Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nokia sælger sin korttjeneste for 21 mia.

Selv om Nokia-navnet er væk fra mobilmarkedet, eksisterer fimaet stadig. Og det har nu sikret sig penge ved at sælge korttjenesten HERE til den tyske bilindustri.

Skrevet af / 03/08/2015 - 12:00
Nokia sælger sin korttjeneste for 21 mia.

Nokia har længe levet en skyggetilværelse, men det finske firma, der engang solgte flere mobiler end nogen anden, eksisterer fortsat. Og med ægte finsk sisu (stædighed -red) er de ved at kæmpe sig tilbage til livet.

Windows-smartphones har hverken været en guldrandet forretning for Nokia eller Microsoft, men noget af det, der rent faktisk fungerede på dem, var korttjenesten Here. Og den ejes stadig af Nokia.

For at sikre korttjenestens fremtidige eksistens har Nokia nu skrevet under på at sælge Here-tjenesten til et konsortium af tyske bilfabrikanter, bestående af AUDI, BMW Group og Daimler. Det skriver Nokia i en pressemeddelelse. Prisen på korttjenesten er svimlende 2,8 milliarder Euro (21 mia. kroner). Herfra skal dog trækkes 300 millioner Euro (2,2 mia. kroner) i kompensation for “et vist økonomisk ansvar”. Når handelen er endeligt gennemført i første kvartal af 2016, forventer Nokia at kunne skrive et overskud på 7,5 milliarder kroner på bundlinien.

Smartphones blev Nokias skæbne
Trofaste læsere af Lyd & Billede vil være kendt med Nokia fald fra mobiltronen. På få år gik firmaet fra at være verdens største mobilproducenter til total glemsel.

Den største årsag var, at Nokia for sent kom med på app-bølgen til sine smartphones. Og de sidste søm blev slået i kisten med beslutningerne om at droppe mobil-styresystemet Symbian i 2011 til fordel for først det Linux-baserede MeeGo og kort efter dette Windows Phone. I 2013 var katastrofen fuldbyrdet. Nokia solgte sin mobildivision til Microsoft, som året efter kvitterede ved at pille navnet Nokia af mobilerne.

Nye tablets og mobiler fra Nokia
Milliarderne fra salget af Here skal sandsynligvis bruges til at sikre Nokia-navnets comeback på mobilmarkedet. Nokia har oprettet en ny mobildivision, der skal lancere Android-baserede tablets og mobiler, produceret på licens. Nokia har erklæret, at de i 2016 vil sende Nokia-mobiler på markedet. Selv om de faktisk tyvstartede med mobilerne X, X+ og XL allerede i 2014. De har også præsenteret Android-tabletten N1.

nokia_n1_1000x500
Nokia er på vej tilbage med tablets og smartphones under eget navn. Og med millarderne fra salget af Here har de også penge på lommen.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top