Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Oplad elbilen mens du kører

Briterne satser på elbiler. Ladestationer for hver 36 kilometer er begyndelsen. Næste skridt bliver trådløs opladning på farten.

Skrevet af / 19/08/2015 - 10:45
Oplad elbilen mens du kører

Elbiler giver mulighed for bilkørsel uden CO2-forurening. Og så er de desuden ret fede! Men frygten for at strande midt på vejen med flade batterier kan stadig holde folk fra at investere i el-biler.

I England vil man gøre noget for at udrydde problemet med elbilers korte rækkevidde. Briterne vil placere ladestationer med 20 miles (36 km) mellemrum langs de engelske motorveje.

elopladning_i_motorveje_dialgram
Sådan forestiller de engelske motovejsmyndigheder sig trådløs opladning af elbiler. Foto: Highways England.

Men det er kun begyndelsen. De engelske motorvejsmyndigheder arbejder på et system til trådløs opladning af elbiler. En særlig grøn bane på motorvejen skal forsynes med kabler i vejen til induktiv opladning. Hvis det lykkes, vil elbil-ejere kunne glæde sig over ubegrænset køreradius, frem for de gammeldags benzinbiler, som skal tankes op evig og altid.

tasla_charge_finland
Muligheden for opladning er afgørende for elbilejere. Her en Tesla-station i Sydfinland. Men man må holde hus med strømmen, for der er kun to i hele landet! Foto: John Alex Hvidlykke

Kilde: Highways England

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top