Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: B&W M-1 5.1

Bedst til film

Disse relativt let placérbare højttalere fra Bowers & Wilkins er fleksible på mange måder, men vi kunne godt tænke os lidt mere spilleglæde.

Skrevet af / 07/10/2012 - 00:00
B&W M-1 5.1
Åsa Warme Hallén

Åsas mening om udseendet
Vist er de “lidt mere” end et par traditionelle højttalere, men stadig ikke tilstrækkeligt med attitude til at gøre noget større væsen af sig rent formmæssigt.

M-1 er et par gedigne små banditter med støbt metalkabinet, hvor man nemt kan skjule kablerne ved at stikke dem i et hul på bagsiden af stativet og derefter fastgøre dem til indersiden af foden. Denne løsning gør dog, at du ikke kan bruge et hvilket som helst kraftigt kabel, men det er der på den anden side måske heller ingen grund til. De medfølgende bordstandere har et drejeled, som du med nogle relativt enkle greb og en unbrakonøgle kan lave om til vægbeslag. Det samme kan du gøre, når du ønsker at forvandle en af højttalerne til centerhøjttaler.

Vist er højttalerne små, men vi er ikke helt sikre på, at de har, hvad det kræves for at kunne blive tituleret designhøjttalere, selv om de også findes i hvid med hvidt gitter. Det havde ikke gjort noget, hvis designerne havde taget skridtet videre. Højttalerne sælges i par eller stykvis, hvilket gør, at du selv kan vælge bas. Vi valgte ASW610 fra samme mærke, som er af den traditionelle “sorte boks” type, hvilket ikke gør nogen glad, selv om Geir insisterer på, at alt kan reddes med en urtepotte på toppen eller måske i værste fald en hæklet dug fra mormor. Hvis der er flere mænd derude, der tror på den myte, må de tro om igen – det trick virker ikke!

Lydkvalitet
Vi lytter til smukke “Moon and Moon” med Bat for Lashes, og selv om det ikke på nogen måde lyder dårligt, så indfinder den dér rigtige sprødhed i stemmen sig ikke som med både Focal og Kef. Detaljerne findes absolut, men vi savner rummeligheden og skrøbeligheden i tonerne. Spilleglæden vil ikke rigtig komme frem, der mangler lidt i det øvre mellemregister, og centerhøjttaleren er ikke lige så varm som den hos Kef. Lydoplevelsen føles lidt usammenhængende og ikke så homogen. Bassen er mere kontrolleret end Focals, men højttalere og bas samarbejder ikke rigtig på den måde, vi ønsker. Vi ændrede lidt på indstillingerne, men det, vi vinder i toppen, taber vi så i bunden.

Når vi går over til film, viser det sig dog, at lyden bliver en helt anden. Dialoger fremtræder på en naturlig måde i lydbilledet, karaktererne i de forskellige stemmer adskiller sig markant fra hinanden, og detaljerne er mange. Glas, som knuses, lyder som rigtigt glas i stedet for plexiglas, og i scenen fra retssalen i Batman: The Dark Knight føler man sig virkelig som en af tilhørerne, og vi havde begge lidt svært ved at rive os væk fra handlingen, selv om vi havde set scenen utallige gange i løbet af testen. En herlig overraskelse med tanke på musikoplevelsen, som just ikke var noget at råbe hurra for.

Konklusion
Til trods for at M-1 ikke ser ud som traditionelle højttalere, er vi ikke rigtig sikre på, at de kan klassificeres som egentlig pæne. Dertil kræves der lidt mere engagement fra designafdelingens side. Med deres fleksibilitet er de dog nemme at ændre fra bordstående til væghængende, hvilket sammen med deres kvalitet giver dem et plus. Men når det gælder musik, er der desværre mere, vi kunne ønske, da vi savner det luftige og åbne i den øvre del af mellemregisteret og den nedre del af diskanten. Til film er de derimod glimrende og lader dig virkelig være en del af sammenhængen.

Lyd & Billede mener

Fleksible Glimrende til film Usammenhængende lydoplevelse ved musik

Også i denne test:

Seks 5.1 højttalersystemer

JBL Control Now 6.1

Vinkelslibere

Disse 90 grader vinklede højttalere åbner for mange installationsmuligheder. Også udendørs. Lyden minder derimod om en vinkelsliber.

Mange installationsmuligheder Kan spille højt Kraftig subwoofer
Mangler opløsning
Læs hele testen

Definitive Technology ProMonitor 5.1

Kompakt privatbiograf

Definitive Technology er højttalerne for dig, som vil have det barsk, men småt.

Avanceret subwoofer Kompakt format Kraftig lyd
Endimensionelle i stereo Lidt få nuancer i bassen
Læs hele testen

Opsummering

Når Mars møder Venus

Efter at have testet seks forskellige systemer er der ingen tvivl om, at det kan lade sig gøre at tilfredsstille hjemmets to chefer. Man skal bare lave de rette kompromiser.

Læs hele testen

Focal Dôme 5.1

Spilleglade lækkerbiskner

Med deres specielle kugleform i helstøbt aluminium stikker disse Focal-højttalere ud fra mængden. At de desuden lyder godt, gør ikke sagen værre.

Opløst diskant Pæne Fleksible
Dyre Bassen
Læs hele testen

Kef KHT-3005SE Purist Edition

Hele tre ting

Denne pakke fra Kef er ingen nyhed, men takket være tidløst ægformet design, god kvalitet og fin lyd viser de stadig, hvor skabet skal stå. Prisen er også meget lavere end sidst!

Prisen Pæne Balanceret lydbillede
Intet nævneværdigt
Læs hele testen

Jamo D 500 5.1 THX

Ægte biograflyd

Testens eneste THX-system har den kraftigste lyd, men også det mindst diskrete udseende. De kan alligevel nemt hænges op på væggen.

Kraftig subwoofer Tryk på!
Endimensionelt i stereo
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Vi troede de var dyrere

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Spilledåsen

Trådløse guldpokaler

Er dette Samsungs "Sonos-killer"?

Klassens bedste kompakthøjttaler

Stor lyd - men vi savner noget

Vi tester prisvenlige soundbars

Scroll to Top