Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Kef KHT-3005SE Purist Edition

Hele tre ting

Denne pakke fra Kef er ingen nyhed, men takket være tidløst ægformet design, god kvalitet og fin lyd viser de stadig, hvor skabet skal stå. Prisen er også meget lavere end sidst!

Skrevet af / 07/10/2012 - 00:00
Kef KHT-3005SE Purist Edition
Åsa Warme Hallén

Åsas mening om udseendet
Rigtig pæne højttalere, der udstråler kvalitet med et design, som holder i længden. Man har endda lagt lidt ekstra kræfter i designet af bassen, hvilket giver Kef et ekstra plus.

Den engelske højttalerproducent Kef kan det dér med designhøjttalere. Kig bare på lækre Muon, som ikke lader nogen upåvirket. Nu er det dog ikke den, der skal være med i denne test, hvor vi nøjes med den betydelig mindre og billigere “ægget”, som – på trods af at det er en gammel traver – fortsat findes på markedet, dog ikke i sølv længere, men kun i blank sort eller blank hvid.

På den hvide variant, som vi fik som prøve-eksemplar, er selv grillen hvid. Noget som viser, at man har tænkt sig om en ekstra gang. Der findes ingen kabler i pakken, hvilket kan være nyttigt at vide, så du ikke kommer hjem med din pakke og ikke kan tilslutte det.

Bassen er virkelig pæn, og her er det klart, at Kef har lagt lidt ekstra krudt i at få hele pakken til at harmonere på kryds og tværs og passe godt ind i et moderne hjem, hvor store, kluntede og fantasiløse højttalere ikke ønskes af alle involverede parter. Selv centerhøjttalerens liggende ovale form passer godt ind i helhedskonceptet. Højttalerne står på små vinkelbare bordstativer, men vil du hellere have gulvstativ, så kan det tilkøbes i passende sort eller hvid.

Lydkvalitet
Detaljer, detaljer og atter detaljer. Glas knuses, pistoler affyres, og kugler fyger mellem væggene i banken i en af de fartfyldte actionscener i vores Batman-testfilm. Samtidig hører man knirkende skosåler mod de bonede gulve. Det her er rigtig godt i forhold til størrelse og pris, og selv om mændene i scenen er iført masker, fremtræder stemmerne klart tydeligere end med de øvrige testdeltagere.

Når vi går over til stereo, fortsætter bassen med at gøre et godt job, harmoniserer godt med resten af systemet og følger fint med. Den er kvik og hurtig uden at tage over – her slår den Focals bas, som ikke rigtig kan følge med. Vi går i gang med lidt jazz på lavere volumen og lader højttalerne bekende kulør, når det gælder nuancer i musikken. Selv om jazz måske ikke vores favorit, slår foden takten. “Moon and Moon” fra britiske Bat for Lashes leveres med luftige overtoner og fint og fyldigt mellemregister. Helheden bliver afslappende og skøn, uden at det bliver for kedeligt; her kan man lytte længe uden at blive træt. Vi lukker øjnene og bliver siddende …

Konklusion
Er du – eller I – ude efter en højttalerpakke, som fungerer både til musik og til film og samtidig passer ind i et hvilket som helst fashionista-hjem, så anbefaler vi gerne KHT-3005SE. Et plus er, at man har haft lidt ekstra fokus på detaljerne, såsom hvidt højttalergitter til de hvide højttalere, samt på den elegante bas, der virkelig ikke er noget at skamme sig over. Focal kommer absolut ikke langt efter, men med tanke på den betydelig højere pris – foruden at Kefs bas er mere engagerende, hurtig og kraftfuld – placerer denne pakke sig øverst på medaljeskamlen. Her har du et rigtigt lille Kinder-æg med tre ønsker opfyldt i ét!

Lyd & Billede mener

Prisen Pæne Balanceret lydbillede Intet nævneværdigt

Også i denne test:

Seks 5.1 højttalersystemer

JBL Control Now 6.1

Vinkelslibere

Disse 90 grader vinklede højttalere åbner for mange installationsmuligheder. Også udendørs. Lyden minder derimod om en vinkelsliber.

Mange installationsmuligheder Kan spille højt Kraftig subwoofer
Mangler opløsning
Læs hele testen

Definitive Technology ProMonitor 5.1

Kompakt privatbiograf

Definitive Technology er højttalerne for dig, som vil have det barsk, men småt.

Avanceret subwoofer Kompakt format Kraftig lyd
Endimensionelle i stereo Lidt få nuancer i bassen
Læs hele testen

Opsummering

Når Mars møder Venus

Efter at have testet seks forskellige systemer er der ingen tvivl om, at det kan lade sig gøre at tilfredsstille hjemmets to chefer. Man skal bare lave de rette kompromiser.

Læs hele testen

B&W M-1 5.1

Bedst til film

Disse relativt let placérbare højttalere fra Bowers & Wilkins er fleksible på mange måder, men vi kunne godt tænke os lidt mere spilleglæde.

Fleksible Glimrende til film
Usammenhængende lydoplevelse ved musik
Læs hele testen

Focal Dôme 5.1

Spilleglade lækkerbiskner

Med deres specielle kugleform i helstøbt aluminium stikker disse Focal-højttalere ud fra mængden. At de desuden lyder godt, gør ikke sagen værre.

Opløst diskant Pæne Fleksible
Dyre Bassen
Læs hele testen

Jamo D 500 5.1 THX

Ægte biograflyd

Testens eneste THX-system har den kraftigste lyd, men også det mindst diskrete udseende. De kan alligevel nemt hænges op på væggen.

Kraftig subwoofer Tryk på!
Endimensionelt i stereo
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Studielyd derhjemme

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Scroll to Top