TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nu kan du (snart) hente Windows 11

WIndows 11 er lanceret, og de eksisterende Windows 10-brugere vil i de kommende måneder få tilbudt at opgradere. Her er de vigtigste nyheder.

forfatter
Publiceret 06/10/2021 - 09:15

Ventetiden er ovre. Den nye Windows 11 er officielt lanceret, og har du allerede Windows 10, kan den hentes gratis.

I hvert fald inden længe. Med 1,3 milliarder installationer på verdensplan har Microsoft klogeligt valgt at lade udrulningen ske drypvis. Nye enheder får tilbudt opgraderingen først, men Microsoft forventer, at alle Windows 10-PC’er, der er i stand til at køre Windows 11, vil have fået tilbuddet inden midten af 2022.

Når dit nummer i køen bliver udtrukket, får du besked i Windows. Men du kan selv tjekke ved at åbne Start-menuen og vælge Indstillinger, Opdatering og sikkerhed.

Lige ved og næsten. Windows 11 bliver ikke tilbudt til alle på samme tid. Men opdateringen kommer til dig inden længe.

Og det er en nypudset og poleret Windows-brugerflade, som man får at se, når downloaden bliver tilgængelig. Det afspejles i sin helhed fra den nye startknap og proceslinje til lyde, skrifttyper og ikoner.

Læs også Android bliver en del af Windows 11 Hent og kør dine yndlings-mobilapps direkte på din PC. Ikke fra Google Play, men fra Amazon App Store.

Startknappen er placeret i midten, og Proceslinjen er også blevet centreret (bare rolig – den kan godt venstrestilles!). Og man kan se de senest anvendte filer på tværs af, hvilken platform og enhed de har været åbnet på. Det være sig Windows, Android eller iOS.

Windows-brugerfladen er pudset af, og Start-menuen er blevet centreret. (Skærmskud: Microsoft)

Fokus på samarbejde

Der er fokus på samarbejde i den nye Windows. Der sker ved hjælp af såkaldte Snap Layouts, Snap Groups og Desktops, der skulle give et overblik over parallelle projekter. Microsoft Teams bliver også integreret direkte i proceslinjen. Hvilket forhåbentlig også vil betyde, at Teams bliver i det mindste lidt lettere at sætte op.

Widgets

Men det skal ikke være effektivitet det hele. Det sørger et flow af widgets for. Her vil kan man få præsenteret en strøm relevant og anden information, uden at man behøver løfte sin telefon for det. Widgets ligger som en “glasplade”, der kan glide hen over over Skrivebordet, så den ikke forstyrrer det igangværende arbejde. Altså ud over netop at distrahere os fra det.

Widgets glider ind som en “glasplade” hen over Skrivebordet. (Skærmskud: Microsoft)

Microsoft lover, at Windows 11 vil udnytte hardwaren bedre i spil. Både i form af hurtigere grafik med DirectX 12 Ultimate, DirectStorage, der skulle forbedre indlæsningstiden, og bedre farvegengivelse med automatisk HDR.

Ny app-butik

Microsofts egen app-butik er blevet revet ned til grunden og genopbygget. Og der loves et nyt design og bedre ydeevne. Det er velkomment, da programbutikken indtil nu har været softwarebranchens langsommeste og mest dysfunktionelle. Fremover vil man kunne finde apps som Microsoft Teams, Visual Studio, Disney+, Adobe Creative Cloud, Zoom og Canva i Microsoft Store. I stedet for at hente dem på producenternes hjemmesider som hidtil.

Microsoft Store er blevet forbedret, så nu kommer den både til at være hurtig og indeholde programmer. (Skærmskud: Microsoft)

Sikkerhed

Windows 11 har såkaldt Zero Trust-teknologi, der skulle “beskytte fra chippen til skyen på tværs af alle enheder.” Det nye sæt sikkerhedskrav til hardware, der følger med Windows 11, skulle sikre et fundament, der er mere modstandsdygtigt over for angreb. Windows 11 er også designet til at beskytte studerende – hvad enten de er hjemme eller i skolen – ved at blokere farligt og upassende indhold.

Kommer gratis til dig

For at kontrollere, om dine nuværende Windows 10-computere er berettigede til en gratis opgradering til Windows 11, kan du hente programmet PC Health Check.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Spil i 3D uden briller Acer Predator Helios 300 giver dine spil dybde.
Skærmen er det bedste ved den HP’s luksusflyder har en lækker UHD+ skærm, der vil glæde grafikere. Men kræfterne står ikke mål med prisen.
Broadcast-studie til skrivebordet Har du en youtuber, twitcher eller podcaster i maven, kan Razers hybride lydmikser samle trådene.
Philips lover superfarver med deres første OLED PC-skærm Philips Momentum 8000 er en 27 tommers 4K-monitor med OLED-panel og perfekt sortniveau, og vi bliver lovet exceptionelle farver.
Slanke syvere fra Lenovo Lenovo Yoga 7 fås i så mange udgaver, at der stort set er en til enhver situation.
Gennemfornuftig PC til studier og arbejde Den nyeste MateBook-udgave er en mindre designskarp og mere praktisk arbejdshest til tasken.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend