TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Ikke for alle og enhver

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra er den største tablet, vi nogensinde har testet.

forfatter
Publiceret 30/05/2022 - 08:23
Karakter
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
L&B mener
Fantastisk skærm og overbevisende lyd. Elegant og slankt design, høj ydelse og understøttelse af både 5G og Wi-Fi 6E. Dertil kommer Samsung DeX, der giver enestående produktivitetsmuligheder.
Gigantisk strømforbrug, så batterilevetiden ligger i den meget lave ende. Android er stadig ikke den bedst egnede platform til tablet-formatet.
 • Operativsystem: Android 12
 • Skærm: 14,6″ Super AMOLED 120 Hz, WQXGA+ (2960 x 1848), 240 ppi
 • Processor: Snapdragon 8 Gen 1
 • Hukommelse: 16 GB RAM / 512 GB lager (+ microSD op til 1 TB)
 • Kameraer: 13 Mp AF + 6 Mp ultravidvinkel (primært) / 12 Mp vidvinkel + 12 Mp ultravidvinkel (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, GLONASS, Galileo, BEIDOU
 • Mål og vægt: 326,4 x 208,6 x 5,5 mm / 728 g
 • Batteri: 11.200 mAh, 45 W hurtigopladning
 • Web: samsung.com/dk
 • Geekbench 5: 1.234 (single-core), 3.300 (multi-core)
 • AnTuTu 9: 893.910
 • GFXBench 5.0 T-Rex: 6.641 frames
 • 3DMark Wild Life Extreme: 1.975
 • PCMark Work 3.0: 12.434
 • Basemark Web 3.0: 825,71
 • Batteritest: 4:39 timer
Vejl. pris 12799Pr. 30/05/2022 Produktside

Med en skærm på vanvittige 14,6 tommer er Samsung Galaxy Tab S8 Ultra muligvis den største tablet, vi nogensinde har haft mellem hænderne. Seriøst, den er gigantisk, så tjek lige, at du har plads til den i tasken, før du overvejer et køb.

Opløsningen er også høj, så man får hele 2960 x 1848 pixel at boltre sig på, hvilket svarer til 240 ppi (pixels per inch). Dertil kommer en opdateringsfrekvens på 120 Hz (der dog ikke er dynamisk, som tilfældet er med f.eks. mobilen Samsung Galaxy S22+) og en lysstyrke på 630 nit, hvilket alt i alt giver en af de mest lysstærke, skarpe og lynhurtige skærme, vi nogensinde har set på en tablet. Selv udendørs i sollys er Galaxy Tab S8 Ultra brugbar uden problemer.

OLED-skærmen byder desuden på HDR10+ understøttelse, hvilket giver sig udslag i et helt fantastisk sortniveau, overlegen kontrast og dynamisk farvegengivelse. Det nyder man bl.a. godt af, hvis man ser videoindhold fra f.eks. Netflix, der byder på mange titler i HDR10+ format.

Rent designmæssigt har Samsung klaret at producere Galaxy Tab S8 Ultra med så smal en kant rundt om skærmarealet – og i øvrigt så slank – at man nærmest har oplevelsen af at sidde med det rene skærmbillede i hånden og intet andet. Imponerende.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra er fremstillet af såkaldt Armor Aluminium, mens skærmen beskyttes af Gorilla Glass 5. Tablet’en er blot 5,5 mm tyk og flad som en pandekage – på nær det lille kameramodul på bagsiden. S Pen kan placeres på bagsiden ved siden af kameraet. (Foto: Peter Gotschalk)

Det samme gælder heldigvis lydoplevelsen, som er helt i top. Lyden leveres af fire Dolby Atmos-højttalerenheder, som er arrangeret sådan, at der sidder en højttaler i hver af tablet’ens fire hjørner. Dermed har man stereolyd, lige meget hvilken retning man vender sin Galaxy Tab S8 Ultra, og resultatet er et lydbillede, der nærmest trækker brugeren ind i skærmen.

Et 3,5 mm minijack-stik må man til gengæld undvære, så hvis man vil lytte til musik, podcasts eller videoer uden at forstyrre andre, må man have fat i et par trådløse hovedtelefoner at forbinde med sin tablet.

Ydelse og funktioner

Galaxy Tab S8 Ultra understøtter desuden S Pen, der kan fastgøres på bagsiden af tablet’en, hvor den sidder og samtidig oplades på en sort glasstribe under kameraet, når den ikke bruges. S Pen kender vi jo fra tidligere, men denne nye udgave er bedre end nogensinde. Når du bruger pennen på skærmen, er forsinkelsen så minimal, at det stort set føles som at tegne eller skrive med en blyant på almindeligt papir.

Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 1-processor leverer høj ydelse, hvilket vores benchmark-tests bekræfter, ligesom brugeroplevelsen også er helt superb, uanset hvilke tunge apps vi smider efter tablet’en. Specielt den grafiske ydelse er skyhøj.

