: Kef KHT-3005SE Purist Edition

Hele tre ting

Denne pakke fra Kef er ingen nyhed, men takket være tidløst ægformet design, god kvalitet og fin lyd viser de stadig, hvor skabet skal stå. Prisen er også meget lavere end sidst!
Lyd & Billede mener
Prisen Pæne Balanceret lydbillede
Intet nævneværdigt
Specifikationer
  • 8 ohm
  • 30 Hz – 55 kHz
  • 10" sub/250 watt + passiv 10"
  • Farver: Blank sort eller blank hvid
Annonce
Annonce
forfatter
Åsas mening om udseendet
Rigtig pæne højttalere, der udstråler kvalitet med et design, som holder i længden. Man har endda lagt lidt ekstra kræfter i designet af bassen, hvilket giver Kef et ekstra plus.

Den engelske højttalerproducent Kef kan det dér med designhøjttalere. Kig bare på lækre Muon, som ikke lader nogen upåvirket. Nu er det dog ikke den, der skal være med i denne test, hvor vi nøjes med den betydelig mindre og billigere “ægget”, som – på trods af at det er en gammel traver – fortsat findes på markedet, dog ikke i sølv længere, men kun i blank sort eller blank hvid.

På den hvide variant, som vi fik som prøve-eksemplar, er selv grillen hvid. Noget som viser, at man har tænkt sig om en ekstra gang. Der findes ingen kabler i pakken, hvilket kan være nyttigt at vide, så du ikke kommer hjem med din pakke og ikke kan tilslutte det.

Bassen er virkelig pæn, og her er det klart, at Kef har lagt lidt ekstra krudt i at få hele pakken til at harmonere på kryds og tværs og passe godt ind i et moderne hjem, hvor store, kluntede og fantasiløse højttalere ikke ønskes af alle involverede parter. Selv centerhøjttalerens liggende ovale form passer godt ind i helhedskonceptet. Højttalerne står på små vinkelbare bordstativer, men vil du hellere have gulvstativ, så kan det tilkøbes i passende sort eller hvid.

Lydkvalitet
Detaljer, detaljer og atter detaljer. Glas knuses, pistoler affyres, og kugler fyger mellem væggene i banken i en af de fartfyldte actionscener i vores Batman-testfilm. Samtidig hører man knirkende skosåler mod de bonede gulve. Det her er rigtig godt i forhold til størrelse og pris, og selv om mændene i scenen er iført masker, fremtræder stemmerne klart tydeligere end med de øvrige testdeltagere.

Når vi går over til stereo, fortsætter bassen med at gøre et godt job, harmoniserer godt med resten af systemet og følger fint med. Den er kvik og hurtig uden at tage over – her slår den Focals bas, som ikke rigtig kan følge med. Vi går i gang med lidt jazz på lavere volumen og lader højttalerne bekende kulør, når det gælder nuancer i musikken. Selv om jazz måske ikke vores favorit, slår foden takten. “Moon and Moon” fra britiske Bat for Lashes leveres med luftige overtoner og fint og fyldigt mellemregister. Helheden bliver afslappende og skøn, uden at det bliver for kedeligt; her kan man lytte længe uden at blive træt. Vi lukker øjnene og bliver siddende …

Annonce

Konklusion
Er du – eller I – ude efter en højttalerpakke, som fungerer både til musik og til film og samtidig passer ind i et hvilket som helst fashionista-hjem, så anbefaler vi gerne KHT-3005SE. Et plus er, at man har haft lidt ekstra fokus på detaljerne, såsom hvidt højttalergitter til de hvide højttalere, samt på den elegante bas, der virkelig ikke er noget at skamme sig over. Focal kommer absolut ikke langt efter, men med tanke på den betydelig højere pris – foruden at Kefs bas er mere engagerende, hurtig og kraftfuld – placerer denne pakke sig øverst på medaljeskamlen. Her har du et rigtigt lille Kinder-æg med tre ønsker opfyldt i ét!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

JBL Control Now 6.1

Vinkelslibere

Disse 90 grader vinklede højttalere åbner for mange installationsmuligheder. Også udendørs. Lyden minder derimod om en vinkelsliber.

Mange installationsmuligheder Kan spille højt Kraftig subwoofer
Mangler opløsning

Definitive Technology ProMonitor 5.1

Kompakt privatbiograf

Definitive Technology er højttalerne for dig, som vil have det barsk, men småt.

Avanceret subwoofer Kompakt format Kraftig lyd
Endimensionelle i stereo Lidt få nuancer i bassen

Opsummering

Når Mars møder Venus

Efter at have testet seks forskellige systemer er der ingen tvivl om, at det kan lade sig gøre at tilfredsstille hjemmets to chefer. Man skal bare lave de rette kompromiser.

B&W M-1 5.1

Bedst til film

Disse relativt let placérbare højttalere fra Bowers & Wilkins er fleksible på mange måder, men vi kunne godt tænke os lidt mere spilleglæde.

Fleksible Glimrende til film
Usammenhængende lydoplevelse ved musik

Focal Dôme 5.1

Spilleglade lækkerbiskner

Med deres specielle kugleform i helstøbt aluminium stikker disse Focal-højttalere ud fra mængden. At de desuden lyder godt, gør ikke sagen værre.

Opløst diskant Pæne Fleksible
Dyre Bassen

Jamo D 500 5.1 THX

Ægte biograflyd

Testens eneste THX-system har den kraftigste lyd, men også det mindst diskrete udseende. De kan alligevel nemt hænges op på væggen.

Kraftig subwoofer Tryk på!
Endimensionelt i stereo
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Åsa Warme

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Aktiv støjreduktion i trådløse hovedtelefoner plejer at koste mere end dette.
Det er Marshall Mode II, man skal have, hvis man elsker, at det trykker lidt i ørerne, når man spiller musik. Højt, selvfølgelig.
HEDDphone er virkelig unikke og baner vejen for noget helt nyt inden for hovedtelefoner. Sådan nogle har du garanteret ikke hørt før!
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.