Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Opsummering

Når Mars møder Venus

Efter at have testet seks forskellige systemer er der ingen tvivl om, at det kan lade sig gøre at tilfredsstille hjemmets to chefer. Man skal bare lave de rette kompromiser.

Skrevet af / 07/10/2012 - 00:00
Opsummering
Åsa Warme Hallén

De seks højttalere kan egentlig inddeles i to hovedgrupper: Dem med mere raffinement og de andre med mere tryk. De raffinerede fungerer på mere lavmælte ting, såsom film med meget dialog og musik, og er nok at foretrække også til musik i stereo, specielt hvis du ønsker høj troværdighed på akustisk musik. Systemerne med mere tryk er bedre egnet til actionfilm, rock og hiphop, da de evner at spille højere med mere bastryk.

Bland de mest raffinerede finder vi Kef og Focal, mens B&W ligger og vugger et sted mellem disse og de mere testosterontunge systemer. Blandt de tre er det Kef og Focal, der kæmper om titlen, men selv om Focal har lidt bedre opløsning i diskantområdet, er Kefs subwoofer friskere og mere opløst og hænger bedre sammen med højttalerne lydmæssigt. Det skaber en endnu bedre helhed. Tag med i regnestykket, at Focal-sættet koster 12.750 kroner og Kef 10.000 (det kostede 17.000 før!), og der er ingen tvivl. Bedst i test!

De tre mere barske systemer er fra JBL, Jamo og Definitive Technology. Af disse er Jamo den klart mest barske pakke. Designet passer ikke alle, og systemet er testens største. Til gengæld er der rigtig god lydmæssig sammenhæng mellem højttalerne, systemet kan spille meget højt uden problemer, og subwooferen har jernhård kontrol. Minus for, at stereoperspektivet er ganske fladt, og de mangler opløsning i toppen, når man skal nyde akustisk musik. Definitive Technology har meget af den samme type lyd, bare i lidt mindre skala. Subwooferen er ikke lige så massiv, og højttalerne har ikke samme dynamiske kvaliteter. Til gengæld optager de mindre plads, og subwooferen har mange indstillingsmuligheder.

Sidst finder vi systemet fra JBL. En sjov form, der kan passe til nogle interiører, hvor andre højttalere ikke er relevante, men som lydmæssigt falder igennem med et temmelig skarpt og ikke særlig detaljeret lydbillede. Den kraftige subwoofer redder ikke dette system.

Også i denne test:

Seks 5.1 højttalersystemer

JBL Control Now 6.1

Vinkelslibere

Disse 90 grader vinklede højttalere åbner for mange installationsmuligheder. Også udendørs. Lyden minder derimod om en vinkelsliber.

Mange installationsmuligheder Kan spille højt Kraftig subwoofer
Mangler opløsning
Læs hele testen

Definitive Technology ProMonitor 5.1

Kompakt privatbiograf

Definitive Technology er højttalerne for dig, som vil have det barsk, men småt.

Avanceret subwoofer Kompakt format Kraftig lyd
Endimensionelle i stereo Lidt få nuancer i bassen
Læs hele testen

B&W M-1 5.1

Bedst til film

Disse relativt let placérbare højttalere fra Bowers & Wilkins er fleksible på mange måder, men vi kunne godt tænke os lidt mere spilleglæde.

Fleksible Glimrende til film
Usammenhængende lydoplevelse ved musik
Læs hele testen

Focal Dôme 5.1

Spilleglade lækkerbiskner

Med deres specielle kugleform i helstøbt aluminium stikker disse Focal-højttalere ud fra mængden. At de desuden lyder godt, gør ikke sagen værre.

Opløst diskant Pæne Fleksible
Dyre Bassen
Læs hele testen

Kef KHT-3005SE Purist Edition

Hele tre ting

Denne pakke fra Kef er ingen nyhed, men takket være tidløst ægformet design, god kvalitet og fin lyd viser de stadig, hvor skabet skal stå. Prisen er også meget lavere end sidst!

Prisen Pæne Balanceret lydbillede
Intet nævneværdigt
Læs hele testen

Jamo D 500 5.1 THX

Ægte biograflyd

Testens eneste THX-system har den kraftigste lyd, men også det mindst diskrete udseende. De kan alligevel nemt hænges op på væggen.

Kraftig subwoofer Tryk på!
Endimensionelt i stereo
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi troede de var dyrere

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Spilledåsen

Trådløse guldpokaler

Er dette Samsungs "Sonos-killer"?

Klassens bedste kompakthøjttaler

Stor lyd - men vi savner noget

Vi tester prisvenlige soundbars

Scroll to Top