annonce
annonce
annonce

Teknologi

Verdens sejeste håndprotese til børn

Handicappede børn kan blive klassens sejeste med denne 3D-printede Iron Man-håndprotese.

annonce

3D-printede proteser er ikke bare meget billigere end traditionelle medicinske udgaver. De kan også være direkte seje!

En fingernem mand ved navn Pat Starace har offentliggjort 3D-anvisningerne til sin Iron Man-håndprotese til børn. Farvekombinationen i gult og blodrødt sidder lige i øjet, og der er gjort plads til at fylde protesen op med moderne teknologi: Mikrocontroller, trådløse Bluetooth-enheder med NFC-paring, smartwatch, sensorer, accelerometer, RFID (radiosensor), og i det hele taget “næsten en hvilken som helst enhed.”

Protesen er forhåndskonfigureret med Arduino-elektronik, lavenergi-Bluetooth, litium-polymer-batteri, USB-batterioplader, LED-lys og stemmestyring.

“Laser og fremdriftsmotor”
Ud over dette har protesen en “fungerende laser” og en “fremdriftsmotor,” i følge skaberen Starace. I virkeligheden betyder det, at håndprotesen har en række LED-lys langs håndryggen, som kan lyse op for at give en sej effekt samt en lyscirkel i håndfladen, som imiterer fremdriftsfunktionen i Tony Starks rustning.

Håndprotesen er helt mekanisk, og fungerer med tråde, som er helt skjult på indersiden. Fingrene på protesen griber, når man bevæger hånden nedad, og slipper, når hånden løftes igen.

48 timer
Det tager omkring 48 timer at printe alle delene til protesen på en almindelig 3D-printer. Folk, som har lyst til selv at printe en robothånd, kan tage kontakt med Pat Starace via hans hjemmeside for at få printvejledningen på mail.

patstarace.com

annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .