Search
Generic filters

Test : Samsung UE55F8505

Smart-tv med lækre linjer

Koreanske Samsung hviler ikke på laurbærrene. I år har de endda lanceret en designvariant af deres designmodel!

Samsung er som bekendt en af ​​de dominerende spillere på tv-markedet med et væld af modeller at vælge imellem. Koreanerne er kendt for at lægge ekstra vægt på formgivningen af deres fjernsyn, og det ses tydeligt på denne model: 55F8505 har fået et overdådigt look i børstet aluminium og med en buet fod, der går i ét med rammen omkring billedpanelet.

Vi har tidligere kritiseret Samsung for deres temmelig spinkle sokler og beslag af plastic, men denne model giver absolut et meget bedre kvalitetsindtryk. Indvendig er F8505 identisk med F8000-serien med en super kraftig quad-core processor, som skal gøre alle tv’ets finesser bedre og hurtigere end nogensinde før.

Brugervenlighed og funktioner
Der følger to fjernbetjeninger med Samsung-skærmen – en almindelig plus en speciel med touchpad og mikrofon. Den kan bruges til at navigere i smart-menuerne med samt lave stemmekommandoer.

Blandt de smarte finesser tilbyder Samsung funktionen On TV, en interaktiv tv-guide med tidslinjevisning, der fortæller, hvilke programmer der er på forskellige kanaler, og kan programmere din eksterne tv-tuner til at optage eller springe til den valgte kanal med et knaptryk. Tv’et kan også synkroniseres med dine konti på sociale medier som Facebook, Twitter og Skype, og vise opdateringer live på tv-skærmen parallelt med andet tv-indhold. Desuden kan du boltre dig i film og serier fra både Netflix og HBO.

Billedkvalitet

55F8505 har ligesom den almindelige 55F8005-model rigtig god billedprocessering. Billedet er simpelthen knivskarpt og giver en fantastisk dybdefølelse. Samsungs skærm henter uanede detaljer og konturer frem uden at tilføre ekstra billedstøj. Man kan se det på, hvordan detaljerne bliver mere synlige, uden at konturerne fremhæves for meget.

8000-serien anvender den seneste generation af Samsungs Micro Dimming-teknologi, som giver bedre lyskontrol og sortniveau. Samsung har bl.a. løst problemet med lyse striber over og under skærmen, og sortniveauet opleves som fremragende af LCD at være, selv om det ikke kan måle sig med Samsungs egen plasmamodel. Tv’et har derimod fremragende kontrast i lyse omgivelser, og kontrastbelægning på skærmen giver få refleksioner.

annonce

Lydkvalitet
Vi har ofte kritiseret Samsung for tynd lyd på deres fjernsyn, men i år har de strammet op, og lyden fra 55F8505 er stærk og klar. Desuden er det forholdsvis nemt at udvide lydoplevelsen: Samsung tilbyder egne soundbars med trådløs forbindelse til tv’et.

annonce

Konklusion

Vi kan godt lide:
Samsung 55F8505 er et usædvanlig lækkert tv med en stor buet fod og børstet aluminium-finish, der giver et godt kvalitetsindtryk. Billedkvaliteten er identisk med den lidt billigere F8005-model, og det er slet ikke noget dårligt tv at kopiere. Samsung-skærmen leverer kontrast, sortniveau og skarphed i topklasse, kombineret med markedets bedste smart-platform.

Vi kan ikke lide:
Den mere eksklusive udførelse betyder, at man må betale mere for den samme billedkvalitet.

Lyd & Billede mener:
De, der har lyst og råd til et tv, som skiller sig ud, kan trygt vælge denne designvariant. Det er ikke tilfældigt, at Samsungs 8-serie er populær, og denne model er lige så god – bare endnu flottere at kigge på.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:
  Philips 65PFL9708 - Dybde og realisme
  Den længe ventede 9000-serie fra Philips byder på ekstremt skarpe billedoplevelser. Meget sejere bliver ikke det!
  Sony KDL-65X9005 - Knivskarpt drømme-tv
  Sonys 4K-tv er afgjort et af årets fedeste fjernsyn!
  Samsung PS64F8505 - Mørkets fyrste
  Samsungs nye plasmaskærm byder på det bedste fra to verdener: Ekstrem billedkvalitet kombineret med gode smart-oplevelser. Det er et tv, vi klart kan anbefale …
  Panasonic TX-P65VT60 - Endnu en konge?
  Panasonics plasmaskærme har længe været kongerne af billedkvalitet, og 65VT60 skuffer ikke.
  Sharp LC-80LE857E - Når 65 tommer er for lidt
  Det nyeste tv fra Sharp henvender sig til dem, der ikke kan få det stort nok! Vi taler om et 80 tommers tv, der kan erstatte projektoren til hjemmebio, sport og spil.
  Sony KDL-55W805/807 - Godt til det meste
  Sony har lagt en masse ressourcer i deres 4K-tv’er det seneste år, men det har ikke forhindret dem i at lave interessante fuld HD-modeller. Og KDL-55W805 er absolut et spændende tv i sin prisklasse!
  Philips 55PFL8008S/12 - Sort silke
  Philips stiller op med et stilfuldt blankt, sort tv, der har et imponerende sortniveau af LED at være.
  LG 47LA667V - Hvid udfordrer
  Med en overflod af smarte og veludrustede fjernsyn fortsætter koreanske LG med at være Samsungs ivrigste rival.
  Samsung UE46F6515 - Meget for pengene
  Du behøver ikke at købe Samsungs dyreste tv for at få adgang til smarte finesser. Flere af lækkerierne er tilgængelige i den betydelig billigere og næsten lige så stilige 6-serie.

  Læs også

  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  TCL QLED800

  Vejl.pris 7999 kr QLED-kup fra TCL

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Vejl.pris 12990 kr God til sport og spil

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Vejl.pris 12990 kr Kanonstærk kontrast

  LG OLED GX Gallery OLED

  Vejl.pris 27990 kr OLED på udstilling
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.