Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Philips 65PFL9708

Dybde og realisme

Den længe ventede 9000-serie fra Philips byder på ekstremt skarpe billedoplevelser. Meget sejere bliver ikke det!

Skrevet af / 25/10/2013 - 15:59
Philips 65PFL9708
Audun Hage

Skærme med 4K – eller Ultra HD-opløsning, som det også kaldes – er sidste skrig på tv-fronten med fire gange så høj opløsning som almindelig fuld HD. Den nye 9000-serie byder også på Philips Ambilight omgivelseslys kombineret med producentens egen billedprocessering, Ultra Pixel HD. Det er praktisk, når billedet skal blæses op i 65 tommer.

Brugervenlighed og funktioner
Philips har lagt mange kræfter i at renovere smart-delen af dette års modeller og har nu fået plads til den populære Netflix-app. En egen Spotify-app skulle også være på vej i løbet af året, ifølge Philips. Brugermæssigt er tv’et enkelt og ligetil, men pege-fjernbetjeningen fungerer ikke altid så glat, som vi kunne ønske. Plus i karakterbogen for simpel og flot opsætningsmenu, hvor man vælger lyd og billede baseret på sine egne præferencer.

Billedkvalitet
Med 65PFL9708 er alt lagt til rette for, at selv almindeligt fuld HD-materiale skal fremstå med glitrende 4K-skarphed. Billedprocesseringen analyserer billedet og lægger ekstra pixels til, samtidig med at farver og konturskarphed optimeres. Desuden tilføjes der ekstra billeder (såkaldt interpolation) for at udjævne bevægelser.

Billedet ser da også vældig imponerende ud i standard billedtilstand, og selv om enkelte purister sikkert vil rynke panden på næsen af overdrevet skarphed og farvemætning, så har det afgjort stor wow-effekt. Det føles næsten, som om man kan række ud og røre ved skuespillerne, og her taler vi stadig almindelig 2D! Philips har også filmtilstand samt kalibreret ISF-tilstand til nat og dag. Med dem er billedet langt mere naturligt at se på, samtidig med at det giver en bedre dybdefornemmelse.

Takket være 4K-opløsningen er Philips-tv’et også i stand til at vise 3D-film i fuld HD-opløsning med flimmerfri polariserende brilleglas. Vi tjekkede 3D-versionen af Star Trek: Into Darkness, og det så til tider skræmmende godt ud.

Billedpanelet på Philips’ tv har almindelig kant-LED, hvilket i praksis betyder, at sortniveauet på film er noget begrænset. Philips bruger imidlertid deres Micro Dimming Pro teknologi til at justere kantlyset aktivt i forhold til lysniveauet i rummet, og giver derfor alligevel god kontrast, lysstyrke og sortniveau efter omstændighederne.

Sammenlignet med 4K-konkurrenten fra Sony er det tydeligt, at Philips har valgt et noget mere blankt frontglas med større spejleffekt i mørke rum.

Lydkvalitet
Philips lader til at have gjort sig ekstra umage med lyden i ​​dette tv. Der er masser af bas, og dialoger, musik og lydeffekter kommer godt frem. Størrelsen af ​​lydbilledet kommer ikke op på siden af Sonys stærke lydsystem, men det er klart bedre end de billigere tv’er i testen.

Konklusion

Vi kan godt lide:
Philips 65PFL9708 byder på et stort og strålende billede, som ingen almindelige fuld HD-tv’er kan konkurrere med. Lyden og brugervenligheden er også gode. Det er uden tvivl et kostbart fjernsyn, men i forhold til andre 4K-tv er det relativt gunstigt prissat.

Vi kan ikke lide:
Selv om opløsningen er totalt sej, er det stadig et konventionelt kant-LED LCD med tilsvarende styrker og svagheder, og de mest kræsne billed-entusiaster vil nok savne sortniveauet fra de bedste bag-LED og plasmaskærme.

Lyd & Billede mener:
Det her er ganske enkelt et knaldgodt tv med en billedkvalitet, som vi for kort tid siden kun kunne drømme om, og med en favorabel pris i forhold til konkurrenten fra Sony. Philips 65PFL9708 byder på reference-billedkvalitet i de allerfleste situationer, bortset fra bælgmørke hjemmebio-rum. Og der skal du vel have en 4K-projektor …?

Også i denne test:

smart-tv’er på 46-80"

Sony KDL-65X9005

Knivskarpt drømme-tv

Sonys 4K-tv er afgjort et af årets fedeste fjernsyn!

Læs hele testen

Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasmaskærm byder på det bedste fra to verdener: Ekstrem billedkvalitet kombineret med gode smart-oplevelser. Det er et tv, vi klart kan anbefale …

Læs hele testen

Panasonic TX-P65VT60

Endnu en konge?

Panasonics plasmaskærme har længe været kongerne af billedkvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.

Læs hele testen

Sharp LC-80LE857E

Når 65 tommer er for lidt

Det nyeste tv fra Sharp henvender sig til dem, der ikke kan få det stort nok! Vi taler om et 80 tommers tv, der kan erstatte projektoren til hjemmebio, sport og spil.

Læs hele testen

Samsung UE55F8505

Smart-tv med lækre linjer

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærrene. I år har de endda lanceret en designvariant af deres designmodel!

Læs hele testen

Sony KDL-55W805/807

Godt til det meste

Sony har lagt en masse ressourcer i deres 4K-tv’er det seneste år, men det har ikke forhindret dem i at lave interessante fuld HD-modeller. Og KDL-55W805 er absolut et spændende tv i sin prisklasse!

Læs hele testen

Philips 55PFL8008S/12

Sort silke

Philips stiller op med et stilfuldt blankt, sort tv, der har et imponerende sortniveau af LED at være.

Læs hele testen

LG 47LA667V

Hvid udfordrer

Med en overflod af smarte og veludrustede fjernsyn fortsætter koreanske LG med at være Samsungs ivrigste rival.

Læs hele testen

Samsung UE46F6515

Meget for pengene

Du behøver ikke at købe Samsungs dyreste tv for at få adgang til smarte finesser. Flere af lækkerierne er tilgængelige i den betydelig billigere og næsten lige så stilige 6-serie.

Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

UEFA Euro 2024 – De bedste TV'er til fodbold-EM

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

Scroll to Top