Search
Generic filters

: Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den længe ventede 9000-serie fra Philips byder på ekstremt skarpe billedoplevelser. Meget sejere bliver ikke det!

Skærme med 4K – eller Ultra HD-opløsning, som det også kaldes – er sidste skrig på tv-fronten med fire gange så høj opløsning som almindelig fuld HD. Den nye 9000-serie byder også på Philips Ambilight omgivelseslys kombineret med producentens egen billedprocessering, Ultra Pixel HD. Det er praktisk, når billedet skal blæses op i 65 tommer.

Brugervenlighed og funktioner
Philips har lagt mange kræfter i at renovere smart-delen af dette års modeller og har nu fået plads til den populære Netflix-app. En egen Spotify-app skulle også være på vej i løbet af året, ifølge Philips. Brugermæssigt er tv’et enkelt og ligetil, men pege-fjernbetjeningen fungerer ikke altid så glat, som vi kunne ønske. Plus i karakterbogen for simpel og flot opsætningsmenu, hvor man vælger lyd og billede baseret på sine egne præferencer.

Billedkvalitet
Med 65PFL9708 er alt lagt til rette for, at selv almindeligt fuld HD-materiale skal fremstå med glitrende 4K-skarphed. Billedprocesseringen analyserer billedet og lægger ekstra pixels til, samtidig med at farver og konturskarphed optimeres. Desuden tilføjes der ekstra billeder (såkaldt interpolation) for at udjævne bevægelser.

Billedet ser da også vældig imponerende ud i standard billedtilstand, og selv om enkelte purister sikkert vil rynke panden på næsen af overdrevet skarphed og farvemætning, så har det afgjort stor wow-effekt. Det føles næsten, som om man kan række ud og røre ved skuespillerne, og her taler vi stadig almindelig 2D! Philips har også filmtilstand samt kalibreret ISF-tilstand til nat og dag. Med dem er billedet langt mere naturligt at se på, samtidig med at det giver en bedre dybdefornemmelse.

Takket være 4K-opløsningen er Philips-tv’et også i stand til at vise 3D-film i fuld HD-opløsning med flimmerfri polariserende brilleglas. Vi tjekkede 3D-versionen af Star Trek: Into Darkness, og det så til tider skræmmende godt ud.

Billedpanelet på Philips’ tv har almindelig kant-LED, hvilket i praksis betyder, at sortniveauet på film er noget begrænset. Philips bruger imidlertid deres Micro Dimming Pro teknologi til at justere kantlyset aktivt i forhold til lysniveauet i rummet, og giver derfor alligevel god kontrast, lysstyrke og sortniveau efter omstændighederne.

Sammenlignet med 4K-konkurrenten fra Sony er det tydeligt, at Philips har valgt et noget mere blankt frontglas med større spejleffekt i mørke rum.

Lydkvalitet
Philips lader til at have gjort sig ekstra umage med lyden i ​​dette tv. Der er masser af bas, og dialoger, musik og lydeffekter kommer godt frem. Størrelsen af ​​lydbilledet kommer ikke op på siden af Sonys stærke lydsystem, men det er klart bedre end de billigere tv’er i testen.

Konklusion

Vi kan godt lide:
Philips 65PFL9708 byder på et stort og strålende billede, som ingen almindelige fuld HD-tv’er kan konkurrere med. Lyden og brugervenligheden er også gode. Det er uden tvivl et kostbart fjernsyn, men i forhold til andre 4K-tv er det relativt gunstigt prissat.

Vi kan ikke lide:
Selv om opløsningen er totalt sej, er det stadig et konventionelt kant-LED LCD med tilsvarende styrker og svagheder, og de mest kræsne billed-entusiaster vil nok savne sortniveauet fra de bedste bag-LED og plasmaskærme.

Lyd & Billede mener:
Det her er ganske enkelt et knaldgodt tv med en billedkvalitet, som vi for kort tid siden kun kunne drømme om, og med en favorabel pris i forhold til konkurrenten fra Sony. Philips 65PFL9708 byder på reference-billedkvalitet i de allerfleste situationer, bortset fra bælgmørke hjemmebio-rum. Og der skal du vel have en 4K-projektor …?

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
1 kommentar

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Sony KDL-65X9005 - Knivskarpt drømme-tv
  Sonys 4K-tv er afgjort et af årets fedeste fjernsyn!
  Samsung PS64F8505 - Mørkets fyrste
  Samsungs nye plasmaskærm byder på det bedste fra to verdener: Ekstrem billedkvalitet kombineret med gode smart-oplevelser. Det er et tv, vi klart kan anbefale …
  Panasonic TX-P65VT60 - Endnu en konge?
  Panasonics plasmaskærme har længe været kongerne af billedkvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.
  Sharp LC-80LE857E - Når 65 tommer er for lidt
  Det nyeste tv fra Sharp henvender sig til dem, der ikke kan få det stort nok! Vi taler om et 80 tommers tv, der kan erstatte projektoren til hjemmebio, sport og spil.
  Samsung UE55F8505 - Smart-tv med lækre linjer
  Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærrene. I år har de endda lanceret en designvariant af deres designmodel!
  Sony KDL-55W805/807 - Godt til det meste
  Sony har lagt en masse ressourcer i deres 4K-tv’er det seneste år, men det har ikke forhindret dem i at lave interessante fuld HD-modeller. Og KDL-55W805 er absolut et spændende tv i sin prisklasse!
  Philips 55PFL8008S/12 - Sort silke
  Philips stiller op med et stilfuldt blankt, sort tv, der har et imponerende sortniveau af LED at være.
  LG 47LA667V - Hvid udfordrer
  Med en overflod af smarte og veludrustede fjernsyn fortsætter koreanske LG med at være Samsungs ivrigste rival.
  Samsung UE46F6515 - Meget for pengene
  Du behøver ikke at købe Samsungs dyreste tv for at få adgang til smarte finesser. Flere af lækkerierne er tilgængelige i den betydelig billigere og næsten lige så stilige 6-serie.

  Læs også

  Citation Tower beviser, at convenience-lyd ikke behøver at være små, diskrete bordhøjttalere med store kompromiser.
  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  QLED vs OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  Vejl.pris kr QLED vs. OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Vejl.pris 22990 kr Kontrastkongen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Vejl.pris 21999 kr Det bedste allround-TV?
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.