Dog kan Galaxy Tab S8 Ultra ikke helt hamle op med sin nærmeste konkurrent på tablet-markedet, Apples iPad Pro, når det gælder ydelsen. Snapdragon 8 Gen 1 kan simpelthen ikke måle sig med Apples M1-processor, men hvis det er en Android-tablet, du er ude efter, er Galaxy Tab S8 Ultra stadig den hurtigste knallert på molen.

Auto Framing

Til gengæld har Samsungs nyeste supertablet “lånt” en funktion, vi ellers kun kender fra Apples nyeste iPads.

Det drejer sig om den funktion, som Samsung kalder Auto Framing, men som Apple-brugere kender som Center Stage. Her bruges kunstig intelligens og tablet’ens front-ultravidvinkelkamera til at følge den person, der taler, når man holder videokonferencer med arbejdet eller taler med familien via Skype, Zoom eller lignende.

Hvis man befinder sig midten af billedet, bliver man så at sige fulgt af kameraet både til højre og til venstre, når man bevæger sig. Og tre indbyggede retningsbestemte mikrofoner samt støjdæmpende teknologi sørger ved hjælp af kunstig intelligens for, at samtalepartneren altid kan høre, hvad man siger.

Det virker upåklageligt, men man skal dog huske at slå funktionen til manuelt.

Strømsluger

Men der er også et par fluer i suppen, som vi ikke kommer uden om at nævne.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Det fulde udbytte af sin Galaxy Tab S8 Ultra får man først, hvis man også investerer i et Book Cover Keyboard. Især hvis man skifter til Samsung DeX-tilstand, giver tablet og tastatur tilsammen en PC-lignende brugeroplevelse. (Foto: Samsung)

Først og fremmest er det en kamp at få Galaxy Tab S8 Ultra til at holde strøm nok til en dags brug. Nok kommer tablet’en med et gigantisk batteri på hele 11.200 mAh, men den store, lysstærke skærm sluger åbenbart så meget energi, at man nærmest kan se batteriprocenten rasle ned, når man bruger produktet. Og fordi batteriet er så stort, tager det i nærheden af et par timer at oplade Galaxy Tab S8 Ultra igen, hurtigopladning eller ej. Irriterende.

Dernæst er det en udfordring, at der stadig mangler gode tablet-versioner af mange apps i Android-økosystemet; her er Apple milevidt foran med iPadOS. Det skal dog nævnes, at Galaxy Tab S8 Ultra understøtter Samsung DeX, som forvandler brugerfladen på din tablet til en klassisk desktop. Du kan så bruge tablet’en som en rigtig computer, der kan betjenes med mus og tastatur, mens dine apps afvikles i separate vinduer, præcis som i Windows eller MacOS.

Det gør Samsung Galaxy Tab S8 Ultra mere end perfekt til produktivitet, og der er allerede en lang række apps fra firmaer som Adobe, Microsoft og Google, der understøtter systemet, med mange flere på vej.

Konklusion

Kort og godt er Samsung Galaxy Tab S8 Ultra den bedste tablet, Samsung nogensinde har produceret, helt ubestridt den bedste Android-tablet på markedet – og for mange brugere, som ikke er gift med Apples økosystem, måske ovenikøbet den bedste tablet, der i skrivende stund overhovedet kan købes for (mange!) penge.

Det nye 12 megapixel front-ultravidvinkelkamera i Galaxy Tab S8 Ultra sørger for, at der er plads til flere personer i billedet, når man taler med venner, familie eller arbejdet via Skype, Zoom eller lignende. Og funktionen Auto Framing bruges til at følge den person, som taler. (Foto: Samsung)

MEN … Når det gælder strømforbruget, er den sulten som en skovbrand. Og på grund af sin enorme størrelse måske heller ikke det mest praktiske produkt at have med i tasken. Dermed også sagt, at Galaxy Tab S8 Ultra ikke er for alle og enhver. Det er en tablet, du skal overveje at købe, hvis du har et pengetræ i baghaven og primært agter at bruge produktet derhjemme eller på kontoret – til produktivitet og kreativt arbejde samt store mængder underholdning. For de fleste andre findes der mindre og billigere alternativer.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

En kommentar til “Samsung Galaxy Tab S8 Ultra”

 1. Jeg købte min tab s8 ultra for 5 uger siden.. heldigvis holder den fint strøm til flere dage.. dog sidder jeg heller ikke med den foran mig i 8 timer på en dag.. på en uge på standby hvor jeg brugte den en time om dagen ca var den stadig på 40% strøm.. og den tager langt fra 2 timer at lade op fra 0-100% med 45 watt oplader tar den fra 0-100% 80minutter at lade op så måske lyd og billede har fået en med defekt Batteri desuden har samsung også en batteri saver mode..

  Svar

Skriv en kommentar

Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Den perfekte midimobil Google Pixel 7 har stort set alt det, som storebror Pro har – men lidt billigere.
Følg Lyd & Billede