt stål endnu ikke opfylder EU’s krav til fodgængersikkerhed. Disse regler kræver, at køretøjer skal have bløde zoner foran for at reducere omfanget af skader ved kollisioner. Cybertrucks unikke design, hvor den ydre »hud« også fungerer som en del af den bærende struktur, gør det vanskeligt at opfylde disse krav uden omfattende modifikationer.

(Foto: Geir Gråbein Nordby)

En hyldest til Cyberpunk-fans

Så selv om Tesla-fans i Europa uden tvivl vil strømme til Cyber Odyssey-arrangementerne for at se denne unikke Cyberpunk-bil med egne øjne, får de sandsynligvis aldrig mulighed for at eje en. Måske vil Cybertruck være for Europa, hvad DeLorean var for 80’erne – en perle, der aldrig helt blev til noget, men som stadig har en særlig plads i mange bilentusiasters hjerter.

Læs også Teslas Cybertruck ruster Nye Cybertruck-ejere rapporterer, at bilen straks begyndte at få rustpletter.

Uanset udfaldet og uanset salget forudser undertegnede, at Cybertruck vil gå over i historien som et ikon – et, der enten førte Tesla-brandet til nye højder, eller som den fejltagelse, virksomheden helst vil glemme.

En ting er dog sikkert, og det er, at denne udsendte journalist, der fik lov til at opleve Cybertruck på nærmeste hold, ikke vil glemme den lige med det samme.

cybertruck infotainment
Den 18,5 tommer store skærm er ikke til at overse. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Cyber Odyssey i Danmark

  • Køge 8.-9. juni
  • Greve 10.-13. juni
  • København 14.-15. juni
  • Odense 16.-18. juni
  • Aarhus 19.-22. juni

Mere info: tesla.com

cybertruck steeringwheel
Cybertruck er den første personbil med »steer by wire«. (Foto: Geir Gråbein Nordby)
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Lyd & Billede
Scroll to Top