Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sharp fremviste ny farvekalibrering på ISE

Sharp havde en LCD-videovæg, som bygger på den nye Full HD-skærm PN-V551.

Skrevet af / 13/02/2015 - 12:40
Sharp fremviste ny farvekalibrering på ISE

PN V551 er Sharps første skærm med UCCT-kalibreringsteknik, som normalt kun findes i specialiserede og avancerede skærme. Teknikken giver en ensartet lysstyrke og farvetemperatur over hele skærmens overflade, samt over alle forbundne skærme i en videovæg. Det er spændende, fordi der er i princippet ikke er noget, der står i vejen for, at en sådan farvekalibrering i fremtiden også kan bruges på tv-skærme til stuen.

Ultra-slank
PN V551 er allerede en Full HD-skærm (1.920 x 1.080), men ved at forbinde mindst fire skærme i en serie, opnår man 4K-opløsning. På messen var ni skærme tilsluttet, som til sammen opskalerede 4K-videomateriale til hele 5.760 x 3.240 pixel. PN V551 har en meget smal ramme (3,5 mm mellem to skærme), hvilket gør den ideel til sammenkobling af flere skærme. Anvender man en af Sharps spejlrammer, får man et næsten helt sømløst billede. Da dette er en skærm beregnet til offentlige installationer (digitale skilte, etc.), er den meget lysstærk (700 cd), og den skal kunne klare at være tændt døgnet rundt. Lav vægt (ca. 23 kg) og fire bærehåndtag forenkler installationen. PN V551 er let at styre via netværk eller en fjernbetjening som ekstraudstyr.

Uniform Color Calibrating Technologies
Sharps egenudviklede UCCT-proces udføres allerede på fabrikken, hvor hver PN V551 skærm kalibreres ved hjælp af et spektralfotometer. Det skulle give et perfekt afbalanceret og jævnt hvidpunktsniveau for alle skærme og for en hel videovæg. Sharps UCCT teknik bruger to typer af referencetabeller på skærmen til permanent lagring af alle farvekorrektionsdata (mætning og lysstyrke), som softwaren har beregnet på pixelniveau.

Øget 4K-sortiment
Sharp fremviste også flere 4K-produkter, herunder 70-tommeren PN-H701. Den er designet til døgndrift og har en ultra-tynd aluminiumsramme, et tyndt og let hus, og Sharps egen UV2A 4K TFT-panel teknologi, som skal give levende og mættede farver.

sharp.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top