Search
Generic filters

Test : Samsung PS64F8505

Mørkets fyrste

Samsungs nye plasmaskærm byder på det bedste fra to verdener: Ekstrem billedkvalitet kombineret med gode smart-oplevelser. Det er et tv, vi klart kan anbefale …

Mens Panasonic længe har advokeret for plasma som det alternativ, der giver bedst billedkvalitet, har Samsungs plasmaskærme levet et stille liv i skyggen af producentens satsning på LED-LCD og OLED. Derfor er det sikkert ikke alle, der har opdaget, at Samsung også laver plasmaer, og tilmed nogle rigtig gode af slagsen! Men med F8505-serien ser det ud til, at Samsung for alvor går efter at true Panasonics position som førende på plasmafronten.

Brugervenlighed og funktioner
Det her er Samsungs topmodel blandt plasmaskærme, der ligesom 8505 LED-varianten er læsset til randen med funktioner og udstyr, herunder styring med stemme og håndbevægelser. Vi skal ikke komme nærmere ind på dette her, men det er i hvert fald cool party tricks. Mere interessant er det, at man kan dele indhold mellem skærmen og tablet eller smartphone. F.eks. tage sin tablet med ind i et andet rum og fortsætte med at se på tv-programmet dér.

64F8505 er udstyret med Samsungs veludrustede Smart Hub portal. Her kan du få adgang til streaming-tjenester som HBO Nordic, Netflix, YouTube og Skype samt en række andre apps og spil. Brugervenligheden er der også taget godt hånd om, med overskuelige og hurtige menuer. Den indbyggede quad-core processor (!) arbejder hurtigt og smertefrit. Det eneste, vi savner, er en bedre pege-fjernbetjening a la den, LG tilbyder, men den er Samsung nok for stolte til bare at “kopiere”.

Billedkvalitet
Samsung har længe budt på den bedste brugeroplevelse med deres smarte LED-skærme, og billedkvaliteten har været god, omend ikke banebrydende. Med denne plasma får man lidt af det bedste fra begge verdener.

Lige ud af kassen imponerer Samsung PS64F8505 med et forbløffende sortniveau, fuldt på højde med Panasonic 65VT60. Begge er bælgmørke, når det virkelig gælder.

PS64F8505 kommer uden de avancerede THX billedindstillinger, som Panasonic har, men farvegengivelsen er stadig fuldt på højde med japaneren, tilsyneladende med mindre “banding” i gråt og grønt. Samsung-skærmen leverer mega skarpe billeder, som takket være en kunstig, men ikke generende konturfremhævelse forstærker HD-oplevelsen. Tv’et har også en meget effektiv interpolering, som giver jævne, men naturlige bevægelser. Billedprocessering betyder imidlertid noget højere input lag (forsinkelse på billedet) end Panasonic, hvilket kan have betydning for spil-entusiaster.

Det mest imponerende ved PS648505 er dog den gode lysstyrke. Det er en plasma med tryk på! Der er mærkbart mere pep her end i Panasonics plasmapanel, og det giver Samsung en fordel i lysere omgivelser. Samsung har introduceret et særligt filter, der reducerer genskin og lys ind på skærmen. Man skal dog være opmærksom på, at dette filter også reducerer den vertikale betragtningsvinkel ganske kraftigt. Hvis du sætter tv’et på gulvet, vil billedet gå i sort, hvis du ser på det fra oven; og ligeledes kan det også gå i sort, hvis du sidder på gulvet med tv’et monteret på væggen. Så længe man monterer tv’et i normal højde, er det ikke noget problem.

annonce

Lydkvalitet
Skærmens indbyggede højttalersystem gør et anstændigt stykke arbejde med tale og sport, men til film og tv-serier bliver det for tamt. PS64F8505 kommer med Samsungs Sound Share, der kan sende lyden trådløst til en soundbar, men med et tv af denne kaliber ville vi afgjort satse på et lydanlæg med mere hår på brystet for at matche den rå billedkvalitet.

annonce

Konklusion

Vi kan godt lide:
Samsung PS64F8505 leverer gnistrende god billedkvalitet med imponerende sortniveau, farvegengivelse og ikke mindst lysstyrke af plasma at være. Smart-funktionerne er også gode, hvilket gør det til et meget komplet tv.

Vi kan ikke lide:
Som de fleste plasmaer har Samsung-skærmen lidt brummen fra strømforsyningen, og man må som sædvanlig tage højde for et højere strømforbrug end med typiske LED-skærme. Lyden er ikke noget at skrive hjem om.

Lyd & Billede mener:
Samsung PS64F8505 er et tv, som vi kan anbefale til alle glødende filmfans og billed-entusiaster. Både billedkvalitet og brugervenlighed er i topklasse med en så god totaloplevelse, at vi mener, dette plasma-tv er det bedste køb i sin prisklasse.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:
  Philips 65PFL9708 - Dybde og realisme
  Den længe ventede 9000-serie fra Philips byder på ekstremt skarpe billedoplevelser. Meget sejere bliver ikke det!
  Sony KDL-65X9005 - Knivskarpt drømme-tv
  Sonys 4K-tv er afgjort et af årets fedeste fjernsyn!
  Panasonic TX-P65VT60 - Endnu en konge?
  Panasonics plasmaskærme har længe været kongerne af billedkvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.
  Sharp LC-80LE857E - Når 65 tommer er for lidt
  Det nyeste tv fra Sharp henvender sig til dem, der ikke kan få det stort nok! Vi taler om et 80 tommers tv, der kan erstatte projektoren til hjemmebio, sport og spil.
  Samsung UE55F8505 - Smart-tv med lækre linjer
  Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærrene. I år har de endda lanceret en designvariant af deres designmodel!
  Sony KDL-55W805/807 - Godt til det meste
  Sony har lagt en masse ressourcer i deres 4K-tv’er det seneste år, men det har ikke forhindret dem i at lave interessante fuld HD-modeller. Og KDL-55W805 er absolut et spændende tv i sin prisklasse!
  Philips 55PFL8008S/12 - Sort silke
  Philips stiller op med et stilfuldt blankt, sort tv, der har et imponerende sortniveau af LED at være.
  LG 47LA667V - Hvid udfordrer
  Med en overflod af smarte og veludrustede fjernsyn fortsætter koreanske LG med at være Samsungs ivrigste rival.
  Samsung UE46F6515 - Meget for pengene
  Du behøver ikke at købe Samsungs dyreste tv for at få adgang til smarte finesser. Flere af lækkerierne er tilgængelige i den betydelig billigere og næsten lige så stilige 6-serie.

  Læs også

  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  TCL QLED800

  Vejl.pris 7999 kr QLED-kup fra TCL

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Vejl.pris 12990 kr God til sport og spil

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Vejl.pris 12990 kr Kanonstærk kontrast

  LG OLED GX Gallery OLED

  Vejl.pris 27990 kr OLED på udstilling
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.